Doma pod eno streho.

Vse dobavitelje Lojtr'ce domačih odlikujejo tradicija, strast do ohranjanja naše naravne in kulturne dediščine ter podjetniška žilica. Prav to jim omogoča, da lahko ustvarjajo vrhunske butične dobrote, ki smo jih za vas skrbno zbrali pod Lidlovo streho.

Ker za vsakim izdelkom stoji posameznik, posameznica ali kar vsa družina, vam zdaj s ponosom predstavljamo obraze nove sezone Lojtr'ce domačih.

Spoznajte naše dobavitelje

Dobavitelji - HEIJUS - JABOLČNI SOK IN JABOLČNI SOK Z LIMONSKO TRAVO HEIJUS

HEIJUS - JABOLČNI SOK IN JABOLČNI SOK Z LIMONSKO TRAVO HEIJUS

ANDREJ PELKO in VALENTINA BOJANEC

Valentina in Andrej sta se projekta Heijus v okviru podjetniškega krožka lotila že med obiskovanjem gimnazije, saj sta želela jabolčni sok, ki je tradicionalna slovenska pijača, dvigniti na nov nivo. Tako sta se lotila butične izdelave domačega nefiltriranega jabolčnega soka iz lokalno pridelanih jabolk, ki sta mu dodala različna zelišča ter ustvarila unikatno linijo pijač, za katere sta prejela tudi več nagrad.

Dobavitelji - HEIJUS - JABOLČNI SOK IN JABOLČNI SOK Z LIMONSKO TRAVO HEIJUS
Dobavitelji - MLINARJEV SIN - PIRINE TESTENINE S SIROTKO IN VLAKNINAMI

MLINARJEV SIN - PIRINE TESTENINE S SIROTKO IN VLAKNINAMI

JANEZ in LIDIJA ROTAR

Rotarjev mlin že več generacij melje različne tipe lokalno pridelanih žit in zaradi tradicionalnega mletja na kamen zagotavlja kakovostno moko, polno vitaminov, mineralov ter balastnih snovi. Zato ni presenetljivo, da so se lotili še priprave domačih testenin iz sveže mletega žita. Testenine z vlakninami blagodnejno vplivajo na našo prebavo, sirotka pa povečuje vsebnost visokokakovostnih beljakovin.

Dobavitelji - LAHOVE TESTENINE - PIRINE POLNOZRNATE ŠKOLJKE BREZ JAJC IN LAHOVA PIRINA RIBANA KAŠA

LAHOVE TESTENINE - PIRINE POLNOZRNATE ŠKOLJKE BREZ JAJC IN LAHOVA PIRINA RIBANA KAŠA

TAJDA LAH

Na kmetiji Lah so že pred desetletji začeli z vzrejo kokoši nesnic, zaradi viška jajc pa se je porodila ideja o lastni butični izdelavi testenin, saj na Zgornji Polskavi že od davnega leta 1843 stoji mlin. Lahove domače testenine odlikujejo sveže, naravne sestavine in izdelava po tradicionalnih recepturah. Ker si pri Lahovih želijo biti vedno v koraku s časom, so se posvetili tudi razvoju pirinih testenin brez jajc.

Dobavitelji - LAHOVE TESTENINE - PIRINE POLNOZRNATE ŠKOLJKE BREZ JAJC IN LAHOVA PIRINA RIBANA KAŠA
Dobavitelji - SIRARSTVO PIRNAT - NAVADNI TEKOČI KOZJI JOGURT, KOZJI KEFIR IN KMEČKA GAUDA

SIRARSTVO PIRNAT - NAVADNI TEKOČI KOZJI JOGURT, KOZJI KEFIR IN KMEČKA GAUDA

ANŽE in SUZANA PIRNAT

Kmetija, na kateri Suzana in Anže izdelujeta domače mlečne izdelke, je ena redkih, ki izdeluje kefir ter zorjene sire, saj so zamudni in zahtevni za izdelavo. Njihova posebnost je zagotovo uporaba kozjega mleka, po katerem je povpraševanje vse večje. Anžetovi in Suzanini izdelki so popolnoma naravni ter brez konzervansov, butična izdelava pa jima omogoča, da vsakemu zagotovita kar najvišjo kakovost.

JELENOVA KLOBASA

MESNINE MEGO - JELENOVA KLOBASA

UROŠ in ANJA POGLAJEN

Anja in Uroš se poleg izdelave klasičnih, domačih mesnih izdelkov ukvarjata tudi z vzrejo divjadi v obori, zato sta prišla na idejo o pripravi butičnih izdelkov iz divjačinskega mesa. Tako je nastala domača jelenova klobasa, ki je ustvarjena iz najkakovostnejšega mesa polnega okusa, za njen razvoj pa so porabili skoraj tri mesece. Njena prednost je tudi to, da jo lahko pripravite na različne načine.

JELENOVA KLOBASA
Dobavitelji - MOJE TESTENINE - NARAVNE SUŠENE TESTENINE OBLIKE ŠURLICE

MOJE TESTENINE - NARAVNE SUŠENE TESTENINE OBLIKE ŠURLICE

TATJANA ŠUMER in NINA BEZJAK

Tatjanina butična izdelava testenin je nastala iz hobija, ki jo preko njene babice spremlja že od otroštva. Tatjana neizmerno uživa ob ustvarjanju novih produktov, ki jim za pestrejši okus in izgled dodaja najrazličnejše sestavine, kot so rdeča pesa, špinača, čili, čemaž in podobno. Poleg popolnoma naravnih, lokalnih sestavin je posebnost njenih izdelkov tudi tradicionalno sušenje testenin na sitih sredi Pohorja.

Dobavitelji - GLINASI - GLINENI PILING ZA TELO IN KOPEL

GLINASI - GLINENI PILING ZA TELO IN KOPEL

TINA AVGUŠTIN

Tini je bilo ustvarjanje kozmetike iz gline pravzaprav usojeno, saj izhaja iz družine, v kateri je delo z glino preko pečarske obrti prisotno več kot 70 let. Ker je glina že stoletja znana kot blagodejni kozmetični pripravek, je Tina začela z butičnim ustvarjanjem domačih glinenih izdelkov za osebno nego, ki jim je dodala še zelišča ter eterična olja, njihova največja prednost pa je zagotovo vsestranska uporabnost.

Dobavitelji - GLINASI - GLINENI PILING ZA TELO IN KOPEL
Dobavitelji - KMETIJA MARN - DOMAČI TEKOČI IN SADNI JOGURT

KMETIJA MARN - DOMAČI TEKOČI IN SADNI JOGURT

PETER MARN

Peter je na idejo o butični izdelavi jogurtov prišel zaradi ljubezni do dela na kmetiji, z izdelavo domačih jogurtov pa sta pred skoraj dvema desetletjema pričela njegova starša. Prednost Petrovega tekočega in sadnjega jogurta je zagotovo domače, kakovostno mleko ter lokalno pridelano sadje, zato ga še posebej veselijo zadovoljne stranke, med katerimi ne manjka otrok iz okoliških vrtcev in šol.

Dobavitelji - HOOP & HOOF - CIDER GRUNT

HOOP & HOOF - CIDER GRUNT

JOŽE RATAJC

Ker je na družinski kmetiji že dolga leta prisotna tradicija pridelave sadja in vinarstva, je bila to odlična priložnost tudi za butično izdelavo domačega cidra, ki ga na kmetiji Ratajc s svojim bogatim znanjem po tradicionalni recepturi pripravljajo iz lokalno pridelanih jabolk. Cider je zaradi odsotnosti glutena odličen nadomestek pivu, pri nas pa ga poznamo tudi pod imeni tolkec, jabolčnik ali jabolčno vino.

Dobavitelji - HOOP & HOOF - CIDER GRUNT
Dobavitelji - MESNICA BOČEK - DOMAČI HRUSTEKI

MESNICA BOČEK - DOMAČI HRUSTEKI

MARTIN BOČEK

Martin se je z ocvrtimi svinjskimi kožicami srečal že v otroštvu, saj mu jih je mama predstavila kot domači čips iz krušne peči. V želji, da bi ta tradicionalni družinski priboljšek ohranil in izboljšal, je Martin ustvaril še bolj hrustljave hrusteke. Odlikuje jih poln okus in visoka vsebnost beljakovin, ki so še posebej koristne pri različnih fizičnih naporih. Tako so domači hrusteki zagotovo prava butična posebnost.

ZAVOD DOBROTE DOLENJSKE - DOMAČI PIŠKOTI IN DOMAČI VETRCI

MARIJA ROMANOVSKAJA

Dobrote Dolenjske gojijo kulinarično dediščino Dolenjske, zato pri butični izdelavi uporabljajo lokalne sestavine okoliških pridelovalcev in veliko mero ljubezni. To velja tudi za domače piškote ter vetrce, ki so ustvarjeni ročno po receptih naših babic in so brez konzervansov ter barvil. Vsako leto se poleg tradicionalnih trudijo predstaviti tudi nove okuse, tako so lani nastali veterci z ekološkim cvetnim prahom ter bezgom.

Dobavitelji - VEGE & DOBRO - BIO VEGANSKI NAMAZ IZ ČIČERIKE IN BOBA

VEGE & DOBRO - BIO VEGANSKI NAMAZ IZ ČIČERIKE IN BOBA

STANKO VALPATIČ

Stanko je pred več kot 35 leti prenehal uživati meso, zato se je odločil za naravno in bolj etično kmetijstvo ter pred dvema desetletjema začel izdelovati rastlinske in ekološke izdelke, med katere spadata tudi bio veganska namaza iz čičerike ter boba. Bob, ki ga Stanko goji sam, je zagotovo tradicionalni slovenski pridelek in ima veliko blagodejnih učinkovin, v zadnjem času pa vse bolj popularna postaja tudi čičerika.

Dobavitelji - MLIN RANGUS - BIO PIRINE VALVICE IN BIO AJDOVE VALVICE

MLIN RANGUS - BIO PIRINE VALVICE IN BIO AJDOVE VALVICE

NINA RANGUS GRUBAR in NEŽA RANGUS 

Mlinarska tradicija je v Ninino in Nežino družino vpeta že več kot 100 let, svojo obrt pa nenehno posodabljajo, zato so se odločili tudi za izdelavo končnih izdelkov. Tako so nastale domače bio pirine ter ajdove valvice, ki jim boljši okus zagotavlja kakovostna moka in pa spretna roka testeninarja. Zaradi butične izdelave se lahko Rangusevi vsakemu izdelku posvetijo z znanjem ter ljubeznijo do mlinarstva.

Dobavitelji - MLIN RANGUS - BIO PIRINE VALVICE IN BIO AJDOVE VALVICE
Dobavitelji - MILOŠ MAJCEN

KMET MILOŠ - KMEČKO KISLO MLEKO

MILOŠ MAJCEN

Ideja za izdelavo butičnih mlečnih izdelkov, med katere spada tudi kmečko kislo mleko, se je Milošu porodila ob vprašanju, zakaj ne bi vsi jedli tako dobro kot on, kmet Miloš? Odgovor na to je tudi kmečko kislo mleko, izdelano iz nehomogeniziranega pasteriziranega in polnomastnega mleka po receptu naših babic, kar poskrbi za edinstven okus tradicije.

Dobavitelji - NAJ TURA

NAJ TURA - ČRNA TARTUFATA

DEJAN KOZLOVIČ

Dejan je že od nekdaj strasten lovec na tartufe, pred dvema letoma pa se je odločil sprejeti izziv in izdelati prvo domačo tartufato, ki bi vsebovala najboljši približek vonja ter okusa pravega črnega tartufa slovenskega porekla. Posebnost njegove butične tartufate je med drugim tudi to, da so tartufi vidni že na prvi pogled, saj so ročno rezani na lističe.

Dobavitelji - NAJ TURA
Dobavitelji - VIAS PROJEKT

VIAS PROJEKT - ZGORNJESAVINJSKI BABIČINI ČEMAŽEVI ŽLINKROFI

JANKO in MINKA VRTAR

Želja po širjenju slovenske avtohtone jedi je Janka in Minko pripeljala do ideje o izdelavi domačih zgornjesavinjskih čemaževih žlinkrofov. Njuni butični žlinkrofi so izdelani ročno po receptu, ki izvira iz časov naših babic in dedkov, obenem pa ne vsebujejo aditivov. Dodatna prednost njunega izdelka pa so zagotovo tudi pozitivni učniki čemaža na naše zdravje.

Dobavitelji - KMETIJA ČOŽ

KMETIJA ČOŽ - AJDOVI PIŠKOTI BREZ GLUTENA

URŠKA IN JOŽE ČOŽ

Da sta se Urška in Jože odločila za peko piškotov in slaščic, je zaslužen njun poklic, saj sta oba slaščičarja. Tudi domači ajdovi piškoti brez glutena odražajo njuno strast do slaščičarstva, izdelani so namreč iz najkakovostnejših sestavin, butična peka pa jima omogoča, da se vsakemu izdelku resnično posvetita ter mu zagotovita kar najboljši okus in izgled.

Dobavitelji - KMETIJA ČOŽ
Dobavitelji - TERRA DRY

TERRADRY - DEHIDRIRANE JAGODE

DAVID AVBELJ IN JANEZ MOŽINA

Davidova in Janezova butična zgodba se je začela sredi Davidove garaže, v kateri sta združila svoje bogate izkušnje iz gostinstva in začela ustvarjati domače dehidrirane jagode. Odlikuje jih slovensko poreklo sadežev, ki so sušeni sveže brez predhodnega zamrzovanja, ter skrbna ročna priprava. Njun butični izdelek je tudi popolnoma naraven in brez aditivov.

Dobavitelji - ZELIŠČNO POSESTVO CVETKA

ZELIŠČNO POSESTVO CVETKA - BIO PRŠILO PROTI KLOPOM IN KOMARJEM

KATARINA KOVAČIČ

Bio zeliščno pršilo proti komarjem in klopom je uspešna kombinacija tradicije in znanosti, saj nadaljuje domače izročilo zeliščarstva, ki ga je Katarini s poglobljenim študijem biokemije ter biotehnologije uspelo nadgraditi. Prednost njenega do kože prijaznega butičnega izdelka je poleg naravne učinkovitosti zagotovo ekološko poreklo in prijeten vonj.

Dobavitelji - ZELIŠČNO POSESTVO CVETKA
Dobavitelji - BLUE HILL

BLUE HILL - HIDROLAT PRAVE SIVKE

VIKTORIJA MAZE in ALEN ODERLAP

Zgodba o hidrolatu prave sivke se je začela spontano na majhni, z gozdovi obdani kmetiji v Topolšici, kjer Viktorija in Alen še danes gojita sivko. Njun butični hidrolat je resnično nekaj posebnega, saj je izdelan iz ekološko certificirane sivke, ki jo žanjeta ročno, z uporabo bakrenega destilatorja pa se iz cvetja izloči kar največ blagodejnih učinkovin za popolno doživetje sivke.

Dobavitelji - BIO CBD kapljice

DARILO NARAVE - BIO CBD KAPLJICE

TOMAŽ TONI

Tomaž je svojo zgodbo domačih bio CBD kapljic začel kot prevzemnik kmetije in velik ljubitelj narave. Odločil se je za gojenje industrijske konoplje ter starih žitaric, idej za nove naravne izdelke pa mu ni manjkalo. Njegove butične bio CBD kapljice so zaradi lokalne pridelave in izdelave zagotovo darilo narave, alkoholna ekstrakcija pa jim zagotavlja najboljši izkoristek bioaktivnih spojin industrijske konoplje.

Dobavitelji - BIO CBD kapljice
Dobavitelji - Domača marmelada

KMETIJA PAVLOVIČ - DOMAČA MARMELADA

DANILO in BLAŽ PAVLOVIČ

Kmetija, na kateri Danilo izdeluje domačo marmelado, šteje že več kot sto let, skoraj toliko pa je stara tudi družinska receptura za pripravo marmelade, ki se je prenašala iz roda v rod. Posebnost njegovih butičnih marmelad je poleg skrbno izbranih sadežev zagotovo tradicionalen način kuhanja, končni izdelek pa zato odlikuje izjemen sadni okus najvišje kakovosti brez konzervansov in aditivov.

DOMAČA SKUTA, DIMLJENI IN BELI SIR

KMETIJA PRNIKAR - DOMAČA SKUTA, DIMLJENI IN BELI SIR

BOŠTJAN KUNŠIČ in MANCA BLAŽIČ

Boštjan domače mlečne izdelke izdeluje sredi neokrnjene narave Triglavskega narodnega parka, kjer krave večji del poletja preživijo na pašnikih, kar se zagotovo pozna na prvovrstnem okusu skute, dimljenega in belega sira. Vsi Boštjanovi butični mlečni izdelki so v celoti naravni ter izdelani po receptu njegovih babic in dedkov, ki so se s pripravo domačih mlečnih dobrot začeli ukvarjati že v 19. stoletju.

DOMAČA SKUTA, DIMLJENI IN BELI SIR
Dobavitelji - BELI ŽLAHTNI NAMAZ, LEŠNIKOV NAMAZ, ZMAJEVE KROGLICE, MEŠANICA PRAŽENIH MANDLJEV

COCOA - BELI ŽLAHTNI NAMAZ, LEŠNIKOV NAMAZ, ZMAJEVE KROGLICE, MEŠANICA PRAŽENIH MANDLJEV

ŠPELA JENKO

Špelin čokoladni butik, v katerem nadaljuje tradicijo svojih staršev, se nahaja v osrčju stare Ljubljane. S predanostjo in kreativnostjo ročno izdeluje butične čokoladne izdelke, pri čemer ji poleg domačih izkušenj pomaga tudi znanje, ki ga je nabirala v tujini. Prednost njenih sladkih dobrot so vrhunske sestavine ter veliko ljubezni, truda in časa, ki jih vloži v prav vsak izdelek.

Dobavitelji - MEDENA KREMA IN SLADKA POKOVKA Z MANDLJI

KOOPERATIVA 103 - MEDENA KREMA IN SLADKA POKOVKA Z MANDLJI

ROK STARIČ in ŠPELA LUKAS

Kooperativa 103 je skupina podjetnikov z različnih vetrov, ki so se združili, da bi slovenskemu trgu ponudili inovativne butične izdelke domače izdelave. Za pripravo medene kreme in sladke pokovke z mandlji uporabljajo zgolj skrbno izbrane sestavine, njihovi izdelki pa so posledično drugačnega, a polnega okusa. Omeniti velja tudi praktično pakiranje, ki poskrbi za enostavno uporabo.

Dobavitelji - MEDENA KREMA IN SLADKA POKOVKA Z MANDLJI
Dobavitelji - NARAVNI GROZNI SOK TAJFL

KMETIJA GROBELNIK - NARAVNI GROZNI SOK TAJFL

JAKOB ŠUŠTERIČ

Jakob je ljubitelj dobre hrane, ob kateri pregovorno ne sme manjkati kozarec dobrega vina. Ker pa to predstavlja problem za vse, ki ne pijejo alkohola, je prišel na idejo o izdelavi domačega grozdnega soka v buteljki. Njegov butični nadomestek za vino, ki ga je nadgrajeval dolgih 10 let, je brez alkohola in dopolni vsako priložnost in jed. Odlikujejo ga popolnoma naravne sestavine brez konzervansov ter aditivov.

Dobavitelji - NARAVNI ŠAMPON IN TRDO MILO

EMMA - NARAVNI ŠAMPON IN TRDO MILO

GREGOR SOJER in PETRA DEMŠAR

Petra je že od malih nog v stiku z naravo, vrtom in zelišči, njena mama pa je bila vešča zeliščarka, ki je izdelovala domača mazila in tinkture. Nič čudnega, da je tudi njo navdušil svet eteričnih olj, zato danes skupaj z Gregorjem ročno izdelujeta naravne kozmetične izdelke po družinski, a s sodobnimi tehnikami nadgrajeni recepturi, ki so popolnoma organski in ustvarjeni iz doma pridelanih zelišč.

Dobavitelji - NARAVNI ŠAMPON IN TRDO MILO
Dobavitelji - BIO ŽITNI NAPIHNJENCI

BONATURA - BIO ŽITNI NAPIHNJENCI

BOŠTJAN RUDOLF in MAJA KOREN

Idejo za domače bio žitne napihnjence je Boštjan dobil ob zajtrku, saj je bil že od nekdaj naklonjen zdravi, ekološki prehrani. Tako je začel uporabljati hrustljava žita, kot so pira, proso in ajda, ki jim je dodal nekoliko bolj eksotične sestavine, med drugim mango, murvo ter surovi kakav. Prednost njegovih butičnih bio žitnih napihnjencev so zagotovo popolnoma naravne sestavine brez dodanega sladkorja.

Dobavitelji - ŠAMPON IZ POLŽJE SLINE

NOVATA - ŠAMPON IZ POLŽJE SLINE

BRANKO PLEČKO in TADEJA TIBAOT in NIKOLAJ SMEJ

Ideja za izdelavo tega nenavadnega izdelka je Branka prešinila ob izdelavi polžjega kaviarja. Po raziskovanju pozitivnih učinkov polžje sline in razvoju, ki je trajal skoraj pol leta, je luč sveta ogledal butični šampon z visoko vsebnostjo polžje sline. Šampon je prav zaradi visokega deleža polžje sline brez konkurence na našem trgu, obenem pa vsebuje popolnoma naravne ter učinkovite domače sestavine.

Dobavitelji - ŠAMPON IZ POLŽJE SLINE
Dobavitelji - SADNI SIRUP IZ MALINE

POHORSKE DOBROTE - SADNI SIRUP IZ MALINE

TOMAŽ KRANJC

Tomaž se že od nekdaj poklicno srečuje z zdravo prehrano in lokalnimi izdelki, zato je hitro sprejel izziv, da bi izdelal sadni sirup iz pravega sadja. Tako je po receptu njegove babice nastal domači sadni sirup iz maline, ki se lahko pohvali s visoko vsebnostjo sadja in je brez dodanih arom, barvil ter konzervansov. Prav zaradi butične izdelave je Tomaževemu izdelku zagotovljena vrhunska kakovost.

Dobavitelji - SKUTNI AJDOVI ŠTRUKLJI IN DOMAČI NJOKI S SKUTO

KVIBO - SKUTNI AJDOVI ŠTRUKLJI IN DOMAČI NJOKI S SKUTO

VILJEM DOVŽAN in MOJCA GRADIŠAR

Navdih za izdelavo domačih izdelkov, kot so butični skutni ajdovi štruklji in domači njoki s skuto, je bila za podjetje Kvibo ravno tradicija naših babic, ki so po starodavnih receptih pripravljale lokalne specialitete. Prav ta čar so želeli zagotoviti tudi svojim butičnim izdelkom, ki so pripravljeni ročno in iz naravnih sestavin brez aditivov, z globokim zamrzovanjem pa se ohranijo vse lastnosti svežega izdelka.

Dobavitelji - SKUTNI AJDOVI ŠTRUKLJI IN DOMAČI NJOKI S SKUTO
Dobavitelji - PREPELIČJA JAJČKA

PREPELIČARSTVO KRAMŽAR - PREPELIČJA JAJČKA

GORAZD in MANUELA KRAMŽAR

Manuela in Gorazd sta se z butično pridelavo prepeličjih jajčk začela ukvarjat z željo po samooskrbi, vendar pa ju je veliko povpraševanje hitro pripeljalo do povečanja števila prepelic, ki jih je danes že več sto. Domača prepeličja jajčka so zaradi svoje nišnosti dragocena in redka dobrina na slovenskem trgu, tako pa so Manuelina in Gorazdova jajčka pravzaprav edina, ki jih boste našli na policah trgovin.

Dobavitelji - BIO PIRINA POLNOZRNATA MOKA IN BIO AJDOVA MOKA

BIO MLIN STRAŽAR - BIO PIRINA POLNOZRNATA MOKA IN BIO AJDOVA MOKA

DAVID STRAŽAR

David je že od nekdaj vpet v mlinarsko obrt, družinsko tradicijo, ki jo je pred nekaj leti nadgradil in se pogumno podal v ekološko pridelavo domačih žit, mletih na mlinske kamne. Poleg naravne pridelave žit brez pesticidov ter umetnih gnojil pa prav to poskrbi, da so njegovi butični mlinarski izdelki posebni, saj tradicionalno mletje na mlinske kamne zagotavlja večjo vsebnost hranilnih snovi v moki.

Dobavitelji - BIO PIRINA POLNOZRNATA MOKA IN BIO AJDOVA MOKA
Dobavitelji - DOMAČE PIRINE JUŠNE KROGLICE

PEKARNA BAŠKOVČ - DOMAČE PIRINE JUŠNE KROGLICE

JUDITA POTOČNIK in BRIGITA ŽAGAR

Začetki butične pekarne Baškovč segajo v garažo Juditinega očeta, v kateri je skoraj pol stoletja nazaj začel izdelovati tradicionalne pekovske izdelke, ki jih ni bilo moč najti v trgovinah. Danes Judita in Brigita nadaljujeta družinsko obrt, ki je zaslužna tudi za domače pirine jušne kroglice, ustvarjene posebej za Lojtr’co domačih. Odlikuje jih kakovostna pirina moka, ki je od navadne bogatejša z beljakovinami.

Dobavitelji - SIR CHIZO S SUHIM PARADIŽNIKOM

FERMENTARNICA - Chizo veganski pripravek

ERIKA GIOAHIN

Erika je po izobrazbi mikrobiologinja, ki jo navdušuje zdrava prehrana, zato se je odločila za izdelavo domačega rastilinskega fermentiranega sira, ki je odlična alternativa kremnemu siru za vse, ki se prehranjujejo pretežno rastlinsko ali pa imajo alergijo na mlečne izdelke. Njen butični rastlinski sir s suhim paradižnikom zaradi fermentacije vsebuje koristne bakterije, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.

Dobavitelji - KREMA IZ KOZJEGA MLEKA

ZAVOD PRI USOVIH - Krema iz kozjega mleka

KATJA P. RUČIGAJ

Do razvoja kozmetičnih izdelkov iz kozjega mleka je prišlo v želji, da bi Katja in njena družina živela kar se da v skladu z naravo ter dobrinami iz lokalnega okolja. Tako je nastala tudi naravna krema iz kozjega mleka z jojobinim oljem, ki z vsebnostjo domačega kozjega mleka koži zagotavlja hidracijo in prehranjenost. Tako kot vsi kozmetični izdelki Zavoda pri Usovih je tudi krema iz kozjega mleka z jojobinim oljem izdelana ročno.

Dobavitelji - PALE ALE SVETLO PIVO IN IPA PIVO

TADEJ KRAŠOVEC

Tadejeva pivovarska zgodba se je začela v domači garaži, kjer sta s prijateljem varila njune prve pivovarske zvarke, ki so po dolgotrajnem razvoju in nadgradnji ob pomoči družine ter prijateljev postali kvalitetno domače pivo, ki ga Tadej vari danes. Prednost njegovega butičnega piva so skrbno izbrane sestavine, lastna in izvirna receptura ter veliko ljubezni, ki jo nameni prav vsaki steklenici piva.
Minister za zdravje opozarja: „Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!“