VINA MESECA - JANUAR

Vina meseca januarja

Tudi ta mesec vam ponujamo predloge, kakšno vino iz naše bogate ponudbe izbrati glede na priložnost.

V Sloveniji imamo tri vinorodne dežele: Podravje, Posavje in Primorsko. Dežele se dodatno delijo na vinske okoliše. Primorska ima štiri okoliše, a tokrat jo predstavljamo z vini iz treh: Vipavske doline, Krasa in Goriških brd. Skozi ponujena vina lahko spoznavate okuse te čudovite vinske dežele, okopane s soncem.

Ob kosilu

Vina meseca januarja - kosilo - c

Jeruzalem Ormož - Muškat Ottonel

Belo vino svetlo limononine barve z značilnimi nežnimi aromami muškata. Je mladostno vino, srednjega telesa in nižjega alkohola. Pookus je kratko do srednje dolg ter saden. Prava izbira za ljubitelje lahkotnih vin s prijetno sladkobo. Odlično se poda ob popoldanskem kramljanju ob piškotih ali ob sadju, sadnih sladicah, mehkih kravjih sirih ali solatah.

 

Več predlogov

Za darilo

Vina meseca januarja - darilo - c

Štekar - Bio vino

Belo vino zlatorumene barve. Že v vinogradu je grozdje pridelano po bio principih samo z naravnimi škropivi in tudi v kleti ni velikih posegov v proces vinifikacije. Gre za sadno vino mile svežine in polnega okusa po rumenem sadju. Pookus je srednje dolg z malo grenkobe. Vino se bo dobro ujelo z narezkom iz salame in pršuta, s pečenim svinjskim vratom, polnjenimi telečjimi prsmi, pečenimi klobasami in z zorjenimi kravjimi siri.

Več predlogov

Za posebne priložnosti

Vina meseca januarja - posebne priložnosti - c

Montepulciano d`Abruzzo

Suho rdeče vino rubinaste barve pridelano iz odlične istoimenske vinske sorte grozdja. Prevladajo arome in okusi temne češnje, borovnice, višnje in robide. Pitno, mladostno vino, višje svežine in lepe sadnosti. Pookus je srednje dolg, saden in prijeten. Vino je odlična spremljava ob testeninah z mesno ali paradižnikovo omako, ob pečenih svinjskih klobasah, čevapčičih, govejem zrezku ali divjačinskem golažu.

 

Več predlogov