Lidl Slovenija, preprosto več za vas
Osnovna vsebina

Pripravite se na praznična razvajanja

Pripeljite praznični duh v svoj dom in uživajte v praznični sezoni!

Prazniki so že skoraj pred vrati in če se jih tudi vi veselite vsaj pol toliko kot mi, od vsega pričakovanja zvečer verjetno kar malce težje zaspite. Praznični čas je namreč resnično prekrasen, enkraten in prelep, zato bi ga vsekakor morali izkoristiti. Če vas zanima, kako letošnje praznike doživeti še bolj intenzivno, kako poskrbeti za še boljše praznično vzdušje in kako zagotoviti, da bodo prazniki resnično nekaj posebnega za vse v vaši družini, smo za vas pripravili nekaj odličnih idej, kako se pripraviti na praznična razvajanja.

Okrasite svoj dom

Lepo okrašen dom je ključ do pravega prazničnega vzdušja, a nikar ne pozabite, da že sam proces krašenja pripomore k ustvarjanju tiste prave atmosfere, ki se je spomnite še iz otroštva. Če vam uspe, da k ustvarjanju okraskov pritegnete celo družino, bo vse skupaj še precej bolj zabavno.

In kje začeti? S prazničnim drevescem seveda! Ko bo drevesce okrašeno, pa lahko okrasite še okna (po njihovih robovih lahko izobesite praznične lučke ali pa iz papirje izrežete snežinke, ki jih nato prilepite na notranjo stran oken), vrata (na vhodna vrata lahko obesite adventni venček, vrata v notranjosti pa okrasite z majhnim šopkom iz smrekovih vejic) in strop (nanj lahko obesite vejo omele ali pa uporabite trakove za zavijanje daril, ki jih s škarjami rahlo nakodrate).

Poskrbite za praznični duh

Lepo okrašen dom je seveda pomemben, a le okraski nikakor ne bodo dovolj za pravo praznično vzdušje. Prazniki so namreč čas, ko se družina zbere, se poveseli in vsaj za nekaj dni pozabi na neusmiljen tempo vsakdanjega sveta. To je dandanes težje kot kadarkoli poprej – a če se potrudite, nikakor ni nemogoče.

Prazniki so tako idealen čas, da se vsaj malce odklopite od moderne tehnologije in se posvetite svojim najdražjim. Odložite pametne telefone in tablice ter si raje privoščite nekaj ur igranja družabnih iger. Če se pogosto zberete na kavču pred televizijo in se temu ne želite odpovedati, pa si tokrat za spremembo morda lahko privoščite skupen ogled kakšnega filma s praznično tematiko.

Dodajte majhna presenečenja

Se še spomnite, kako ste se kot otrok vedno veselili prazničnih dni? Prav vedno se je zgodilo kaj novega, posebnega, česar dotlej še niste doživeli. Z leti je ta čar praznikov nekoliko minil, a morda ga lahko letos ponovno obudite.

Pripravite majhna presenečenja za družinske člane, ki jim bodo polepšala dan in poskrbela za pravo praznično razvajanje. V dnevni sobi lahko izobesite nogavice za vse člane družine, nato pa v njih skrijete drobne pozornosti. Prebudite jih s slastnim zajtrkom v postelji, ki bo poskrbel za popoln začetek dneva. Z balkona izobesite lestev z vašim najljubšim predstavnikom decembrskih dobrih mož, ki bo vašim družinskim članom ob prihodu domov vsakič znova narisal nasmeh na obraz.

Uredite čim več vnaprej

Med prazniki imamo običajno manj obveznosti kot ob običajnih dneh, a to žal ne pomeni, da se vse pripravi samo od sebe. Če morate med prazniki morda v službo, se temu seveda ne boste mogli izogniti, a vseeno lahko poskrbite, da so prosti dnevi in ure namenjeni resnično le vaših najbližjim.

Nakupe opravite vnaprej, tudi za pospravljanje in čiščenje doma poskrbite nekaj dni pred prazniki, otroci naj dokončajo domače naloge, nato pa se vsi skupaj prepustite prazničnemu lenarjenju. Praznična razvajanja so resnično najboljši del praznikov, kajne?