Ražnjiči

Sestavine:

  • 1 kg piščančjih stegen brez kosti in kože
  • Svinjska mrena

Marinada:

  • sol
  • beli poper
  • laški smilj
  • dijonska gorčica
  • rumeni muškat

Priloga: Kumarična solata

  • 2 kumari
  • Sol
  • Poper
  • Melisa
  • 2 žlici grškega jogurta

Priprava:

Marinado prelijemo čez meso in dobro premešamo. Meso pustimo počivati saj 24 ur. Stegna damo na nabodalo in vse skupaj tesno povijemo z svinjsko mreno. Pečemo na srednje močnem ognju.

Meso katerega želimo pečt, damo vsaj 2 uri prej iz hladilnika. Zraven ponudimo kumarično solato. Nabodalo nima nobenega drugega pomena, kot to, da so kosi mesa bolj obvladljivi pri samem pečenju in ne bežijo po žaru.

Kumare olupimo, naribamo in posolimo. Ko spustijo vodo, jih ožamemo in dodamo ščepec soli, malo popra, nasekljano meliso in 2 žlici grškega jogurta.