Skupaj zmoremo vse
Kdo je pevka v videospotu?

Saša Lešnjek je 22-letna pevka in igralka, nekateri pa jo poznajo tudi po vlogi Sandy v slovenski različici muzikala Briljantina. Njena glasbena pot se je začela z urami klavirja in violine na glasbeni šoli. Leta 2018 je maturirala na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, kjer je obiskovala program jazz petja.

SLEDITE NA INSTAGRAMU
Kdo je avtor besedila pesmi?

Avtor je znani slovenski pisatelj, pesnik, scenarist in dramatik Feri Lainšček, prejemnik velike Prešernove nagrade 2021. Besedilo pesmi je nastalo po naročilu Lidla Slovenija.

SLEDITE NA INSTAGRAMU

Pesem »Skupaj zmoremo vse« je  slovenska avtorska priredba uspešnice »Poem«. Pesem je nastala v marcu 2020, ki ga je v veliki meri zaznamovala epidemija koronavirusa. Ker je skladba tako s tekstom kot melodiko izstopala iz povprečja in bila s svojim sporočilo pisana na kožo poslušalcem, smo v Lidlu Slovenija z založbo Global Records sklenili dogovor o popolnoma novi, slovenski različici originalne skladbe.

Kdo je pevec v videospotu?

René (s pravim imenom Rene Markič), slovenski pevec zabavne glasbe in gledališki igralec. Prihaja iz Naklega, kjer je obiskoval osnovno šolo, kasneje pa je svoje znanje nadgrajeval na Umetniški gimnaziji Ljubljana, dramsko-gledališka smer.

SLEDITE NA INSTAGRAMU
Skupaj zmoremo vse
Kaj je bila inspiracija za zgodbo vidospota?

Navdih smo nedvomno našli v filmu »Zvezda je rojena« in romantični zgodbi Lady Gaga in Bradleyja Cooperja iz oktobra 2018. Prav njuna filmska romanca je navdihnila scenarij za videospot Skupaj zmoremo vse.

Kdo je napisal romantično zgodbo glasbenega videospota?

Romantično zgodbo o dveh glasbenikih, ki se srečata in zaljubita, je napisal kreativni direktor Aleksander Kogoj.

Skupaj zmoremo vse
Kako je pesem dobila sliko?

Pred dobrim letom smo pesem lansirali samo v avdio obliki. Ker je bila poslušalcem všeč in ker so bili radovedni, kdo jo izvaja, smo se letos odločili, da zanjo posnamemo tudi videospot, katerega glavni zvezdi sta naša mlada pevca.

V zakulisju so glavne vloge odigrali:
  • Režiser: Markus Stummer
  • Direktor fotografije: Sven Pepeonik
  • Kreativni direktor: Aleksander Kogoj
  • Fotografija: Klemen Razinger
  • Make-up artist: Nastja Pestivšek
  • Stilistka hrane: Sabina Penšek
  • 1 mesec priprav na snemanje
  • 3 snemalni dnevi
  • 10 dni postprodukcije
Skupaj zmoremo vse

PIKNIK: Črni Kal, Primorska

POROKA: Plaža Sveta Katarina, Ankaran

KONCERT: Cvetličarna, Ljubljana

LIDL TRGOVINA: Slovenčeva ulica, Ljubljana

GLASBENI STUDIO: Glasbeni studio AX Produkcija, Bežigrad

"Hvala za pogum in ta tvoj mili glas. To je pesem za najin čas. Vem, da skupaj bova zmogla vse. Še v sanjah skupaj sva, res dobro nama gre."

Feri Lainšček

Feri Lainšček

"Že takoj, ko mi je Aleksander Kogoj (producent slovenske priredbe, op.a.) predstavil izvirnik, skladbo Poem v izvedbi The Motans in Irine Rimes, me je melodija prevzela in mi nekako zlezla pod kožo. Začutil sem, da lahko napišem besedilo, ki se bo s to glasbo dovolj uglasilo in bo lepo zazvenelo tudi v slovenščini. Potreboval sem samo še tisto, kar je za moj navdih običajno najbolj pomembno, namreč ustvarjalno svobodo. Hvaležen sem naročniku, da mi je to dopustil in me ni v ničemer omejeval, saj je tako res nastala popevka, ki mi je neobičajno ljuba in ji še zdaj večkrat prisluhnem." 

Skupaj zmoremo vse