Burger

Sestavine:

  • 200 g grobo mlete govedine
  • sol
  • 40 g suhega paradižnika
  • 40 g larda
  • Motovilec
  • Rdeča čebula
  • Rezina dimljene gaude
  • Žlička maskarpone sira
  • Žlico bbq omake
  • Žlička majoneze
  • Bombetka (kruh) 

Postopek:

Iz mlete govedine oblikujemo burger, ki naj bo malo širši od bombetke, saj meso med peko izgubi nekaj vode in se zato skrči. Solimo šele, ko je meso pečeno.

Nato zložimo burger: na bombetko namažemo mešanico mascarponeja in majoneze, čez položimo meso, na katerega smo tik pred koncem peke položili rezino dimljene gaude, lardo, suhe paradižnike, na kolobarje narezano okisano rdečo čebulo in prekrijemo z motovilcem. Na zgornji del bombetke namažemo BBQ omako in pokrijemo hamburger.