Ramstek s šalotko in grozdnim sirupom ter pečenim krompirjem

INLINE Ramstek s šalotko in grozdnim sirupom ter pečenim krompirjem

Sestavine:

  • 300 g goveji zrezek
  • 200 g šalotke
  • 300 g krompirja 
  • 100 g masla
  • 3 žlice grozdnega sirupa
  • 3 glavice česna
  • šopek timijana
  • muškatni orešček
  • sol
  • poper

Priprava:

Zrezek dve uri pustimo na sobni temperaturi. Tik pred peko ga posolimo in damo na žar. Pečemo ga do 50 stopinj notranje temperature. Zrezek nato premestimo v ponev, v kateri smo razpustili maslo. Meso obložimo s timijanom in česnom. Nujno pustimo, da meso počiva približno 10 minut. Na koncu ga še dobro popopramo.

V ponev dodamo malo masla, sol, muškatni orešček in poper. Šalotko narežemo na krhlje in podušimo v ponvi. Ko se šalotka omehča, dodamo grozdni sirup in dušimo še 15 minut.

Šalotkino »marmelado« serviramo ob mesu, kot prilogo pa ponudimo pečen krompir.