Lidl Slovenija, preprosto več za vas
Osnovna vsebina

Nosečnost - najbolj čarobno obdobje vašega življenja

Ste že odkrili številne prednosti svoje nosečnosti?

Nosečnost je resnično najbolj čarobno življenjsko obdobje. A kot vse stvari v življenju, tudi nosečnost s seboj prinaša nekaj pozitivnih in nekaj negativnih stvari. Tiste negativne, kot so jutranje slabosti, zatečena stopala in nespečnost, boste zagotovo hitro pozabili, tistih pozitivnih pa se boste spomnili še dolga leta po tem, ko bo vaš novi družinski član pokukal na svet. Za vse, ki šele začenjajo to čarobno potovanje in še ne vedo, kar jih čaka, pa tudi za vse tiste, ki bi rade malce obujale spomine, smo pripravili kratek pregled najboljših plati nosečnosti.

Vsi so neverjetno prijazni z vami

Verjetno še nikoli v življenju niste nesli tako malo vrečk iz trgovine, tako redko stali na avtobusu in tako pogosto sprejemali komplimentov, kajne? Da, nosečnost je res čas, ko se prav vsi v vaši okolici trudijo, da bi vam ustregli. Seveda si to še kako zaslužite, saj vendar opravljate pomembno nalogo – a vseeno je nadvse prijeten občutek, ko za skoraj vse poskrbijo drugi, kajne? Uživajte v tem času, hitro bo minilo!

Končno si lahko brez slabe vesti privoščite dodaten kos torte

Ne nazadnje sedaj jeste za dva, kajne? No, to žal ne bo povsem držalo in če boste skušali jesti za dva, boste imeli po porodu kar nekaj dela z odvečno težo, a vaše razvijajoče se dete za svojo rast vseeno potrebuje kar nekaj kalorij. Skušajte jih zaužiti v obliki sadja, zelenjave, nemastnih beljakovin in polnovrednih ogljikovih hidratov – a če si jih občasno privoščite v obliki orjaškega kosa čokoladne torte z veliko žlico sladke smetane, ne bo prav nič narobe!

Nakupovanje je v tem času nuja, ne zgolj užitek

Velika večina žensk si z veseljem privošči kak nakupovalni izlet, a brez občutka slabe vesti navadno žal ne gre. V času nosečnosti pa si boste nakupovanje lahko privoščili povsem brez slabe vesti – vaš otrok bo vendar potreboval posteljico, kup majhnih oblačilc in še številne druge pripomočke. Nakupovanje za bodočega družinskega člana je zagotovo ena od lepših strani nosečnosti, zato v njem čim bolj uživajte.

Lahko si privoščite malce bolj sproščen življenjski slog

Dremež sredi dneva? Zakaj pa ne! Dan razvajanja v toplicah? Zveni odlično! Kosilo, ki ga skuha nekdo drug? Sploh ni slaba ideja! V času nosečnosti vam nihče ne bo očital, da ste leni, saj je povsem razumljivo, da si privoščite malce več razvajanja. Pustite drugim, da opravijo kakšno stvar namesto vas, vi pa si privoščite nekaj časa zase – kaj kmalu bo tega časa precej manj.

Z užitkom se poglejte v ogledalo

Nosečnost je čas, ko vaši hormoni malce podivjajo – in čeprav to včasih prinaša neprijetne posledice (nihanja razpoloženja so precej pogosta stvar v času nosečnosti), pa ima tudi nekaj prednosti. Vaši lasje bodo gosti in svetleči, vaši nohti bodo močni in gladki, vaš obraz pa bo izžareval prav posebno energijo. Verjetno boste kaj kmalu ugotovili, da še nikoli niste bili videti tako privlačno in očarljivo kot ravno v času nosečnosti!

Vedno lahko vso krivdo zvalite na hormone

Ste pozabili ključe? Ah, ti hormoni! Ste v službi naredili napako? Joj, hormoni … Ste danes malce bolj sitni kot običajno? Zagotovo so krivi hormoni! Seveda tega izgovora ne gre preveč izkoriščati, a včasih si v času nosečnosti lahko privoščite tudi to, da za lastne spodrsljaje preprosto okrivite hormone – nihče vam ne bo zameril!