Ponudba

Ponudba

Naši izdelki zagotavljajo varnost in kakovost na visoki ravni, podpiramo slovensko ter nudimo trajnostno pridelane in oblikovane izdelke. Vse to je strogo nadzorovano po mednarodnem standardu IFS Food. 

Skrbimo za EKO ponudbo

Skrbimo za EKO ponudbo

Naša ponudba ekološko pridelanih izdelkov je vse večja in le-te nosijo tudi evropski logotip za ekološko kmetijstvo. Gre za živila pridelana po ekoloških smernicah kmetijstva, katere omogočajo stalni nadzor in sledljivost surovin. 

Želimo biti okolju prijazno podjetje, zato je na policah Lidla moč najti tudi ekološka čistila W5 ECO.

Ozaveščamo o zdravem načinu prehranjevanja

Ozaveščamo o zdravem načinu prehranjevanja

Kakovostna ponudba izdelkov na policah nam je zelo pomembna, hkrati pa spodbujamo ozaveščenost ljudi o pomembni zdravi prehrani in aktivnega življenjskega sloga.

Preberite več
Skrbimo za živalim prijaznejše pridelovanje

Skrbimo za živalim prijaznejše pridelovanje

Preberite več
Skrbimo za trajnostni ribolov in zaščito delfinov

Skrbimo za trajnostni ribolov in zaščito delfinov

Ravno tako kupcem ponujamo kakovostne ribe, ki ustrezajo načelom trajnostnega ribištva in trajnostnih metod ribolova. Na naših izdelkih lahko najdete pečat MSC (organizacije Marine Stewardship Council), ki ga dobijo le izdelki, ki izpolnjujejo načela organizacije, ustanovljene z namenom najti rešitev za problem prekomernega ribolova.

Hkrati smo član mednarodnega programa (Earth Island Institute  EII) nadzora za delfinom prijazen lov na tuna, zato na naši tunini lahko najdete modri logotip »Safe«, s tem pa poskrbimo, da za našo tunino delfini ne poginejo. 

Preberite več
Skrbimo za kakovost

Skrbimo za kakovost

Pri kakovosti ne sprejemamo kompromisov. Dobavitelji morajo slediti mednarodnim in Lidlovim standardom kakovosti, hkrati pa sodelujemo s inštituti in laboratoriji za dodatna testiranja kakovosti.

 

Skrbimo za trajnostno pridelavo

Skrbimo za trajnostno pridelavo

Povezani smo tudi z organizacijo Rainforest Alliance in se zavzemamo za trajnostno usmerjeno kmetijstvo. Pri nas najdete kakovostno temno čokolado Bellarom, ki je označena z logotipom RAINFOREST ALLIANCE CERTIFIED, kar pomeni ekološko in socialno kmetovanje, hkrati pa je bogatega okusa. 

 

Z našo najbolj prodajno znamko za čokoladne tablice Fin Carré se zavzemamo za trajnostno pridelavo kakava. Program UTZ Certified skrbi za trajnostno gojenje kave, kakava in čaja. Pridelovalci se prizadevajo k bolj strokovni, kakovostnejši, rodovitnejši in bolj trajnostni pridelavi. Do konca leta 2020 bodo vse čokoladne tablice proizvedene izključno iz trajnostno pridelanega in certificiranega kakava. 

Skrbimo za doživljenjsko jamstvo

Skrbimo za doživljenjsko jamstvo

V Lidlu Slovenija smo prepričani o kakovosti in svežini izdelkov, zato le te nadgrajujemo s posebnimi doživljenjskim jamstvom, ki ga nudimo svojim kupcem na vse prehrambne in neprehrambne izdelke lastnih blagovnih znamk.

V primeru, če kupec z izdelkom ni zadovoljen, lahko le-tega ob predložitvi računa vrne in s tem mu je povrnjena celotna kupnina izdelka. Izjema so le izdelki s časovno omejeno garancijo (npr. električni aparati, tehnični izdelki).

Skrbimo za spodbujanje slovenskega kmetijstva in gospodarstva

Skrbimo za spodbujanje slovenskega kmetijstva in gospodarstva

V naši ponudb je moč najti izdelke slovenskih izdelkov, saj si prizadevamo k spodbujanju slovenskega kmetijstva in gospodarstva. Da bi izdelke slovenskega porekla in izvajalca hitreje opazili, jih le-te označujemo s posebnimi znakom »Slovenski izdelek«, ki v sredini nosi lik Triglava. 

Svoje dolgoročno sodelovanje imamo s številnimi slovenskimi podjetji: Mlekarna Celeia, Perutnina Ptuj, Mesom Kamnik, Celjske mesnine, Pivka perutninarstvo, Žito, Dana in drugimi.

Veseli smo, da v okviru Skupine Lidl imamo možnost slovenskim dobaviteljem nuditi prehod na mednarodni trg. V letu 2010 je Žito pričelo izvažati svoj kruh in pekovske izdelke v Avstrijo, do danes pa mu je to uspelo se razširiti po Italiji, Švici, Španiji, Danski in Romuniji.

Poslovi partnerji

Poslovi partnerji

Zavedamo se, da je temelj za uspešno delo dober odnos z ljudmi in tega se držimo tudi pri poslovnih partnerjih.

Skrbimo za spoštljive odnose in poštenost.

Naši odnosi temeljijo na spoštovanju, poštenosti, zanesljivosti in zaupanju. 

Smo član iniciative BSCI za poslovno-socialni sporazum (Business Social Compliance) in veliko truda posvečamo izpolnjevanju teh zahtev in dobri delovni praksi. Med drugimi smo strogi podpornik, ki prepoveduje otroško in prisilno delo, diskriminacijo v delovnem okolju in zagotavljamo zdravo in varno delovno okolje.

Smo tudi član iniciative B2B in se trudimo vzpostavljati zgledno delovno prakso, pri čemer mislimo na vse – od pridelovalcev do kupcev.

Skrbimo za skladnost poslovanja in zaupanje.

V Lidlu Slovenija dobri poslovni odnosi temeljijo tudi na zanesljivosti in le-te utrjujemo s popolno skladnostjo pri poslovanju z našimi poslovnimi partnerji.

S protikorupcijskim zaupnikom ščitimo dobro ime podjetja in s tem zagotavljamo omejevanje prepoznanih tveganj koruptivnega vedenja v podjetju. Prav tako je zaščita za vse naše deležnike je jamčena, v skrbi s trdnim in dolgotrajnim odnosom pri poslovanju.

Skrbimo za pravične pogoje

Skrbimo za pravične pogoje

S certifikatom pravične trgovine (Fair Trade) se lahko pohvalijo tudi banane iz Lidlove tržnice. Trgovinsko partnerstvo s svojo pomočjo omogoča proizvajalcem iz šibkejših držav hitrejši razvoj in predstavitev na globalnem trgu.