Žar legende osvajajo Slovenijo.

Predstavljamo novo sezono žar kuharije z velikim in malim chefom – Darkom Klemnom in Miho Brajnikom. V tretji sezoni sta priljubljena žar legendarneža zapakirala opremo in se odpravila na turnejo po Sloveniji – od Prekmurja do Obale, z veliko vmesnimi postanki.

Darko in Miha pečeta in žarita z lokalnimi sestavinami in najbolj svežo izbiro dobrot iz Lidla. V vsaki oddaji bomo tako spoznali uporaben in legendaren žar nasvet, Darko pa bo poskrbel za vsakič svež lokalno obarvan recept.

Na poti ne bo manjkalo niti zdrave tekmovalnosti in adrenalina, saj bosta nekomu izmed zvestih gledalcev vsako epizodo podarila čisto nov Weber žar.

Najlepše slovenske lokacije, humor in odlična kulinarika – Žar legende so kombinacija, ki osvaja Slovenijo.

 

1 oddaja

Žar legende osvajajo Štanjel – Kraški »šiš čevap«

Darko in Miha se odpravita v osrčje Krasa, kjer pripravljata čisto novo žar pojedino - kraški »šiš čevap«! Vmes modrujeta o življenju, Krasu in vsemu vmes, razkrijeta pa nam tudi odličen žar trik - kako pravilno pripraviti mleto meso za čevapčiče in kako tisto za burger.
Skupaj prižgimo žar z najlepšim pogledom v Sloveniji - legendarno in zabavno s Štanjela.

Žar recepti

Spoznajte slastne Darkove recepte za pripravo Lidlovih dobrot z žara in zažgite z okusi na svojem naslednjem pikniku.

Veliki kuharski mojstri ne razkrivajo radi skrivnosti svoje obrti. Darko Klemen, zmagovalec oddaje Master Chef 2016 in eden največjih slovenskih strokovnjakov za meso in žar, pa ne sodi mednje. »Jaz povem vse,« izstreli. In hitro postane jasno, zakaj. Tisto, kar dela eno hrano drugačno od druge, so po njegovem namreč roke. »To se pozna že pri kavi,« pojasni Darko.

Aktualna žar ponudba