Ob kosilu

Ob kosilu - avgust

Contado Del Grifo - Chianti Classico DOCG

Suho rdeče vino srednje globoke rubinaste barve. Toskansko vino, pridelano 100 % iz grozdja sangiovese, ki daje tipiko temu vinu. Prijetne višje svežine, srednjega telesa in prepoznavnih taninov. Arome in okusi češenj, jagod, borovnic, sliv, malo gob in dimnih not nas pritegnejo k temu vinu. Chianti odlično spremlja vse jedi, ki vsebujejo paradižnik – testenine, rižote, pice. Tudi ob pečeni perutnini, zrezkih z gobami, jagenjčku in rdečem mesu je pravi izbor. Pri visokih poletnih temperaturah je, zaradi prijetne svežine, odličen izbor za ljubitelje rdečega vina.
Namig: v poletnih mesecih tudi rdeče vino postavite v hladilnik za
2–3 ure, da bi natočeno v kozarec imelo temperaturo okrog 18 °C.

Ob kosilu - september

Collin Bourisset - Bourgogne Chardonnay

Chardonnay, ki izvira iz južnega dela francoske regije Burgundija. Odlikujejo ga arome in okusi limone, grenivke, zelenega jabolka in ananasa. Je mineralen, srednjega telesa in prijetnega pookusa. Odličen kot aperitiv ali spremljevalec jedem iz rakcev in rib, testenin z morskimi sadeži, suhemu mesu, salamam ter ob mehkem siru s plemenito plesnijo.

Ob kosilu - oktober

Ščurek Goriška Brda - Strune Rose

Prijeten rose, svetlo čebulne barve z zlatimi odtenki. Pridelan iz petih rdečih sort grozdja. Nos in usta bosta prepoznala arome in okuse češenj, gozdnih jagod, suhih trav, rdečega jabolka, belega popra. Vino je srednjega telesa, prijetne svežine, srednje dolgega sadnega pookusa z malo prijetne grenkobe. Postrežemo ga ob pečeni zelenjavi, ribah, različnih testeninah, perutnini, svinjskem mesu, suhomesnatim izdelkom in kravjem srednje zorjenem siru.

Vino ob kosilu - november

Quercus - Chardonnay

Sveže belo vino svetlo rumene, limonine barve. Na nosu in v ustih se nam razkrijejo arome in okusi po rumenem sadju - jabolkah, marelicah, breskvah, grenivki in ananasu. 

Če si pripravimo samo nekaj „za piknit“ ali če se nam miza šibi pod različnimi jedmi, je Quercus Chardonnay izvrstno, prijetno družabno vino, ki z lahkoto steče.

Ob kosilu - dec - brez cene

Jeruzalem Ormož - Penina Sec

Polsuha penina pridelana po charmat metodi, iz grozdja belega pinota in chardonnaya. Je živahna penina srednjega telesa s preostankom sladkorja in cvetico, ki spominja na citruse ter rumeno sadje, s pridihom cvetličnih, lešnikovih in mandljevih not. Ta penina je primerna za začetek našega obroka kot aperitiv ali kot spremljevalec jedem iz surove ribe, plodov morja. Ne bo napačna ob belem mesu, sirnih ploščah, jabolčnih ali citrusnih sladicah. Temperatura serviranja: 6-8 °C.

Januar - ob kosilu

Jeruzalem Ormož - Muškat Ottonel

Belo vino svetlo limononine barve z značilnimi nežnimi aromami muškata. Je mladostno vino, srednjega telesa in nižjega alkohola. Pookus je kratko do srednje dolg ter saden. Prava izbira za ljubitelje lahkotnih vin s prijetno sladkobo. Odlično se poda ob popoldanskem kramljanju ob piškotih ali ob sadju, sadnih sladicah, mehkih kravjih sirih ali solatah.

Ob kosilu - februar 2021 - brez cene

ŽORŽ - Sauvignon

Vino zlato rumene barve z aromami in okusi po bezgu, rumenem cvetju, papriki, limoni in grenivki, rumenem jabolku in marelici. V ustih je vino suho, višje svežine, srednjega telesa in srednje dolgega sadnega pookusa z malenkost prijetne grenkobe. Vino bo izvrsten spremljevalec solatam, ribjim jedem, jedem z beluši ali artičokami, lažjim rižotam in testeninam, piščančjem ter svinjskem mesu. Pri sirih bo zaradi svežine odličen ob kozjih sirih.

Vina meseca - marec2021 - ob kosilu - brez cene

JERUZALEM ORMOŽ - Renski rizling

Prijetno vino, svetlo limonove barve z zelenim odtenkom in aromami ter okusih po citrusih, beli breskvi, marelici in rumenem jabolku. Srednjega telesa, prijetne svežine, ki dela lepo ravnovesje ostanku nepovretega sladkorja. Pookus je saden in zelo lepo uravnovešen. To vino bo odlično ob sveži ali dimljeni ribi, kuhani ali marinirani ribi v citrusih, zelenjavi na žaru, ob ocvrtem piščancu, pečeni goski, svinjini ali aromatični azijski hrani. Dober partner bo ob zorjenih kravjih ali ovčjih sirih.