Mednarodna kraljevska plošča

Puran po zagorsko:

  • puranje bedro
  • 200 g skute
  • sol 
  • poper
  • timijan
  • suhe slive
  • gorčica
  • svinjska mrena

Odščipanci:

  • 300 g mešanega mletega mesa
  • 1 čebula
  • česen
  • sol
  • poper
  • rdeča paprika v prahu
  • 200 g kraške dimljene slanine (rezane) 

Slovenska klobasa:

  • 1 par pečenic

Priloge:

  • Pečena paprika
  • Kajmak
  • Gorčica

Puranje bedro brez kože in kosti nasolimo, popopramo in pustimo čez noč. Nato ga naslednji dan nadevamo s skuto in suhimi slivami. Zavijemo ga v svinjsko mreno in ga na zelo počasnem ognju pečemo. 

Mleto meso začinimo z soljo, poprom, drobno nasekljano čebulo in česnom. Dodamo na majhne kocke narezan sir za žar. Pustimo čez noč. Oblikujemo odščipance, ki jih zavijemo v slanino in spečemo.

S klobaso pa nimamo kaj dosti drugače narediti na žaru ...