Vina meseca - avgust

Vina meseca - avgust

Dragi kupci, z avgustom začenjamo s predlogi, kakšno vino izbrati iz naše bogate ponudbe.

 

Vroč poletni mesec bo narekoval tudi izbiro bolj lahkih svežih vin. Če smo si za kosilo na žaru spekli uležan, sočen goveji zrezek, bo prava izbira rdeče vino srednjega telesa in prijetne svežine. Če gremo na obisk k dobri prijateljici, jo bomo razveselili z rožicami in steklenico sadnega roseja. Za užitek in crkljanje v debeli senci našega vrta ob dobrem grižljaju in iskrivi družbi bomo odprli steklenico dobrega belega vina.


Pozdravi, Mira

Ob kosilu

Vina meseca - avgust - ob kosilu

Contado Del Grifo - Chianti Classico DOCG

Suho rdeče vino srednje globoke rubinaste barve. Toskansko vino, pridelano 100 % iz grozdja sangiovese, ki daje tipiko temu vinu. Prijetne višje svežine, srednjega telesa in prepoznavnih taninov. Arome in okusi češenj, jagod, borovnic, sliv, malo gob in dimnih not nas pritegnejo k temu vinu. Chianti odlično spremlja vse jedi, ki vsebujejo paradižnik – testenine, rižote, pice. Tudi ob pečeni perutnini, zrezkih z gobami, jagenjčku in rdečem mesu je pravi izbor. Pri visokih poletnih temperaturah je, zaradi prijetne svežine, odličen izbor za ljubitelje rdečega vina.
Namig: v poletnih mesecih tudi rdeče vino postavite v hladilnik za
2–3 ure, da bi natočeno v kozarec imelo temperaturo okrog 18 °C.

Za darilo

Vina meseca - avgust - za darilo

Ptujska klet - Pinky Chick Rosé

Vino je blede lososove barve, nižjega alkohola, narejeno s kratkotrajno maceracijo iz dveh sort grozdja – žametne črnine in zweigelta. Zelo pitno, na nosu nam pričara aromatiko rdečega sadja – češenj, jagod, rdečega jabolka in prijetno svežino grenivke. Čeprav je polsladko, nekaj gramov nepovretega sladkorja ne izstopa, če je dobro ohlajeno. Pookus je srednje dolg, osvežilen z malo prijetne grenkobe. Vino je primerno kot aperitiv ali kot odlična spremljava solatam, lososu na žaru, testeninam z morskimi sadeži, ob raznolikih azijskih jedeh ter ob ne presladkih sadnih sladicah.

Vina meseca - avgust - za darilo

Za posebne priložnosti

Vina meseca - avgust - za posebne priloznosti

Ščurek - Strune belo

Belo vino rumeno zlate barve je zvrst, pridelana iz petih vrst grozdja iz Goriških brd. Je prijetne svežine z malenkost mandljeve grenkobe. Na nosu in v ustih prepoznamo arome in okuse citrusov, breskev, rumenega jabolka, hruške in lipe. Vino je srednjega telesa, uravnovešene sadnosti, svežine in alkohola. Pusti nam lep sadno-cvetlični pookus. Odlično je ob popečeni zelenjavi, ribi, pečeni v pečici ali na žaru, perutninskih zrezkih v različnih omakah, ob kotletih na žaru, picah, sirih, pršutu in različnih suhih mesninah.