Zaposleni

Zaposleni

Naša zgodba in uspeh ne bi bila tako zavzeto in dinamično spisana, brez naših zaposlenih, ki krojijo uspeh podjetja. Vsak dan se zavzeto trudijo h dolgoročni rasti in razvoju ter soustvarjanju pozitivnega delovnega okolja okoli nas. Odprtost, zaupanje, poštenost in spoštovanje so le ene izmed stvari, katere zaznamujejo naš vsakdan. Svojim zaposlenim pa želimo zagotoviti  varno delovno mesto, privlačno plačilo, dnevne izzive in odlično možnost za osebno kot delovno napredovanje. 

Skrbimo za družino

Skrbimo za družino

Uspešno usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja ni lahko, vendar se v našem podjetju zavzeto trudimo k olajšanju obeh. To potrjuje pridobljen certifikat Družini prijazno podjetje. Uvedli smo številne ukrepe s področja organizacije dela, razvoj kadrov, vodstvenih veščin, organizacije dogodkov za zaposlene in njihove družinske člane ter še vrsto drugih.

Vsakemu zaposlenemu ob rojstvu novorojenca podarimo darilni paket, prvi šolski dan pa je za starše prvošolčke dela prost dan. V letu 2014 smo prvič omogočili otrokom naših zaposlenih brezplačne počitnice na letovišču Pacug.

Enkrat na leto organiziramo družinski dan za družine zaposlenih. Na ta dan nas lahko obiščejo po pisarnah in skladišču ter uživajo v celodnevnih aktivnostih, ki so jim pripravljene. 

Skrbimo za zadovoljstvo

Skrbimo za zadovoljstvo

V Lidlu Slovenija je vsaka minuta dela plačana redno in za slovensko trgovinsko panogo celo nadpovprečno. Zahvaljujoč se glasovom zaposlenih in po mnenju strokovne komisije smo se v letu 2014 in 2015 uvrstili med finaliste tekmovanja Zlata nit za najboljšega zaposlovalca med velikimi podjetij. To dokazuje, da se dan za dnem trudimo prepoznati in ceniti talent svojih zaposlenih ter jim omogočiti nenehen razvoj na osebnem kot službenem področju.

Skrbimo za povezanost

Skrbimo za povezanost

Rojstni dnevi se praznujejo tudi pri našem podjetju. Vsakemu zaposlenemu ob dnevu čestitamo in priložimo simbolično darilo za še lepši dan. Vsako leto organizairamo piknik za vse zaposelene, ta dan zapremo prav vsaka vrata našega podjetja in čas posvetimo pristnemu druženju in zabavanju.

Za vse zaposlene vsak mesec izide interni časopis Štacunar, le-tega prejemjo tudi zaposleni, ki so odsotni dalj časa (bolnšika, porodniška, tujina ... ). Prav tako smo za vse sodelavce v upravi oblikovali tudi interni spletni portal.

Skrbimo za zdravje

Skrbimo za zdravje

Imamo več kot 70 ambasadorjev zdravja, ki skrbijo za dobro počutje vseh zaposlenih. V okviru promocije zdravja imamo »sadni dan« vsak tretji petek v mesecu, ko vsem našim zaposlenim ponudimo sadje. Enkrat letno se vsei ambasadorji zdravja zberemo na Dnevu za ambasadorjev zdravja, ki je namenjen druženju, izmenjavanju izkušenj, iskanju novih idej in predlogov. Dvakrat letno pa organiziramo tudi dan zdravja za vse zaposlene, katerim ponudimo zdrav zajtrk ali pa jim podarimo praktično darilo, za spodbujanje zdravega načina življenja. Redno pa tudi podpiramo vse naše sodelavce na maratonih ali drugih športnih prireditvah.

Pripravili smo tudi knjižico Zdravkove dogodivščine, pri kateri imajo otroci možnost se poučevat o pomeni zdrave prehrane in pravem načinu življenja za rast in razvoj.

Naša maskota Zdravko Lidl je eden izmed glavnih ambasadorjev zdravja v podjetu Lidl Slovenija. Srečemo ga lahko na internih kot eksternih dogodkih podjetja, kjer spodbuja prav vsakegor k zdravemu načinu življenja. Zdravka lahko obiščete tudi na njegovih spletnih straneh tukaj.