O Lojtr'ci domačih

Imamo 40 novih dobaviteljev butičnih slovenskih specialitet

Prvi teden decembra je v naši poslovni stavbi v Komendi dišalo po izjemnih slovenskih dobrotah. Potekala je namreč pokušina izdelkov, prijavljenih na tretji razpis Lidlove lojtr’ce domačih. Komisija, ki nam je pomagala izbrati zmagovalne izdelke, je imela izredno zahtevno delo. Na koncu je z združenimi močmi v sodelovanju z našo nabavno službo izbrala približno 50  izdelkov približno 40 malih podjetnikov, s katerimi bomo spomladi obogatili naše prodajne police.

Letos so v komisiji, ki je izbirala med vsemi prispelimi izdelki, sedeli povsem novi člani. Članice, pravzaprav. Naša vinska strokovnjakinja Mira Šemić, inštruktorica kuharstva z Biotehniškega izobraževalnega centra Neli Selan ter blogerka Urška Fartelj (220 stopinj poševno) so ocenjevale sladke in slane domače specialitete, sokove, vina in druge napitke ter pokušale kozmetične izdelke. Složno so ugotovile, da je tudi letos presenetil bogat nabor res vrhunskih, kakovostnih izdelkov, ki odražajo kreativni duh slovenskih podjetnikov s posluhom za okolje in tradicijo.

Tudi tokrat so prevladovali prehrambeni izdelki, kljub temu pa je bilo med prijavljenimi tudi lep odstotek neprehrambenih. Nabor prehrambenih izdelkov obljublja nekaj za vse okuse, od bolj sladkosnedih do ljubiteljev močnejših okusov in nenavadnih arom. Članice komisije so bile enotne: izdelki presenečajo s čudovitimi recepturami, opravičujejo naziv »domače specialitete« in budijo nostalgijo po dneh, ko smo sami čakali na dobrote iz babičine kuhinje.

Zasedanje komisije za Lidlovo lojtr'co domačih

Kako je potekal izbor, ki ga je vodil Leo Oberžan, vodja projekta v nabavi, si oglejte v video posnetku. Vse izdelke pa boste podrobneje lahko okusili in spoznali spomladi, ko se bodo zavihteli na naše prodajne police. Do takrat nove dobavitelje čaka še pot priprav in uskladitev z našimi standardi varnosti in kakovosti, tudi letos pa jim bomo pomoč ponudili tudi v obliki Akademije Lidlove Lojtr'ce domačih.

Dobavitelji se predstavijo

Vsi dobavitelji z lojtr’ce domačih imajo svojo edinstveno zgodbo. Ustvarjajo na osnovi družinskih tradicij, navdušenja nad sodobnimi trendi ali kar preprosto – ljubezni. Nekaj vam jih vsako leto predstavljamo podrobneje.

Pomagamo vam po lojtr'ci

Lidlova lojtr'ca domačih vam omogoča, da svoje izdelke predstavite kupcem po celi Sloveniji, a pri tem ostanete znotraj svojih proizvodnih kapacitet. V Lidlu Slovenija vam ob tem pomagamo na mnoge načine, med drugim tudi z mnogimi izobraževalnimi vsebinami s področja zagotavljanja standardov kakovosti, trženja ipd. Takole smo izkušnje lansko leto delili na Akademiji lojtr'ce domačih. In tudi letošnje leto nadaljujemo z izobraževalnimi vsebinami.