Šola žara

Šola žara

Darko Klemen in Miha Brajnik sta vas letošnjo pomlad v TV oddaji ŽAR LEGENDE zabavala in učila peke na žaru. Masterchef Slovenije 2016, Darko, vam je postregel s triki za slastne žar pojedine, Miha pa vas je ob tem zabaval in vse skupaj začinil s kakšno pikantno šalo. Ker pa jima je v rokavu ostalo še kar nekaj trikov in nasvetov, sta pripravila ŠOLO ŽAR LEGEND, v katero sta povabila tudi nekaj znanih slovenskih obrazov.

URŠKA FARTELJ

ustvarjalka bloga 220 stopinj poševno

Prekmurka in avtorica priljubljene kuharske knjige 220 stopinj poševno v mladosti ni rada kuhala in se je svojega bloga ter kuharskih podvigov lotila zaradi bolezni. Ima kronično bolezen, ki vpliva med drugim tudi na pešanje spomina. Da bi svoje kuharsko znanje lahko predala otrokoma, je začela ustvarjati blog, kamor je najprej zapisovala recepte, ki jih imata njena otroka najraje, nato pa je svojo ustvarjalnost razširila še na druge jedi. V Mihovi Mali šoli je tako z lahkoto brez joka narezala čebulo, v Darkovi Visoki šoli pa pokazala, kako se speče aktualni kruh z drožmi.

BLAŽ BABIČ

radijski voditelj in animator

Energična bomba, ki spravi v dobro voljo kogar koli in kadar koli. Znan je kot animator publike in povezovalec prireditev, ki vedno ustvari vrhunsko vzdušje. Ker je diplomiran učitelj športne vzgoje, seveda ljubi športne aktivnosti, še posebej košarko in ples. Doma ima dve hčerki, za kateri večkrat speče tudi palačinke, ki jih je v Visoki šoli pripravljal z radijskim sovoditeljem Timom Koresom, v Mali šoli pa sta se skupaj učila pravilnega oblikovanja čevapčičev.

TIM KORES

glasbenik in radijski voditelj

Kori je že od mladih let povezan z glasbo. Najprej se je učil igranja saksofona, nato ga je zamenjal s kitaro in kasneje temu dodal še petje. Slovenski javnosti se je prvič predstavil v fantovski glasbeni skupini In&Out, nato pa nadaljeval samostojno pot, ki ga je vodila tudi v radijske vode. Skupaj s sodelavcem Blažem Babičem sta pri Mihi tekmovala v pripravi čevapčičev, pri Darku pa v pripravi palačink na žaru.

HANA VERDEV

osebna trenerka

Ljubiteljica športa in narave je certificirana trenerka fitnesa, poleg tega pa še učiteljica smučanja, teka na smučeh, nordijske hoje, teka ter pilatesa. Zagovarja aktivno in zdravo življenje, redno pa jo lahko spremljate tudi v Lidlovi Vitalnici, kjer za vas pripravlja vrsto nasvetov za gibanje in pravilno prehranjevanje. V Mali šoli se je izkazala z lovljenjem svežih rib, v Visoki šoli pa je z Darkom pripravljala morska nabodala.

DAVID URANKAR

TV voditelj in model

Prvi slovenski voznik boba in nekdanji atletski prvak je nase leta nazaj opozoril najprej kot mednarodni model, nato pa se je dokazal še kot voditelj prireditev in televizijskih oddaj na nacionalni televiziji. Šport mu je ostal v krvi, saj se z njim še vedno redno ukvarja, nad njim pa je navdušil tudi svojo družino, ki se bo kmalu povečala še za enega člana. Kot se za športnika spodobi, sta z Darkom v Visoki šoli pripravila okusno marinado za piščanca, v Mali šoli pa se je z Miho učil odpiranja mehurčkastih pijač.

TRKAJ

glasbenik

Z rapom se ukvarja že od leta 2001, po izobrazbi pa je Rok Trkaj diplomirani teolog. Dvakratni slovenski zmagovalec v freestyle battlu je izdal že 6 albumov in 3 knjige, najbolj znan pa je po skladbah Dihi z mano, Hej, hej, Ljubljančanke, pa tudi Pleš, Kok High, Vse kar mam ... Že nekaj let je vegetarijanec, zadnje čase pa poslušalce zabava predvsem na nastopih z dr. Igorjem Saksido, s katerim v sklopu projekta Kla Kla Klasika obiskujeta osnovne šole in mlade navdušujeta nad klasično poezijo in rapom. Poezijo rad objavljala tudi na svojem IG profilu. Je oče 4-letne deklice, zato se zadnja leta vedno bolj znajde tudi v kuhinji. V Mali šoli se je z Mihom učil pravilnega prižiganja žara, v Visoki šoli pa je pripravil klasično prilogo, ki ne manjka na nobenem pikniku – francosko solato.