Lidl Slovenija, preprosto več za vas
Osnovna vsebina

TOP EMPLOYER 2017: LIDL SLOVENIJA MED NAJBOLJŠIMI ZAPOSLOVALCI NA MEDNARODNI RAVNI

Lidl Slovenija TOP EMPLOYER 2017

LIDL SLOVENIJA med najboljšimi zaposlovalci na mednarodni ravni

Ponosni smo, da je Lidl Slovenija med najboljšimi delodajalci v svetovnem merilu. Smo namreč prejemniki mednarodnega certifikata »Top Employer Slovenija 2017«. Certifikat podeljuje uveljavljena mednarodna neodvisna ustanova Top Employers Institute, prejmejo pa ga podjetja, ki s svojimi izjemnimi kadrovskimi praksami, razvojnimi programi za zaposlene ter skrbjo za pozitivno in prijetno delovno okolje, izstopajo v svetovnem merilu. Lidl Slovenija je kot del mednarodne Skupine Lidl prejel tudi certifikat »Top Employer Europe 2017«, saj je nacionalni certifikat »Top Employer« poleg Lidla Slovenija letos prejelo še šest Lidlov iz različnih evropskih držav.

»Ustvarjanje izvrstnih pogojev dela za zaposlene, inovativni projekti za razvoj sodelavcev in negovanje kulture, ki temelji na skupnih vrednotah in povezanosti Lidlove ekipe, so nosilni stebri kadrovskih praks v Lidlu Slovenija. Zato smo izredno ponosni, da smo skozi strog in izredno podroben postopek certificiranja uspešno prestali in s tem pokazali, kako močan poudarek dajemo dobremu delovnemu ozračju, spoštljivim odnosom in motivaciji zaposlenih. Certifikata Top Employer Slovenija in Top Employer Europe sta potrditev, da se s svojimi kadrovskimi programi umeščamo med najboljše zaposlovalce v svetovnem merilu,« je povedal Gregor Kosi, generalni direktor Lidla Slovenija.

Top Employers Institute podeljuje certifikat Top Employer z uporabo izredno dodelane večstopenjske ocenjevalne metode in eksternega preverjanja (audita) vseh kadrovskih projektov in strategij, ki jih podjetje izvaja. Področja, ki jih certificiranje zajema so upravljanje s talenti, načrtovanje zaposlenih, razvoj vodij, upravljanje delovne uspešnosti, načrtovanje kariere in nasledstev, sistem nagrajevanja, usposabljanje ter razvoj, integracija novih sodelavcev ter kultura v podjetju. Certificiranje se izvaja v 116 državah, trenutno pa ima ta certifikat 1200 podjetij na svetu. Med drugimi so poleg Lidla Slovenija nacionalni certifikat »Top Employer 2017« prejeli še Lidl Nemčija, Lidl Italija, Lidl Grčija, Lidl Romunija, Lidl Poljska ter Lidl Slovaška. Vsi omenjeni, torej tudi Lidl Slovenija, so kot del mednarodne Skupine Lidl zato prejeli tudi certifikat »Top Employer Europe 2017«.

V Lidlu Slovenija trenutno zaposlujemo več kot 1300 zaposlenih, z različnimi kadrovskimi projekti in razvojnimi programi pa skrbimo za njihovo zadovoljstvo na delovnem mestu. »Pomembno nam je, da se naši zaposleni zavedajo, da jih v podjetju poslušamo in upoštevamo. Redno izvajamo raziskave mnenja zaposlenih in na podlagi njihovih predlogov uvedemo marsikateri ukrep za ustvarjanje spodbudnega in pozitivnega delovnega okolja,« pojasnjuje Lea Tkalec, vodja področja Kadri v Lidlu Slovenija.

Plačilo v Lidlu Slovenija je stimulativno in je višje od povprečja v trgovinski panogi. Od 1. marca 2016 za svoje zaposlene vplačujemo premije v 2. pokojninski steber, božičnica je prav tako stalnica, regres pa izplačamo vsako leto junija. Za zaposlene smo pripravili tudi poseben program ugodnosti, vsak zaposleni pa lahko po petih letih zaposlitve v podjetju izkoristi tako imenovani »služben odklop« – 3 mesečno neplačano odsotnost z dela.

S strategijo upravljanja s talenti (Talent Management) skrbimo za stalen razvoj kompetenc zaposlenih in njihovo opolnomočenje na različnih delovnih mestih, denimo vodje poslovnih enot in vodje skupin v skladišču. Naši zaposleni se lahko udeležujejo tudi mednarodnih izmenjav (Job Rotation), kjer za določeno obdobje svoje delo opravljajo v drugi državi, kjer je prisoten Lidl. Za zdravje na delovnem mestu skrbimo z izredno obširnim projektom Promocije zdravja, v sklopu katerega imamo sadne dni, športne aktivnosti, delavnice za odvajanje od kajenja, antistresne delavnice in podobno. V okviru certifikata Družini prijazno podjetje smo uvedli kar 17 ukrepov, za zaposlene in tudi njihove družine. »Za otroke zaposlenih vsako leto organiziramo praznično obdarovanje, prav tako bomo letos že četrtič organizirali počitniški tabor za otroke sodelavk in sodelavcev, za katerega stroške nosi podjetje. Sodelavcem skozi leto namenimo še druge ugodnosti in dogodke: vsakoletni piknik (na ta dan Lidl Slovenija tudi zapre vse svoje trgovine), družinski dan, ko se nam v službi pridružijo otroci, brezplačna cepljenja proti gripi, vodni bari in mešalniki za smutije v vsaki enoti, različni dogodki za zaposlene, so samo nekateri izmed njih,« še dodaja Lea Tkalec.

Lidl Slovenija je tudi imetnik osnovnega certifikata Družini prijazno podjetje, zadnji dve leti pa tudi finalist izbora Zlata nit. Leta 2014 smo prejeli nagrado za družbeno odgovorno podjetje, lani pa nagrado za najbolj družbeno odgovoren projekt Horus.