Lidl Slovenija, preprosto več za vas
Osnovna vsebina

3 najboljši recepti z Nutello

3 najboljši recepti z Nutelo

Nutella se odlično znajde v različnih vlogah

Obožujete Nutello? Si jo z veseljem in vedno privoščite v prav vseh oblikah? Namazano na kos kruha, naloženo na palačinke ali pa kar na veliki žlici, ki jo odnesete naravnost v svoja usta? A Nutella je več kot le slasten namaz – je tudi sestavina, ki se odlično znajde v zelo različnih vlogah. Ste pripravljeni, da Nutello spoznate še z druge strani?

Nutellina pica

Da, prav ste prebrali – pica! Si ne predstavljate, da bi Nutello namazali kar na pico? Brez skrbi, ko boste enkrat poskusili ta zabaven recept, bo Nutellina pica verjetno postala ena od vaših najljubših jedi.

Prvi korak je, da pripravite ali kupite testo za pico, ki ga nato razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. S prsti v testo naredite majhne vdolbinice, nato pa ga premažite z dvema žlicama stopljenega masla in pecite na 230 °C 20 minut. Zapečeno testo vzemite iz pečice in ga takoj premažite z Nutello, nato pa potresite s koščki čokolade. Pekač postavite nazaj v pečico in ga tam pustite še kakšno minuto ali dve – le toliko, da se čokolada začne topiti. Po vrhu potresite še nasekljane in prepražene lešnike, pico narežite na rezine in postrezite lačnim sladkosnedom.

Nutellina pomaka

Enostavna, hitro pripravljena in malce drugačna - če ste pripravljeni na odkrivanje novih okusov, v katerih Nutella igra pomembno vlogo, je to vsekakor pravi recept za vas.

Zmešajte 250 gramov kremnega sira, dodajte 250 gramov arašidovega masla, 500 gramov sladkorja v prahu in dve žlici mleka. Vse sestavite zmešajte v gladko maso, nato pa jo razporedite po velikem pekaču. 350 gramov Nutelle delno stopite, nato pa prelijte čez plast sira in arašidovega masla. Za približno dve uri postavite v hladilnik, da se mešanica ohladi in strdi, nato pa ponudite z dodatki po svojih željah: sadje, krekerji, piškoti ...

Brownies z Nutello

Že klasično pecivo brownies je neverjetno slastnega okusa, če pa v enačbo dodamo še Nutello, dobimo kombinacijo, zaradi katere se vam bodo zagotovo začele cediti sline. Ste pripravljeni, da poskusite to eksplozijo okusa?

Pečico segrejte na 160 °C. V posodi zmešajte pol skodelice moke in žličko soli. V drugi posodi z električnim mešalnikom zmešajte dve jajci, skodelico Nutelle, pol skodelice rjavega sladkorja in žličko vanilijevega ekstrakta. Mešajte nekaj minut, da dobite gladko maso; suhe sestavine dodajajte postopoma, vmes pa v zmes prilivajte še stopljeno maslo (približno pol skodelice). Maso razporedite po pekaču, ki ste ga predhodno obložili s papirjem za peko, nato pa pekač postavite v pečico. Pecite 35 - 40 minut; če niste povsem prepričani, ali je vaše pecivo že pečeno, lahko naredite preizkus z zobotrebcem. Zobotrebec preprosto porinete v testo: če na njem ostanejo koščki, pecivo še ni pečeno, če pa je popolnoma čist, ko ga izvlečete, pa je pecivo pečeno. Ko pecivo vzamete iz pečice, ga pustite, da se ohladi, nato pa ga po približno dveh urah narežite na pravokotne kose in ponudite z žlico stepene sladke smetane.