Skrbimo za okolje

Skrbimo za okolje

Pri našem podjetju se zavedemo pomena »zelenega razmišljanja« in kaj pomeni živeti v zdravem okolju, zato se dnevno trudimo odločati modro in k temu pozivati svoje zaposlene, kupce, poslovne partnerje in širšo družbo.

Skrbimo za zeleno logistiko

Skrbimo za zeleno logistiko

Prav vsaka logistična pot je v Lidlu strogo načrtovana. Skrbimo, da naše distribucijske mreže odlikujejo kratke, premišljenje in optimizirane logistične poti. Tudi naročanje blaga ni prepuščeno naključju, temveč je sistemsko začrtano in poskrbi, da vsaka dostava blaga poteka kar se da, na najbolj unčinkovit način.

Skrbimo za manj zavržene hrane

Skrbimo za manj zavržene hrane

V okviru projekta Hrana ni za tjavendan skupaj z Ekošolo izvajamo projekt, kjer skupaj ozaveščamo za zmanjšanje zavržene hrane. Že prvo leto sodelovanja se je v akcijo vključilo 22 osnovnih šol, 7 vrtcev in 6 srednjih šol.

Skrbimo za zelene poslovalnice

Skrbimo za zelene poslovalnice

V letu 2013 smo začeli z zamenjavo naših obstoječih sistemov za ogrevanje in hlajenje. Zamenjali smo jih za najsodobnejše toplotne črpalke »zrak-zrak«, ki pa so kasneje postali standard za vse novozgrajene Lidlove trgovine po Sloveniji.

Od leta 2013 prav tako po vseh novih gradnjah vgrajujemo zunanjo razsveljavo v LED tehnologiji, od leta 2014 pa je le-ta tehnologija tudi del notranje bolj varčne razsvetljave po vseh poslovalnicah. slika

V vseh naših poslovalnicah in procesih ves čas skrbimo za transparentno ravnanje z odpadki.