Varstvo osebnih podatkov nam je pomembno

Zahvaljujemo se vam za obisk naših spletnih strani. Varstvo vaših osebnih podatkov nam je zelo pomembno, zato vam skupaj z obsežnimi spletnimi vsebinami zagotavljamo tudi vašo pravico, da sami odločate o uporabi svojih podatkov.

Varstvo podatkov na www.lidl.si (različica 1.0; stanje 25.05.2018)

Določila glede varstva osebnih podatkov

Veseli nas, da se zanimate za varstvo podatkov na naši spletni strani. Ob obisku naše spletne strani si želimo, da se počutite varno in dobro ter da naše izvajanje varstva podatkov vidite kot značilnost kakovosti, naravnane k strankam.

Naslednji napotki glede varstva podatkov vas obveščajo o vrsti in obsegu obdelave vaših osebnih podatkov s strani podjetja LIDL Slovenija d.o.o. k.d. Osebni podatki so informacije, ki so neposredno ali posredno usmerjene k vaši osebi oz. jih je kot takšne mogoče uvrstiti. Kot zakonska osnova za varstvo podatkov služi zlasti Splošna uredba EU o varstvu podatkov ter nacionalna zakonodaja na področju varstva osebnih podatkov.

Pregled vsebine

1. Pregled
Skrij vsebino
Pokaži vsebino

Obdelava podatkov s strani LIDL Slovenija d.o.o. k.d. poteka na sledeč način:

- z odpiranjem spletne strani podjetja LIDL Slovenija d.o.o. k.d. se med vašo končno napravo in našim strežnikom izmenjajo različne informacije. Pri tem gre lahko tudi za osebne podatke. Tako pridobljene informacije se med drugim uporabljajo za optimizacijo naše spletne strani ali za prikaz oglasa v brskalniku vaše končne naprave.

2. Odpiranje naše spletne strani
Skrij vsebino
Pokaži vsebino

Nameni obdelave podatkov/pravne podlage:

Ob odprtju naše spletne strani so preko brskalnika, ki se uporablja na vaši končni napravi, samodejno in brez vašega posredovanja poslani na strežnik naše spletne strani:

- IP-naslov z internetom povezane naprave, ki poizveduje,
- datum in čas dostopa,
- ime in URL priklicane datoteke,
- spletna stran/aplikacija, preko katere se je dostopalo (napotitveni URL),
- brskalnik, ki ga uporabljate, in po potrebi operacijski sistem vašega s spletom povezanega računalnika ter ime vašega ponudnika dostopa

in začasno shranjeni v tako imenovano dnevniško datoteko za naslednje namene:

- zagotavljanje brezhibne vzpostavitve povezave,
- zagotavljanje udobne uporabe naše spletne strani/aplikacije,
- vrednotenje sistemske varnosti in stabilnosti.

V kolikor ste se v vašem brskalniku oz. operacijskem sistemu ali drugih nastavitvah vaše končne naprave strinjali s tako imenovano geolokalizacijo, uporabljamo to funkcijo zato, da vam lahko ponudimo z vašo trenutno lokacijo povezane, individualne storitve (npr. lokacija najbližje trgovine). V ta namen obdelane podatke o lokaciji obdelujemo izključno za to funkcijo.

Pravno podlago za obdelavo IP-naslova nudi 6 (1f) člen Splošne uredbe EU o varstvu podatkov. Naš upravičen interes sledi iz zgoraj navedenih namenov obdelave podatkov.

Prejemniki/kategorije prejemnikov:

Posredovanje teh podatkov tretjim načelno izključujemo.

Trajanje shranjevanja/kriteriji za določanje trajanja shranjevanja:

Podatki se shranjujejo za časovno obdobje 14 dni ter se nato samodejno izbrišejo. Ko zaključite z uporabo naše spletne strani, se podatki o geolokalizaciji izbrišejo.

3. Uporabniški račun na spletni strani www.lidlov-navdih.si
Skrij vsebino
Pokaži vsebino

Nameni obdelave podatkov/pravne podlage:

Da bi vam med vašim obiskom spletne strani omogočili kar se da največje udobje, vam za našo spletno stran Lidlov navdih nudimo trajno shranjevanje vaših osebnih podatkov v z geslom zaščitenem uporabniškem računu. Po odprtju uporabniškega računa ni potreben vnovični vnos vaših osebnih podatkov. Ob tem imate v vašem uporabniškem računu vedno vpogled v o vas shranjene podatke, ki jih lahko kadarkoli spremenite.

Ob podatkih, ki jih morate navesti, morate ob odprtju uporabniškega računa vnesti geslo, ki ga izberete sami. To skupaj z vašim e-poštnim naslovom služi za dostop do vašega uporabniškega računa. Z vašimi osebnimi podatki za dostop ravnajte zaupno in zlasti preprečite dostop nepooblaščenim tretjim osebam. Za zlorabo gesel ne moremo prevzeti jamstva, razen če smo za zlorabo odgovorni mi.

Pravna podlaga za to je 6 (1a) člen Splošne uredbe EU o varstvu podatkov, to pomeni, da nam posredujete osebne podatke na podlagi privolitve.

Prejemniki/kategorije prejemnikov:

Posredovanje teh podatkov tretjim načelno izključujemo.

Trajanje shranjevanja/kriteriji za določanje trajanja shranjevanja:

V kolikor izbrišete uporabniški račun, se skladno s tem izbrišejo vaši podatki.

4. Kontaktni obrazec/kontaktna e-pošta/telefonski klici/ankete med strankami
Skrij vsebino
Pokaži vsebino

Nameni obdelave podatkov/pravne podlage:

Z osebnimi podatki, ki nam jih posredujete ob izpolnitvi kontaktnih obrazcev, po telefonu ali e-pošti, ravnamo zaupno. Vaše podatke uporabljamo izključno za v naprej opredeljen namen, za obdelavo vašega povpraševanja. Pravna podlaga za obdelavo podatkov je 6 (1f) člen Splošne uredbe EU o varstvu podatkov. Naš in vaš upravičeni interes za to obdelavo podatkov pri tem izhaja iz cilja, da odgovorimo na vaša povpraševanja, po potrebi rešimo obstoječe težave ter smo s tem deležni in spodbujamo vaše zadovoljstvo kot stranke oziroma uporabnika naše spletne strani.

V kolikor sodelujete v eni od naših anket med strankami, to storite povsem prostovoljno. Pri teh anonimnih anketah se ne shranjujejo nobene informacije, ki dopuščajo sklepanje o osebah, ki sodelujejo v anketi. Shranita se samo datum in čas vašega sodelovanja. Vsaka osebna informacija, ki jo navedete med odgovarjanjem na našo anketo, se šteje za prostovoljno navedeno ter se shrani skladno s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov. Pri poljih za prosti vnos besedila ne imenujte imen ali podobnega, kar bi omogočilo sklepanje o vas ali drugih osebah. V primeru oddaje soglasja v okviru ankete je pravna podlaga za obdelavo podatkov, ki temelji na soglasju, 6 (1a) člen Splošne uredbe EU o varstvu podatkov. V kolikor ste v okviru ankete podali soglasja, imate možnost ta soglasja kadar koli preklicati z učinkom za v prihodnje. Več o tem je v teh primerih urejeno v Splošnih pravilih posamezne ankete.

Prejemniki/kategorije prejemnikov:

Posredovanje podatkov tretjim načelno izključujemo. Izjemoma te podatke po našem naročilu obdelujejo obdelovalci naročil. Ti so vedno skrbno izbrani, mi pa jih ob tem nadzorujemo in pogodbeno zavežemo skladno z 28. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov.

Nadalje je lahko potrebno, da dele vašega povpraševanja posredujemo pogodbenim partnerjem (npr. dobaviteljem pri povpraševanjih, specifičnih za določen izdelek) za obdelavo vašega povpraševanja. V teh primerih se povpraševanje najprej anonimizira, tako da vas tretji ne more s tem povezati. V kolikor bi bilo v posameznem primeru treba posredovati vaše osebne podatke, vas bomo o tem najprej obvestili in pridobili vaše soglasje.

Rezultati naših anket med strankami se načelno uporabljajo samo za interno vrednotenje. Posredovanje podatkov tretjim načelno izključujemo. Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim, v kolikor za to niste podali izrecnega soglasja.

Trajanje shranjevanja/kriteriji za določanje trajanja shranjevanja:

Vse navedbe o osebi, ki nam jih posredujete pri povpraševanjih (pobude, pohvale ali graje) preko te spletne strani ali po e-pošti, se najpozneje 90 dni po prejemu končnega povratnega odgovora izbrišejo oz. anonimizirajo. Izkušnje so pokazale, da se praviloma po 90 dneh več ne pojavljajo vprašanja na naše odgovore.

5. Nagradne igre
Skrij vsebino
Pokaži vsebino

Nameni obdelave podatkov/pravne podlage:

Na naši spletni strani, preko naših spletnih novic ali aplikacije Lidl lahko sodelujete v različnih nagradnih igrah. V kolikor v Splošnih pogojih posamezne nagradne igre ni določeno drugače, ali nam niste podali nadaljnjega izrecnega soglasja, se v okviru sodelovanja v nagradni igri vaši nam posredovani osebni podatki uporabljajo izključno za izvajanje nagradne igre (npr. določanje nagrajenca, obveščanje nagrajenca, pošiljanje nagrade). Pravna podlaga za obdelavo podatkov v okviru nagradnih iger je, 6 (1a) člen Splošne uredbe EU o varstvu podatkov, ki temelji na soglasju posameznika. V kolikor ste v okviru nagradne igre podali soglasja, imate možnost ta soglasja kadar koli preklicati z učinkom za v prihodnje. Več o tem je v teh primerih urejeno v Splošnih pogojih posamezne nagradne igre.

Prejemniki/kategorije prejemnikov:

Podatki se tretjim posredujejo samo, v kolikor je to potrebno za izvajanje nagradne igre (npr. pošiljanje nagrade preko logističnega podjetja). Posredovanje drugih podatkov, razen teh, tretjim načelno izključujemo.

Trajanje shranjevanja/kriteriji za določanje trajanja shranjevanja:

Po koncu nagradne igre in objavi nagrajencev se osebni podatki udeležencev izbrišejo. Podatki nagrajencev se pri stvarnih nagradah hranijo za obdobje zakonsko določenih rokov.

6. Obdelava podatkov za namene trženja
Skrij vsebino
Pokaži vsebino

Nameni obdelave podatkov/pravne podlage:

Z vašim soglasjem evidentiramo vaše obnašanje med uporabo spletnih strani, katerih upravljavec je družba LIDL Slovenija d.o.o. k.d., ter spletnih novic, ki jih pošiljamo. Ocena obnašanja med uporabo obsega zlasti na katerih področjih se zadržujete in katere povezave tam uporabljate. S tem ustvarjamo personalizirane uporabniške profile z dodelitvijo vaših osebnih podatkov (ime) in/ali e-poštnega naslova, da bi lahko bolje prilagodili promocijski pristop s strani družbe LIDL Slovenija d.o.o. k.d. v obliki spletnih novic, spletnih oglasov na spletnih straneh ter tiskanih prospektov glede na vaše interese ter z namenom izboljšanja naše spletne ponudbe.

Pravna podlaga za prej navedene obdelave predstavlja 6 (1f). člen Splošne uredbe EU o varstvu podatkov oziroma ob predložitvi ustreznega soglasja 6 (1a) člen Splošne uredbe EU o varstvu podatkov.

Pravica do ugovora       

Proti obdelavi podatkov za v naprej opredeljene namene lahko kadarkoli vložite ugovor brezplačno, za vsak komunikacijski kanal posebej ter z učinkom za prihodnost. Za to zadostuje e-pošta ali dopis po pošti, poslan na naslovnike, navedene v točki 14.

Prejemniki/kategorije prejemnikov:

Posredovanje teh podatkov tretjim načelno izključujemo.

Trajanje shranjevanja/kriteriji za določanje trajanja shranjevanja:

V kolikor prekličete svoje soglasje za posamezne oglaševalske ukrepe, ali zavrnete določene oglaševalske ukrepe, se vaši podatki izbrišejo iz ustreznih razdelilnikov (e-pošte).

V kolikor vložite ugovor, se dotični kontaktni naslov blokira za nadaljnje oglaševalsko obdelovanje podatkov. Opozarjamo, da lahko v izjemnih primerih tudi po prejemu vašega ugovora začasno še pride do pošiljanja oglaševalskega materiala. To je tehnično pogojeno s potrebnim časom prikazovanja spletnih oglasov in ne pomeni, da vaše zahteve ne bomo izvedli. Zahvaljujemo se za vaše razumevanje.

7. Pošiljanje spletnih novic
Skrij vsebino
Pokaži vsebino

Nameni obdelave podatkov/pravne podlage:

Na naši spletni strani vam nudimo možnost, da se prijavite na naše spletne novice. Če ste privolili v prejemanje naših spletnih novic, za pošiljanje (v kolikor je mogoče individualnih) informacij o izdelkih, akcijah, nagradnih igrah ter novostih iz ponudbe predvajanj, trgovin, spletne trgovine, ponudbe rož, fotografij ter potovanj in za izvajanje anket o zadovoljstvu kupcev, porabljamo vaš e-poštni naslov in po potrebi vaše ime za pošiljanje. Te podatke shranjujemo ter obdelujemo za namene pošiljanja spletnih novic. Po opravljenem nakupu vam omogočamo, da oddate oceno nakupa.

Vsebine spletnih novic obsegajo akcije (ponudbe, akcije s popusti, nagradne igre, itd.), ter tudi preostale izdelke, ki so sestavni del Lidlovega asortimaja.

Z vašim soglasjem evidentiramo vaše obnašanje med uporabo na spletnih straneh, ki so priključene spletni strani www.lidl.si, mobilnih aplikacijah ter spletnih novicah. Ocena obnašanja med uporabo obsega zlasti na katerih področjih posamezne spletne strani, mobilne aplikacije oz. spletnih novic se zadržujete in katere povezave tam uporabljate. Pri tem se ustvarjajo personalizirani uporabniški profili z dodelitvijo vaših osebnih podatkov (ime) in/ali e-poštnega naslova, da bi lahko bolje prilagodili promocijski pristop, zlasti v obliki spletnih novic, spletnih oglasov na spletnih straneh ter tiskanih prospektov glede na vaše osebne interese ter za izboljšanje spletne ponudbe.

Pravna podlaga za obdelavo podatkov v okviru pošiljanja spletnih novic je vaše soglasje skladno s 6 (1a) členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov.

Da bi se prepričali, da pri vnosu e-poštnega naslova ni prišlo do napake, uporabljamo tako imenovani postopek dvojne potrditve prijave: potem, ko ste v polje za prijavo vnesli svoj e-poštni naslov, vam pošljemo povezavo za potrditev. Šele ko kliknete na to povezavo za potrditev, se vaš e-poštni naslov shrani v naš razdelilnik.

Vaše soglasje glede prejemanja spletnih novic ali izdelave personaliziranih uporabniških profilov lahko prekličete kadar koli z učinkom za v prihodnje, npr. tako, da se na naši spletni strani izbrišete iz spletnih novic. Povezavo do strani za odjavo najdete na koncu vsakih spletnih novic. Preklic ima za posledico izbris pridobljenih podatkov o uporabniku.

Prejemniki/kategorije prejemnikov:

V kolikor se za izvajanje pošiljanja spletnih novic uporabljajo zunanji obdelovalci naročila, so ti pogodbeno zavezani skladno z 28. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov.

Trajanje shranjevanja/kriteriji za določanje trajanja shranjevanja:

V kolikor prekličete svoje soglasje za prejemanje Lidlovih spletnih novic, se vaši podatki izbrišejo iz ustreznih razdelilnikov e-pošte.

8. Pojavljanje na spletu in optimizacija spletne strani
Skrij vsebino
Pokaži vsebino

8.1 Piškotki – Splošna navodila

Na podlagi 6 (1f). člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov uporabljamo na naši spletni strani tako imenovane piškotke. Naš interes glede optimizacije naše spletne strani je pri tem upravičen v smislu prej omenjenega predpisa. Piškotki so majhne datoteke, ki se ob obisku naše spletne strani shranijo na vašo končno napravo (prenosni računalnik, tablico, pametni telefon, ipd.). Piškotki ne povzročajo škode vaši končni napravi, ne vsebujejo virusov, Trojancev ali druge zlonamerne programske opreme. V piškotku se shranijo informacije, ki so vsakič povezane s specifično uporabljeno končno napravo. Vendar to ne pomeni, da s tem neposredno prejmemo informacije o vaši identiteti. Uporaba piškotkov po eni strani služi temu, da uporabo naše ponudbe naredimo za vas prijetnejšo. Zato uporabljamo tako imenovane sejne piškotke, s katerimi prepoznamo, da ste posamezne strani naše spletne strani že obiskali ali ste se že prijavili v vaš uporabniški račun. Ti se po zaprtju naše spletne strani samodejno izbrišejo. Poleg tega uporabljamo prav tako zaradi enostavnosti uporabe začasne piškotke, ki se na vaši končni napravi shranijo za točno določeno obdobje. Če spet obiščete našo stran, da bi koristili naše storitve, se samodejno prepozna, da ste pri nas že bili, katere vnose/nastavitve ste izvedli ter katere artikle ste morda že oddali v košarico, tako da teh dejanj ne rabite izvesti ponovno.

Če imate uporabniški račun in boste vanj vpisani, se bodo informacije, shranjene v piškotkih, shranile k vašemu uporabniškemu računu.

Po drugi strani uporabljamo piškotke za statistični zajem naše strani, za namen optimizacije naše ponudbe kakor tudi za prikaz posebej za vas prilagojenih informacij. Piškotki nam pomagajo pri ponovnem obisku naše strani samodejno zaznati, da ste že bili pri nas. Ti piškotki se po vsakič določenem času samodejno izbrišejo. Večina brskalnikov sprejme piškotke samodejno. Vaš brskalnik pa lahko nastavite tako, da se na vašem računalniku piškotki ne shranjujejo ali pa se pred namestitvijo novega piškotka vedno pojavi opozorilo. Popolno onemogočanje piškotkov pa lahko privede do tega, da uporaba nekaterih funkcij naš spletne strani ne bo mogoča.

Pregled uporabljenih piškotkov z nadaljnjimi informacijami (npr. trajanje shranjevanja) in možnostih zavrnitve najdete v naših določilih glede piškotkov - kliknite tukaj in preberite več o piškotkih.

8.2. Google Analytics

Nameni obdelave podatkov/pravne podlage:

Zavoljo oblikovanja glede na potrebe in stalne optimizacije naše spletne strani uporabljamo na podlagi 6 (1f) člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov Google Analytics, službo za analiziranje na spletu podjetja Google Inc. (»Google«). Naš upravičen interes sledi iz prikazanih namenov. V zvezi s tem se oblikujejo psevdonimni uporabniški profili in uporabljajo se piškotki. Pri tem piškotek o vaši uporabi te spletne strani pridobi naslednje informacije:

- vrsta/različica spletnega brskalnika,
- uporabljen operacijski sistem,
- napotitveni URL (pred tem obiskana spletna stran),
- ime gostitelja (IP-naslov),
- čas povpraševanja strežnika.

 

Informacije bodo uporabljene za oceno uporabe naše spletne strani, izdelavo poročil o aktivnosti spletne strani ter za zbiranje nadaljnjih storitev, povezanih z uporabo spletnih strani ter spleta v namene tržnih raziskav in v skladu s potrebnim oblikovanjem teh spletnih strani. IP-naslovi postanejo anonimni, tako da dodelitev ni možna (tako imenovan IP-Masking).

Namestitev piškotkov lahko s pomočjo ustreznih nastavitev vašega brskalnika preprečite; vendar opozarjamo, da v tem primeru nekatere funkcije te spletne strani ne bodo dostopne v celoti. Poleg tega lahko evidentiranje podatkov, pridobljenih s pomočjo piškotkov in nanašajoč se na obisk spletne strani (vključno z vašim IP-naslovom) kakor tudi obdelavo teh podatkov s strani Googla preprečite tako, da iz brskalnika prenesete in naložite ta dodatek za brskalnik Chrome. Dodatno k temu dodatku za brskalnik, zlasti pri brskalnikih na mobilnih napravah, lahko evidentiranje s strani Google Analytics preprečite tako, da kliknete na to povezavo. Namesti se zavrnitveni piškotek (Opt-out), ki pri obisku te spletne strani prepreči bodoče zajemanje vaših podatkov. Zavrnitveni piškotek (Opt-out) velja le v tem brskalniku in le za to spletno stran ter se odloži na vaši napravi. Če izbrišete piškotke iz tega brskalnika, morate ponovno določiti zavrnitveni piškotek. Nadaljnje informacije o varstvu podatkov v povezavi z Google Analytics najdete na spletni strani Google Analytics.

Prejemniki/kategorije prejemnikov:

S pomočjo piškotka pridobljene informacije se prenesejo in shranijo na strežnik podjetja Google v ZDA. Vaš IP-naslov ne bo v nobenem primeru povezan z drugimi Googlovimi podatki. Prav tako bodo te informacije po potrebi posredovane tretji osebi, v kolikor je to zakonsko predpisano ali v kolikor tretje osebe te podatke obdelujejo po naročilu.

Trajanje shranjevanja/kriteriji za določanje trajanja shranjevanja:

Po tem, ko IP-naslov postane anonimen, ugotovitev vaše osebe ni več mogoča. Statistično obdelani podatki se v Google Analytics izbrišejo po 26 mesecih. V na osnovi Google Analytics izdelanih poročilih ne obstaja več nobena povezava z osebo.

8.3 Google Campaign Manager, Display & Video 360, Studio

 

Namen obdelave podatkov/pravne podlage:

Poleg storitve Google Analytics (glejte zgoraj) je na tej spletni strani omogočena tudi spletna oglaševalska funkcija "Campaign Manager, Display & Video 360 und Studio“, ki jo upravlja Google (Ad Manager) in omogoča storitev spletnega oglaševanja.

Campaign Manager uporablja piškotke z namenom, da uporabniku ponudi relevantne oglase, optimizira oglasne kampanje in s tem preprečuje večkratno prikazovanje enakih oglasov. Na podlagi Cookie-ID-ja, je mogoče končno napravo prepoznati in pri tem na podlagi dotedanjega vedenja in preferenc uporabnika prikazovati zanj relevantne oglase na naši spletni strani.

Pri tem piškotek ob obisku zadevne spletne strani pridobi naslednje informacije:

- vašo spletno zahtevo,
- IP naslov,
- vrsto brskalnika,
- jezik brskalnika,
- datum in uro vaše zahteve ter
- operacijski sistem.

 

Piškotek Campaign Manager poleg tega omogoča zajem podatkov o aktivnostih, ki ste jih izvedli na naši spletni strani ter s katerimi vsebinami ste se seznanili. Campaign Manager s pomočjo Cookie-ID-ja omogoča zajem pretvorbe (t.i. Conversion), ki vpliva na sam prikaz oglasov. To je v primeru, ko uporabnik vidi oglas, ki je podprt s storitvijo Campaign Manager in kasneje z istim iskalnikom prikliče spletno stran oglaševalca.

Z namenom optimizacije prikazovanja oglasov uporabnikom spletne strani, na podlagi 6 (1f) člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov uporabljamo, Google Campaign Manager, službo za optimiziranje oglasov na spletu podjetja Google Inc. (»Google«). Naš zakoniti interes sledi iz zgoraj opredeljenih namenov, pri tem pa si hkrati prizadevamo, da uporabnika ne obremenjujemo z zanj nezanimivimi oglasi.

 

Prejemniki/ kategorije prejemnikov:

Na podlagi uporabljenega oglaševalskega orodja, vaš iskalnik avtomatsko vzpostavi povezavo s strežnikom Google tudi s strežnikom v ZDA. Z uporabo storitve Campaigne Manager, Google pridobi informacijo, da ste si ogledali spletni oglas oziroma kliknili na oglas.

Več informacij o platformi Google Marketing pridobite z obiskom navedene spletne strani https://marketingplatform.google.com/about/, kot tudi splošne informacije o varstvu podatkov pri družbi Google: https://policies.google.com/privacy. Alternativno lahko obiščete spletno stran Network Advertising Initiative (NAI) na spletnem naslovu http://www.networkadvertising.org. Google se je pridružil dogovoru EU-US Privacy Shield https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework.

 

Ugovor zoper obdelavo podatkov:

Uporabo Campaign Managerja in DV360 lahko preprečite na več različnih načinov:

 

a) z ustrezno nastavitvijo programske opreme brskalnika;

- Internet Explorer, glejte tukaj (https://support.microsoft.com/sl-si/help/17442) Orodja – Internetne možnosti – zavihek Zasebnost in pod možnostjo Nastavitve izberite Dodatno in izberite, ali želite piškotke neodvisnih izdelovalcev omogočiti, blokirati ali biti pozvani.
- Firefox, glejte tukaj (https://support.mozilla.org/sl/kb/kako-omogocite-onemogocite-piskotke) Orodja – Možnosti – Zasebnost in varnost, pod Zgodovina nastavite »Uporabite nastavitve po meri« in pri piškotkih izberite ustrezne nastavitve – potrdite.
- Google Chrome, glejte tukaj (https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=sl) Meni – Nastavitve – Prikaži dodatne nastavitve – pod zavihkom »Zasebnost« kliknite »Nastavitve vsebine« in pri piškotkih odkljukajte želene nastavitve – potrdite.
- Safari, glejte tukaj (https://support.apple.com/sl-si/guide/safari/manage-cookies-and-website-data-sfri11471/mac) Safari – Preferences – Privacy – pod »Block Cookies« izberite želene nastavitve – potrdite.

 

 b) s pomočjo deaktivacije piškotka za zajem pretvorbe (t.i. Conversion-Tracking); iskalnik nastavite na način, da se piškotke s strani domene www.googleadservices.com blokira, pri čemer se nastavitev izbriše, ko podate zahtevo za brisanje piškotkov;

c) z deaktivacijo personificiranih oglasov s strani ponudnikov, ki so del kampanje „About Ads“ preko navedenega linka http://www.aboutads.info/choices, pri čemer se nastavitev izbriše, ko podate zahtevo za brisanje piškotkov;

d) s trajno deaktivacijo v iskalniku Firefox, Internet Explorer ali Google Chrome preko linka http://www.google.com/settings/ads/plugin  

e) zajem podatkov s pomočjo piškotkov lahko preprečite z namestitvijo vtičnika, do katerega dostopate preko linka https://adssettings.google.com/authenticated.

 

Trajanje shranjevanja/kriteriji za določanje trajanja shranjevanja:

Podatki v teh dnevnikih postanejo anonimni po 9 mesecih od namestitve, in sicer tako, da se odstrani del naslova IP. Podatki o piškotkih pa se izbrišejo po 18 mesecih od namestitve.

Po tem, ko IP-naslov postane anonimen, povezljivost s posameznikom ni več mogoča.

9. Prejemniki izven EU
Skrij vsebino
Pokaži vsebino

Z izjemo v točki 11 navedenih obdelav vaših podatkov ne dajemo prejemnikom s sedežem izven Evropske unije ali Evropskega gospodarskega prostora. V točki 11 navedene obdelave vplivajo na posredovanje podatkov strežnikom iz naše strani pooblaščenih ponudnikov tehnologij sledenja oz. trženja. Ti strežniki se deloma nahajajo v ZDA (podrobnosti o tem najdete v posameznih različicah glede konkretnih prejemnikov). Posredovanje podatkov poteka po načelih tako imenovanega Privacy Shield (ščita zasebnosti) ter na osnovi tako imenovanih Standardnih pogodbenih klavzul Komisije EU.

10. Pogodbena razmerja s poslovnimi partnerji
Skrij vsebino
Pokaži vsebino

Naslednje obvestilo o varstvu podatkov velja za vas, če nas boste kontaktirali v primeru, da z nami potekajo pogodbena pogajanja in/ali pogodbeni sporazumi ter se v zvezi s tem obdelu-jejo podatki fizičnih oseb. 

Kot pravna podlaga velja Splošna uredba EU o varstvu podatkov (v nadaljevanju: GDPR) ter veljavna nacionalna zakonodaja na področju varstva podatkov. 

Kateri podatki se obdelujejo, je odvisno od posamezne storitve. Zato nekateri deli teh infor-macij morda za vas ne bodo relevantni.

10.1. KAKO ZBIRAMO VAŠE OSEBNE PODATKE IN KATERE KATEGORIJE PODATKOV UPORABLJAMO?

Načeloma zbiramo zgolj osebne podatke, ki ste nam jih posredovali sami. 

Lahko pa je potrebna tudi obdelava osebnih podatkov, ki jih pridobimo s strani drugih podje-tij, uradov ali tretjih oseb, npr. od agencij, davčnih uradov itd. Sem spadajo tudi osebni po-datki, ki jih pridobivamo preko vzpostavljenih informacijskih kanalov o morebitnih kršitvah skladnosti ali v okviru kontrole skladnosti.

Relevantni osebni podatki so: osebni podatki (npr. ime in priimek, naslov in drugi kontaktni podatki, datum in kraj rojstva ter državljanstvo), identifikacijski podatki (npr. potrdilo iz po-slovnega registra, podatki osebne izkaznice ali potnega lista, podpis), podatki iz poslovnega razmerja (npr. podatki o plačilih in naročilih), bonitetni podatki, podatki o poslovnih struktu-rah in lastništvu, fotografije in video posnetki (npr. pri dostavah blaga) ter drugi podatki, ki so povezani z navedenimi kategorijami. 

Sami lahko  izbirate, kako boste komunicirali z nami (preko elektronske ali navadne pošte). Komunikacija po elektronski pošti se zaradi tehničnih razlogov izvaja nešifrirano.

10.2. NAMEN IN PRAVNA PODLAGA OBDELAVE

Izpolnjevanje pogodbenih obveznosti  (točka b 1. odstavka 6. člena GDPR)

Namen obdelave podatkov izhaja iz pred pogodbenih ukrepov na podlagi poslovnega razmer-ja in izpolnjevanja obveznosti iz sklenjene pogodbe.

Izpolnjevanje zakonskih obveznosti  (točka c 1. odstavka 6. člena GDPR)

Namen obdelave podatkov pri posameznih primerih izhaja iz zakonskih določb. V sklop za-konskih določb  spadajo npr. izpolnjevanje zahtev v zvezi s hrambo in preverjanjem istovet-nosti strank skladno z zakonom o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma ter ukrepi v sklopu davčnega nadzora. 

Izpolnjevanje legitimnih interesov (točka f 1. odstavka 6. člena GDPR )

Vaše osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, bomo po potrebi obdelovali še za druge namene poleg izpolnjevanja pogodbenih obveznosti. Pri tem bomo na podlagi legitimnega interesa podatke obdelovali z namenom izbire ustreznih poslovnih partnerjev, uveljavljanja pravnih zahtev, upravljanja odškodninskih zahtevkov, nadzora dostopa, pojasnitve morebitnih kršitev v zvezi s skladnostjo, preprečevanjem kaznivih dejanj in upravljanju poslovne škode, ki izhaja iz poslovnega razmerja. 

Pri sklenitvi pogodbe pridobivamo podatke o vaši boniteti z namenom izpolnjevanja zgoraj navedenih legitimnih interesov. Podatke o boniteti s strani ustreznih organov uporabljamo za preverjanje kreditne sposobnosti. Ti organi shranjujejo podatke, ki jih pridobijo s strani bank ali podjetij. K tem podatkom spadajo predvsem ime in priimek, datum rojstva, naslov in in-formacije o plačilih. Pri teh organih lahko pridobite informacije o kategorijah osebnih podat-kih, ki jih o vas obdelujejo.

10.3. KDO IMA DOSTOP DO VAŠIH OSEBNIH PODATKOV, KI STE NAM JIH POSREDO-VALI?

Znotraj našega podjetja imajo dostop do vaših osebnih podatkov tisti oddelki, ki te podatke potrebujejo za izpolnjevanje pogodbenih ali pravnih obveznosti ter za potrebe izpolnjevanja legitimnih interesov. V okviru pogodbenih razmerij imajo dostop do vaših osebnih podatkov tudi pooblaščeni obdelovalci ali ponudniki storitev. Pri tem se upoštevajo vse relevantne do-ločbe veljavne zakonodaje na področju varstva podatkov. 
Podatki se lahko prenašajo na družbe znotraj skupine Schwarz, z namenom izpolnjevanja po-godbenih obveznosti.

10.4. KAKO DOLGO SE OSEBNI PODATKI SHRANJUJEJO?

Osebni podatki se hranijo tako dolgo, kot je to potrebno za izpolnjevanje zgoraj navedenih namenov. V zvezi s tem so pomembne predvsem zakonske obveznosti hrambe podatkov, kot npr. Zakona o davčnem postopku, ki določa rok hrambe do deset let.

10.5.ALI STE DOLŽNI ZAGOTOVITI SVOJE PODATKE?

V okviru našega poslovnega razmerja ste dolžni zagotoviti tiste osebne podatke, ki so potreb-ni za začetek, izvajanje in prenehanje poslovnega razmerja ter za izpolnjevanje s tem pove-zanih obveznosti. Za zbiranje teh podatkov smo upravičeni po zakonu oz. na podlagi legitim-nih interesov. Brez teh podatkov je sklenitev poslovnega razmerja onemogočena.

10.6. ALI SE PODATKI PRENAŠAJO V TRETJE DRŽAVE?

V primeru prenosa osebnih podatkov na prejemnike zunaj Evropskega gospodarskega prosto-ra (EGP) se prenos podatkov izvede samo v primeru, da je Evropska komisija v tretji državi potrdila ustrezno raven varovanja podatkov in če je s prejemnikom podatkov dogovorjena ustrezna raven varovanja podatkov (npr. standardne pogodbene klavzule) ali pa smo za to pridobili soglasje.

10.7. KATERE PRAVICE VAM PRIPADAJO? 

Imate pravico, da brezplačno zahtevate informacije o svojih shranjenih osebnih podatkih. Poleg tega vam po zakonskih določilih pripada pravica do popravka in izbrisa vaših osebnih podatkov, pravica do prenosa podatkov ter pravica do omejitve obdelave osebnih podatkov. Če vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi vašega soglasja, potem imate pravico, da to soglasje kadarkoli prekličete. V teh primerih se prosimo obrnite na odgovorno osebo za var-stvo podatkov (pisno ali preko elektronske pošte). Pri nadzornem organu za varstvo podatkov lahko vložite tudi pritožbo, če se z obdelavo svojih osebnih podatkov ne strinjate. 
 
10.8. ODGOVORNO PODJETJE

Odgovorno podjetje je tisto podjetje, s katerim imate vzpostavljeno poslovno razmerje.

10.9. IMATE DODATNA VPRAŠANJA?

Kontaktni podatki odgovorne osebe za varstvo podatkov:

LIDL Slovenija d.o.o. k.d.
Pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov
Pod lipami 1,
1218 Komenda

Elektronski naslov: skrbnik_OP@lidl.si

11. Vaše pravice v zvezi z osebnimi podatki
Skrij vsebino
Pokaži vsebino

11.1 Pregled

Ob pravici do preklica vaših, nam podeljenih soglasij imate ob obstoju posameznih zakonskih pogojev še naslednje pravice:

- pravica do informacij o vaših pri nas shranjenih osebnih podatkih skladno s 15. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov,
- pravica do poprave nepravilnih ali za dopolnitev nepopolnih podatkov skladno s 16. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov,
- pravica do brisanja vaših pri nas shranjenih podatkov skladno s 17. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov,
- pravica do omejitve obdelave vaših podatkov skladno z 18. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov,
- pravica do prenosljivosti podatkov skladno z 20. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov,
- pravica zavrnitve po 21. členu Splošne uredbe EU o varstvu podatkov.

11.2 Pravica do informacij skladno s 15. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov

Skladno s 1. odstavkom, 15. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov imate pravico na zahtevo brezplačno prejeti informacije katere podatke o vas obdeluje upravljavec. To obsega zlasti:

- namene, v katere se osebni podatki obdelujejo;
- kategorije osebnih podatkov, ki se obdelujejo;
- prejemnike oz. kategorije prejemnikov, katerim so bili ali še bodo razodeti zadevni osebni podatki;
- načrtovano trajanje shranjevanja osebnih podatkov, ki zadevajo vas, ali, v kolikor konkretne navedb o tem niso možne, kriteriji za določanje trajanja shranjevanja;
- obstoj pravice do poprave ali brisanja osebnih podatkov, ki zadevajo vas, pravice do omejitve obdelave s strani odgovornega ali pravice do zavrnitve te obdelave;
- obstoj pravice do pritožbe pri nadzornem organu;
- vse razpoložljive informacije o poreklu podatkov, če osebni podatki niso bili pridobljeni pri zadevni osebi;
- obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev vključno z oblikovanjem profilov skladno s 1. in 4. odstavkom 22. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov in – vsaj v teh primerih – sporočilne informacije o vpleteni logiki ter doseg in ciljni učinki tovrstne obdelave za prizadeto osebo.

Če se osebni podatki posredujejo v tretjo državo ali mednarodni organizaciji, imate preko ustreznih garancij skladno s 46. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov pravico do obveščenosti v povezavi s posredovanjem.

11.3 Pravica do poprave skladno s 16. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov

Od nas imate pravico nemudoma zahtevati popravek nepravilnih osebnih podatkov, ki se nanašajo na vas. Ob upoštevanju namena obdelave imate pravico zahtevati dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov – tudi preko dopolnilne izjave.

11.4 Pravica do brisanja skladno s 17. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov

Od nas imate pravico zahtevati, da se zadevni osebni podatki nemudoma izbrišejo, v kolikor nastopi eden od naslednjih razlogov:

- osebni podatki niso več potrebni za namene, zavoljo katerih so bili pridobljeni ali obdelani na kakršen koli drugi način;
- prekličete vaše soglasje, na katerem temelji obdelava skladno s 6 (1a). členom ali 9 (2a). členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov in ni druge pravne podlage za obdelavo;
- skladno s 1. ali 2. odstavkom 21. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov vložite ugovor proti obdelavi in v primeru 1. odstavka, 21. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov ni prednostno upravičenih razlogov za obdelavo;
- osebni podatki so bili nezakonito obdelani;
- brisanje osebnih podatkov je potrebno za izpolnitev pravnih dolžnosti;
- osebni podatki so bili pridobljeni v povezavi s ponujenimi storitvami informacijskih družb skladno s 1. odstavkom, 8. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov.

Če smo objavili vaše osebne podatke in smo zavezani k njihovemu brisanju, sprejmemo ob upoštevanju razpoložljive tehnologije in stroškov implementacije ustrezne ukrepe, da bi tretje, ki obdelujejo vaše podatke, obvestili o tem, da tudi od njih zahtevate brisanje vseh povezav do teh osebnih podatkov, kopij ali replik teh osebnih podatkov.

11.5 Pravica do omejitve obdelave skladno z 18. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov

Od nas imate pravico zahtevati omejitev obdelave, če je dan eden od naslednjih pogojev:

- oporekate pravilnosti osebnih podatkov;
- obdelava je nezakonita in vi namesto izbrisa zahtevate omejitev uporabe osebnih podatkov;
- odgovorni več ne potrebuje osebnih podatkov za obdelavo, prizadeta oseba pa jih potrebuje za uveljavitev, uveljavljanje ali zagovarjanje pravnih zahtevkov ali
- ste vložili ugovor proti obdelavi skladno s 1. odstavkom, 21. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov, dokler še ni določeno, ali pretehtajo razlogi odgovornega napram tistim prizadete osebe.

11.6 Pravica do prenosljivosti podatkov skladno z 20. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov

Pravico imate prejeti osebne podatke, ki zadevajo vas in ste nam jih dali na razpolago, v strukturirani, običajni in strojno berljivi obliki hkrati imate pravico posredovati te podatke drugemu upravljavcu brez ovir iz naše strani, v kolikor

- temelji obdelava na soglasju skladno s črko a), 1. odstavek, 6. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov ali črki a), 2. odstavek, 9. člena ali na pogodbi skladno s črko b), 1. odstavek, 6. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov in
- poteka obdelava s pomočjo avtomatiziranih postopkov.

Pri uveljavljanju vaše pravice do prenosljivosti podatkov imate pravico zahtevati, da se osebni podatki posredujejo neposredno od nas k drugemu upravljavcu, v kolikor je to tehnično izvedljivo.

10.7 Pravica ugovora skladno z 21. členom Splošne uredbe EU o varstvu podatkov

Pod pogoji 1. odstavka, 21. člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov lahko ugovarjate obdelavi podatkov, ki izhaja iz vašega posebnega položaja.

Pričujoča splošna pravica do ugovora velja za vse v teh določilih o varstvu podatkov opisane namene obdelave, ki se obdelujejo na podlagi 6 (1f) člena Splošne uredbe EU o varstvu podatkov. Drugače kot pri pravici do ugovora, posebej usmerjeni v obdelavo podatkov v reklamne namene, smo skladno s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov dolžni tovrstno splošno pravico do zavrnitve priznati le, če nam navedete razloge nadrejenega pomena, npr. morebitno nevarnost za življenje ali zdravje. Ob tem obstaja možnost, da se obrnete na za LIDL Slovenija d.o.o. k.d. pristojen nadzorni organ ali na pooblaščenca za varstvo podatkov podjetja LIDL Slovenija d.o.o. k.d.

12. Kontaktna oseba
Skrij vsebino
Pokaži vsebino

12.1 Kontaktna oseba pri vprašanjih ali za izvajanje vaših z varstvom podatkov povezanih pravic

Pri vprašanjih glede spletne strani ali pri uveljavljanju vaših pravic v zvezi z obdelavo vaših podatkov (pravice v zvezi z  varstvom podatkov) se lahko obrnete na našo podporo kupcem INFOFON: https://www.lidl.si/sl/kontaktni-obrazec.htm.

12.2 Kontaktna oseba za vprašanja glede varstva podatkov

V primeru dodatnih vprašanj glede obdelave vaših podatkov, se lahko obrnete na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov pri družbi LIDL Slovenija d.o.o. k.d., na spodaj naveden naslov:

12.3 Pravica do pritožbe pri nadzornem organu za varstvo podatkov

Ob tem imate pravico, kadar koli vložiti pritožbo pri pristojnem nadzornem organu za varstvo podatkov. V zvezi s tem se lahko obrnete na pristojni nadzorni organ za varstvo podatkov.

13. Ime in kontaktni podatki upravljavca ter kontaktni podatki pooblaščene osebe za varstvo podatkov v družbi LIDL Slovenija d.o.o. k.d.
Skrij vsebino
Pokaži vsebino

Ta določila glede varstva podatkov veljajo za obdelavo podatkov s strani podjetja LIDL Slovenija d.o.o. k.d., Pod lipami 1, 1218 Komenda (»upravljavec«) ter za spletno stran www.lidl.si. 

Pooblaščena oseba za varstvo podatkov pri družbi LIDL Slovenija d.o.o. k.d. je dosegljiva na zgoraj navedenem naslovu oz. na e-naslovu: skrbnik_OP@lidl.si.