DOMAČE IN SVEŽE

V Lidlu Slovenija cenimo vse tisto, kar naši kupci razumejo in čutijo pod pojmom »domačnost«. V svojo ponudbo tako v vedno večjem številu vključujemo lokalne izdelke in dobavitelje. Slovenskim izdelkom tako na policah nudimo vedno več prostora, saj mislimo globalno, a čutimo lokalno. Zato dobro poznamo želje, potrebe in navade slovenskih kupcev, ki Lidl izberejo zaradi zagotovljene kakovosti in svežine, vse bolj pa tudi zaradi zgoraj omenjene »domačnosti«. Morda se moramo samo vprašati, ali kupci vedo, kakšen poudarek dajemo v Lidlu Slovenija na domače poreklo naših izdelkov?

Jabolka - rek

Lidlova tržnica premore skoraj polovico sadja in zelenjave, ki je lokalnega porekla. Naše police polnijo izdelki 18 različnih dobaviteljev, za katere sadje in zelenjavo prideluje 29 pridelovalcev. Na Lidlovi tržnici lahko že od samega začetka najdete jabolka in ostale izdelke Sadjarstva Šilec, ki ste ga lahko spoznali tudi v naši kampanji Sami domači.

Spoznajte same domače
Mlečni izdelki - rek

V Lidlovih trgovinah lahko kupci izberete mlečne izdelke, ki jih za Lidl Slovenija dobavlja 6 velikih slovenskih dobaviteljev, kar je kar 3-krat več kot leta 2018. V rednem sortimentu ponujamo že 36 slovenskih mlečnih izdelkov, ponudbo pa se trudimo še povečati. Slovenske mlečne izdelke lahko najdete pod lastnima trgovskima znamkama Naše nam paše in Pilos. 

Na ponudbo
Mlečni izdelki - rek
Kruh - rek

V Lidlovi pekarni si kupci lahko postrežete s kar 31 z zlatimi priznanji kakovosti nagrajenimi izdelki, ki so plod sodelovanja s slovenskimi dobavitelji Žito, Mlinotest in Sastela. Trudimo se, da vsako recepturo izdelkov razvijemo skupaj s svojimi dobavitelji. Slovenske krušne dobrote obožujejo tudi kupci drugod po svetu. Ste vedeli, da lahko ajdov kruh z orehi kupite celo v trgovinah Lidl na Kanarskih otokih?

 

Na ponudbo
Jajca - rek

Kupcem v Lidlovih trgovinah ponujamo izključno sveža jajca slovenskega porekla iz hlevske, proste in ekološke reje. V letu 2017 smo iz prodaje umaknili jajca iz baterijske reje, čeprav so ta v Sloveniji zakonsko še vedno dovoljena. Jajca na naših policah zagotavljajo večji dobavitelji, kot sta Meja Šentjur in Ramuta, pa tudi manjše kmetije, kot sta Farma Hrvatič in Eko kmetija Vogrinec.

Preberite več o zavezi
Jajca - rek