Za posebne priložnosti

Za posebne priložnosti - avgust

Ščurek - Strune belo

Belo vino rumeno zlate barve je zvrst, pridelana iz petih vrst grozdja iz Goriških brd. Je prijetne svežine z malenkost mandljeve grenkobe. Na nosu in v ustih prepoznamo arome in okuse citrusov, breskev, rumenega jabolka, hruške in lipe. Vino je srednjega telesa, uravnovešene sadnosti, svežine in alkohola. Pusti nam lep sadno-cvetlični pookus. Odlično je ob popečeni zelenjavi, ribi, pečeni v pečici ali na žaru, perutninskih zrezkih v različnih omakah, ob kotletih na žaru, picah, sirih, pršutu in različnih suhih mesninah.

Za posebne priložnosti - september

Edi Simčič - Edvin

Temno vino z okusom po višnji, borovnici, robidi in črnemu ribezu. Zorjenje v hrastovih sodih je dodalo aromo vanilje, tobaka in črne čokolade. Prijetna sadnost, polno telo in zreli tanini so rezultat mešanja treh rdečih sort - merlota, cabernet sauvignona in cabernet franca. Izvrsten partner jedem iz temnega mesa, pripravljenega na vse načine.

Za posebne priložnosti - oktober

Vipava 1894, Vipavska dolina - Modri Pinot

Arome in okusi rdečega in temnega sadja kot so zrele maline, jagode, borovnice, višnje dominirajo ob malo gozdne podrasti in črnega popra. Suho, pitno vino mehkih taninov, prijetne svežine, srednjega alkohola pusti dolg eleganten in kompleksen pookus. Ob narezkih, šunki, pršutu, kozjem ali kravjem siru, ob gosti mesni juhi, testeninah s paradižnikom, pečeni svinjini ... 'modri' bo vedno odličen izbor.

Vino za posebno priloznost - november

Sirk Aljoša - Sivi pinot

Svetlo rumena barva niti ne nakaže, da bo v kozarcu tako polno, mehko in toplo vino. 

Če ste ljubitelj bolj močnih belih vin, če radi sami uživate v kakšnem kozarcu ali ta užitek delite s prijatelji, je to vino pravi izbor za poseben trenutek.

Za posebne priložnosti - dec - brez cene

Istenič - Rdeča penina Miha

Pridelana po klasični metodi iz grozdja modrega pinota in modre frankinje. Spomnila nas bo na arome češnje, maline, borovnice, slive ter na rdeči sadni bombon. Je harmonično, uravnovešeno vino z lepo skladnostjo med alkoholom, svežino in sadnostjo. Idealna prilika za prepričane ljubitelje penin, da si odlično rdečo penino postrežejo tudi pri glavni jedi. Odličen izbor pri temnih mesninah ali klobasah. Njena sadnost in sladkobnost pa bo izvrstna tudi ob sirih z modro plesnijo.

Januar - za posebne priložnosti

Montepulciano d`Abruzzo

Suho rdeče vino rubinaste barve pridelano iz odlične istoimenske vinske sorte grozdja. Prevladajo arome in okusi temne češnje, borovnice, višnje in robide. Pitno, mladostno vino, višje svežine in lepe sadnosti. Pookus je srednje dolg, saden in prijeten. Vino je odlična spremljava ob testeninah z mesno ali paradižnikovo omako, ob pečenih svinjskih klobasah, čevapčičih, govejem zrezku ali divjačinskem golažu.

Za posebne priložnosti - februar 2021 - brez cene

PULEC - Cabernet Sauvignon

Vino srednje globoke rubinaste barve z aromami črnega ribeza, prezrele borovnice, robide, vanilje. Dopadljivo suho vino z okusi po temnem jagodičevju, prijetne svežine, prepoznavnih, a zaokroženih taninov. Srednjega telesa in srednje dolgega pookusa, lepe, sadne svežine. Dober spremljevalec bo temnemu mesu, od burgerjev do zrezkov ali pečenih rebrc, jagnjetini, pa tudi bolj mastnim, zorjenim kravjim sirom.

Vina meseca - marec2021 - za posebne priložnosti - brez cene

KOBAL - Sivi Pinot

Roza barve (posledica maceracije).
Suho vino, srednje polnega telesa, toplo, mineralno, z lepo zaokroženo svežino. Pookus je saden, zelo prijeten in harmoničen. Odličen izbor pri mesnih narezkih, sushiju, ribi, ki je pripravljena na vse možne načine, ob gosjih jetrih, morskih testeninah, rižotah in belem mesu piščanca, purana ali svinjine. Tudi lepa priložnost, da s sivim pinotom, pridelanim na drugačen način, presenetite prijatelje.