MOČ BELJAKOVIN

Izdelki z visoko vsebnostjo beljakovin

Hrana z visoko vsebnostjo beljakovin je odlična za pridobivanje in ohranjanje potrebnih ravni beljakovin čez dan. Telo jih namreč ves čas potrebuje, saj brez njih ne more rasti, se razvijati in obnavljati.

PUDING IN JOGURT

Beljakovinski puding ali jogurt z okusno kremasto strukturo lahko uživate kot prigrizek ali sladico. Izbirate lahko med jogurti sadnih okusov v kombinaciji breskev-pomaranča, granatno jabolko-malina ali borovnica. Medtem ko vas bo proteinski puding očaral z okusom čokolade ali vanilije. En lonček vsebuje 20 gramov beljakovin, ki so pomemben gradnik mišic, kože, organov in kosti. 

SKYR

Skyr je tradicionalen islandski mlečni izdelek, ki spominja na skuto. Slasten svež sir polnega okusa so po starih pripovedkah pred več kot tisoč leti na Islandijo prinesli Vikingi. In zakaj je tako poseben? Vsebuje zelo malo oziroma nič maščobe in velik delež beljakovin, zato je več kot dobrodošel v uravnoteženi prehrani.

PROTEINSKA SADNA SKUTA

Skuta je vsestransko živilo, polno beljakovin, ki se čudovito dopolnjuje s sadjem. Z različnimi kombinacijami lahko pripravimo številne okusne sladice, malice ali zajtrke. Naše sadne skute vsebujejo 0,4 % maščobe in kar 22 g beljakovin. Izbirate lahko med okusi breskev-pasijonka in jagoda.

PROTEINSKA PLOŠČICA

Proteinske ploščice so lahki in okusni beljakovinski prigrizki, ki jih ceni vsak športnik, ko si po napornem treningu z nekaj grižljaji povrne porabljeno energijo.  Beljakovinska ploščica ima visoko vsebost beljakovin, ki prispevajo k povečanju in vzdrževanju mišične mase. Izbirate lahko med 8,8g, 23g ali pa kar 50g beljakovin na ploščico. Prednost proteinskih ploščic Proteini.si pa je, da ne vsebujejo glutena.

Zakaj je dovolj velik vnost beljakovin tako pomemben?

  • Omogočajo telesno zgradbo, rast in razvoj v vseh starostnih obdobjih.
  • Predstavljajo »gradbeni material« - so gradniki tkiv (za izgradnjo celic v organizmu), hormonov in encimov (sodelujejo pri bioloških reakcijah), prenašalci snovi v telesu.
  • Imajo tudi pomembno obrambno vlogo, saj so sestavni del protiteles, ki sodelujejo pri zaščiti telesa.
  • Beljakovine so priporočljive tudi po športni aktivnosti, saj pripomorejo k hitrejši obnovi tkiv.

HANA VERDEV - Lidlova osebna trenerka 

BELJAKOVINE V PRAHU

Zaradi hitre absorpcije in dobre prebavljivosti so beljakovine v prahu med najbolj priljubljenimi visoko beljakovinskimi izdelki. So dobra izbira za vse športnike, ki želijo graditi mišično maso in topiti maščobe. Izdelki Proteini.si so brez glutena, umetnih arom, barvil in ojačevalcev okusa.

BELJAKOVINSKI KRUH

Če iščete zdravo alternativo kruhu in pecivu, je beljakovinski kruh s kakovostno in uravnoteženo sestavo prava rešitev. Običajno ima visoko vsebnost vlaknin in beljakovin, je lahko prebavljiv, vendar kljub temu dobro nasiti. 

RECEPTI

Po dolgih delavnikih, popoldnevih z otroškimi domačimi nalogami in kratkih večerih iskanje navdiha za obroke postane prava muka. Tudi če imate nabor preizkušenih receptov, ki so hitri in enostavni, ti sčasoma lahko postanejo dolgočasni. Zato za vas ves čas pripravljamo nove preproste recepte iz enostavnih Lidlovih sestavin