Lidl Slovenija, preprosto več za vas
Osnovna vsebina

Z menjavo otroških oblačil do velikih prihrankov in lepšega sveta

Zakaj, kako in s kom menjevati oblačila, ki jih otroci hitro prerastejo

Joj, kako hitro otroci rastejo! Najbrž ste tudi sami to že kdaj izrekli, morda pa pri tem niste vedeli, kako hitro otroci dejansko rastejo. V čarobnem prvem letu življenja otroci v povprečju zrastejo za kar 25 cm, v drugem letu v povprečju za nekaj več kot 10 cm, nato pa v povprečju približno 6 cm na leto vse do pubertete, ki prinese novo eksplozijo rasti! To seveda pomeni, da starše do otrokovega 15. leta praktično vsako leto čaka skoraj popolna menjava garderobe, ki mnogim prinese nepotrebne skrbi in težave. Hm, kaj pa če bi starši otroška oblačila med seboj menjali ter tako sebi in drugim polepšali življenje?

Kaj dobrega prinese menjava otroških oblačil?

Ob zgoraj omenjeni hitri rasti otrok je nenehno kupovanje novih oblačil včasih kar precejšen finančni zalogaj za starše, sploh če pomislimo, da je treba skoraj vsako leto kupovati nova oblačila za toplejše obdobje leta in seveda tudi debelejša oblačila za hladnejše mesece. Poleg obsežnega prihranka pa menjava otroških oblačil prinaša še nekaj pomembnih širših koristi, saj spodbuja skrb za okolje, omejuje presežno potrošnjo ter spodbuja medsebojno pomoč in sodelovanje med ljudmi. Povedano na kratko: menjava otroških oblačil vsaj malce spreminja svet na boljše ...

Kako deluje?

Logika je preprosta: vaš malček je prerasel svoja prva oblačila, saj je že pravi junak, ki se skorajda že plazi po vseh štirih, zato vam ne preostane nič drugega, kot da se odpravite v trgovino po nova. Ampak nekje v bližnji okolici obstaja še en malček, še malce večji od vašega, ki je svoja oblačila tudi že prerasel, zato ne bi imel nič proti, če jih odstopi mlajšemu vrstniku. Dobra ideja, kajne?

Dobim - podarim

Vaš malček lahko nato od silnega veselja ob novih oblačilih svoja odstopi določeni bodoči mamici, ki ji bo življenje kmalu polepšal novorojenček in tako naprej. Logika seveda velja tudi za malce starejše otroke, preostane pa vam le še to, da najdete ljudi, s katerimi lahko menjujete oblačila otrok ...

Kje in s kom menjevati otroška oblačila?

Proces se običajno začne znotraj družin, ko si bratje, sestre, bratranci, sestrične med seboj podarjajo oblačila, ki so jih njihovi lastni otroci že prerasli. Ta lep običaj pa seveda zlahka razširimo na prijatelje in znance, ki so prav tako starši, sosedove otroke in njihove starše ter podobno.

Menjava oblačil z drugimi

Včasih pa tudi med družino in prijatelji zmanjka zalog, zato so se zavedni starši domislili tudi posebnih srečanj (sejmov), kjer lahko zamenjajo oblačila svojih otrok z drugimi. Ko boste v svoji najljubši trgovini torej naslednjič kupili nova otroška oblačila, se zavedajte, da boste nekoč, ko jih bo vaš otrok že prerasel, z njimi lahko olajšali življenje nekomu drugemu. Nekdo tretji pa morda spet vam ... Kako lepo je življenje, če si malce pomagamo med seboj, kajne?