Ustvarjamo boljši svet video

Ustvarjamo boljši svet

O boljšem svetu ne sanjamo, temveč ga skupaj z vami ustvarjamo

O boljšem svetu ne sanjamo, temveč ga skupaj z vami ustvarjamo

Vsi kdaj sanjamo o boljšem svetu.
V Lidlu Slovenija smo odločeni, da zgolj sanje niso dovolj. Verjamemo, da je boljši svet odgovornost vseh nas.

Zato v okviru naše trajnostne pobude Ustvarimo boljši svet vsak dan (so)ustvarjamo boljši jutri: v odnosu do zaposlenih, v skrbi za okolje, z oblikovanjem še bolj trajnostne ponudbe izdelkov, s stalno in hitro pomočjo tistim, ki jo potrebujejo, in s spodbudo izjemnim posameznikom, katerih zgodbe nas navdihujejo.


O boljšem svetu nikar samo ne sanjajte, temveč ga skupaj z nami ustvarjajte. Vsak dan.
Več na www.boljsi-svet.si.

Naša zaveza

Naša zaveza

Od 1. junija ne bomo več prodajali plastičnih vrečk!

V Lidlu Slovenija smo sprejeli zavezo o sistemskem zmanjševanju uporabe plastičnih materialov. Prvi konkreten korak bomo izvedli že 1. junija in v naših trgovinah ne bomo več prodajali plastičnih vrečk.

Ker si želimo aktivno ustvarjati boljši svet, bomo sledili ciljem:

  • do 2025 bomo za 20 % zmanjšali uporabo plastičnih materialov;
  • do istega leta bo vsa plastična embalaža izdelkov Lidlovih blagovnih znamk izdelana na način, da jo bo mogoče 100 % reciklirati.


Hvala, da skupaj z nami ustvarjate boljši svet!

O trajnostni pobudi ustvarimo boljši svet

O trajnostni pobudi ustvarimo boljši svet

Vsako podjetje pripomore h kakovosti življenje ljudi, in vsaka odločitev posameznika je zaznamovana s posledicami le-teh. Ker je treba nekje začeti, smo začeli pri sebi. V Lidlu se trudimo, da vsako naše dejanje izboljšuje naš interni svet kot tudi svet, ki nas obdaja. S pozitivnimi zgledom želimo vplivati na celotno družbo, saj smo skupaj najmočnejši.

Korak za korakom skupaj krojimo mozaik h boljšemu, zato vas vljudno vabimo da se na to pot z nami podate tudi vi. 

Vabimo vas, da nas obiščete na naši posebni spletni strani, kjer beležimo vse naše aktivnosti za ustvarjanje boljšega sveta. Kliknite tukaj!

Družba

Družbena odgovornost je pri našem podjetju ključnega pomena. Prizadevamo si, da naši pozitivni odnosi v delovnem okolju vplivajo tudi na naš odnos do skupnosti, ki nas obdaja. Verjamemo, da še tako mala gesta v pravem  trenutku lahko nekomu spremeni življenje.

Počaščeni smo, da smo v letu 2014 bili nagrajeni s Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2014

V letu 2015 smo se uvrstile med finaliste in v letu 2016 smo prejeli za projekt s paraolimpijci in Zvezo za šport invalidov – Paraolimpijskim komitejem nagrado HORUS 2016.

Skrbimo za pomoč ljudem in živalim

Vsako leto pomoč ponudimo več kot 250 organizacijam s področja izobraževanja, kulture, športa ter humanitarne pomoči ljudem kot prav tako živalim.

Skrbimo za otroke

Pred vsakim šolskim letom z Zavodom Varna pot organiziramo preventivne izobraževalne delavnice o prometni varnosti namenjene ozaveščanju otrok, mladostnikov in staršev.

Leta 2014 smo vsem slovenskimi porodnišnicam podarili 33.000 pleničk, od leta 2013 najprej pa smo z zdravim zajtrkom osrečili več kot 4000 otrok po vrtcih v okviru projekta Zdrav obrok za srečo otrok.

V Unicefovo mrežo »Varnih točk« so pridružene vse naše enote, ki otrokom nudijo zaščito in osnovne informacije, pomoč ali zgolj nasvet v stiski. Več >>

Skrbimo za druge

Izbrani ustanovi redno namenimo del sredstev od prodaje izdelkov Deluxe in jim s tem omogočimo nakup nujno potrebnih naprav.

V letu 2013 smo z donacijo Pediatrični kliniki Ljubljana omogočili nakup defibratorja za novorojenčke. Več >>

Leta 2014 smo URI Soča opremili z napravo za nadomestno komunikacijo za otroke. Več >>

V letu 2015 je klinični oddelek za otroško hematologijo in onkologijo Pediatrične klinike UKC Ljubljana bil obogaten z novim genetskim analizatorjem. Več >>

Leta 2016 pa je donacija bila namenjena podpori gibalnim aktivnostim pri rehabilitaciji otrok na URI Soča. Več >>

Skrbimo za znanje

S pomočjo slovenskih fakultet od leta 2013 izvajamo izobraževalni natečaj Lidlov mladi vinar, s katerim spodbujamo razvoj slovenskega vinarstva in mladim omogočimo teorijo uporabiti v praksi. Več >>

Skrbimo za prostovoljstvo

Zaposleni Lidla Slovenija s prostovoljno pomočjo pomagamo pri prenovi prostorov in donacijo za nakup gradbenega materiala. S tem smo že tri leta zapored omogočili letovanje našim najmlajšim v Otroškem letovišču Pacug. Več >>