Lidl Slovenija, preprosto več za vas
Osnovna vsebina

Privoščite svojemu avtomobilu nego, ki si jo zasluži

Privoščite svojemu avtomobilu nego, ki si jo zasluži

Vaš jekleni konjiček potrebuje še kaj več kot le poln rezervoar in letne ali zimske pnevmatike.

Kako prijetno si je v hladnih zimskih dneh privoščiti razvajanje v savni, novi pričesko, piling obraza, nova topla oblačila in sproščujočo vročo prho, kajne? Zakaj pa podobnega razvajanja ne privoščite tudi svojemu avtomobilu, ki vam je tako pridno služil skozi vso leto? V nadaljevanju boste našli kratek vodič po temeljiti negi jeklenih konjičkov – ker vemo, da svojemu želite le najboljše ...

Zunanjost ne šteje?

Seveda nekaj šteje – sploh pri avtomobilih in še posebej v zimskem času, ko zunanjost avtomobilov napadajo sneg, vlaga, nizke temperature in sol. Kako torej učinkovito zaščititi vaš avtomobil pred vsemi temi kvarnimi vplivi?

Naj se sveti ...

Karoserija je najbolj opazen del avtomobila, zato vedno skrbimo, da je čista in svetleča, kajne? No, pozimi pa karoserija ni le najbolj opazen del avtomobila, temveč tudi najbolj izpostavljen del, zato jo je treba še posebej negovati. To boste najlažje storili s pomočjo kvalitetnega sredstva za čiščenje ali voska in sredstva proti rjavenju – le-to je v zimskem času namreč še posebej pogosta težava.

Kaj pa pnevmatike?

Seveda, tudi pnevmatike potrebujejo dobro nego – ne le zato, da bo avtomobil videti lepo, temveč predvsem zato, da bo vožnja varna in zanesljiva. Pnevmatikam lahko učinkovitost in življenjsko dobo povečate z uporabo posebne negovalne pene, hkrati pa s posebnim čistilom poskrbite še za platišča, ki lahko pomembno vplivajo na obrabo samih pnevmatik.

Mar tudi avtomobili potrebujejo nežno notranjo nego?

Podobno kot si mi lajšamo tegobe zimskih dni z vročimi čaji, vitamini ter vlažilnimi in zaščitnimi kremami, lahko pomagamo tudi svojim avtomobilom. Njihovo notranjost pozimi namreč ves čas napadata vlaga in mraz, poleti pa vročina, zato je tudi skrb za notranjost avtomobila ključnega pomena. Le kdo si želi razpokano armaturno ploščo in razpadajoče sedeže?

Čista armatura se sama hvali

Najbrž se boste strinjali, da je armatura najpomembnejši del avtomobila – ne le zaradi tega, ker so na njej vse kontrole in opozorilne lučke, temveč tudi zato, ker se armature najpogosteje dotikamo. Čista armatura in volanski obroč (kar boste, tako mimogrede, z lahkoto dosegli s primerno čistilno peno in pravo čistilno krpo), bosta zagotovo povečala udobje vaših voženj po zasneženi zimski pokrajini ...

V avtomobilu se običajno sedi ...

... zato je jasno, da je sedežem treba posvetiti največ pozornosti. Ampak priznajmo si – sedeže je najtežje čistiti, ker jih je skoraj nemogoče dobro osušiti. Običajno mokro čiščenje zato ne bo najboljša izbira, lahko pa si pomagate s posebnimi čistilnimi penami za sedeže in globinskim sesanjem ter tako učinkovito in brez neprijetnih stranskih učinkov poskrbite za vaše udobje in brezhiben videz vašega avtomobila.