Section Hero lojtrca 2022

Prijave za novo sezono Lidlove Lojtr'ce domačih so zaključene!

Spoznajte zgodbe izbranih dobaviteljev Lidlove Lojtr'ce domačih

Testimonial 02

Kmetija vege in dobro

Stanko je pred več kot 35 leti prenehal uživati meso, zato se je odločil za naravno in bolj etično kmetijstvo ter pred dvema desetletjema začel izdelovati rastlinske in ekološke izdelke, med katere spadata tudi bio veganska namaza iz čičerike ter boba. Bob, ki ga Stanko goji sam, je zagotovo tradicionalni slovenski pridelek in ima veliko blagodejnih učinkovin, v zadnjem času pa vse bolj popularna postaja tudi čičerika.

Testimonial 01

Žlinkrofarna Vrtar

Želja po širjenju slovenske avtohtone jedi je Janka in Minko pripeljala do ideje o izdelavi domačih zgornjesavinjskih čemaževih žlinkrofov. Njuni butični žlinkrofi so izdelani ročno po receptu, ki izvira iz časov naših babic in dedkov, obenem pa ne vsebujejo aditivov. Dodatna prednost njunega izdelka pa so zagotovo tudi pozitivni učniki čemaža na naše zdravje.

Lojtr'ca video - Hidrolat sivke Blue Hill

Hidrolat sivke Blue Hill

Gašper in njegova lojtrca sta se odpravila čez hribe in doline v sivkin raj Blue Hill, kjer sta spoznala novega dobavitelja iz Lidlove Lojtr'ce domačih. Tam Viktorija in Alen iz nje izdelujeta butični sivkin hidrolat. Poglejte si video ter spoznajte njuno zgodbo in produkt.

Lojtr'ca video - Dehidrirane jagode TerraDry

Dehidrirane jagode TerraDry

Gašper Bergant je s svojo lojtrco obiskal Davida in Janeza iz TerraDry, ki sta k butičnim izdelkom tokratne Lidlove Lojtr'ce domačih pristavila dehidrirane jagode. Oglejte si video in preverite, kje sta dobila idejo za izdelek ter kako se je njuna zgodba sploh začela.