Piščanec na dva načina

Sestavine:

  • 1,4 kg piščanca
  • 1 žlička soli 
  • 1 žlička čebule v prahu 
  • 1 žlička česna v prahu 
  • 1 žlička dimljene paprike v prahu 
  • ščepec čilija
  • 1 dcl temnega piva (za Darkov recept)
  • pobrušena piksna piva (za Mihov recept)
  • olivno olje (za Mihov recept)

Darkov način:

Piščanca prerežemo po hrbtni strani in ga razpremo.
Vse začimbe ter pivo zmešamo in z mešanico premažemo piščanca. Pustimo marinirati 24 ur.
Zapečemo ga na močnem ognju, nato pa ogenj zelo pridušimo. Pišeka pečemo cca. 45 minut.

Mihov način:

Piščanca namažemo s suho mešanico, piksno piva odpremo, malo odlijemo in naredimo še dodatne luknjice v vrhu piksne. Pečemo na pokritem žaru dobro uro (indirektna peka, da oglje ni direkt pod piksno).

Ko je piščanec pečen, odstranimo piksno in zavijemo v folijo, da malo počiva.

Krompirjeva solata:

  • 1 kg krompirja 
  • 2 srednji čebuli 
  • 2 trdo kuhani jajci 
  • 200 g kislih kumaric 
  • sol 
  • poper 
  • majoneza 
  • kis 
  • gorčica