Rebrca

Sestavine:

  • 1,5 kg svinjskih reber
  • 2 korenčka
  • 3 srednje rdeče čebule
  • 1 glavo česna
  • vejica timijana
  • vejica rožmarina
  • sol
  • poper
  • pražena semena koriandra
  • dimljeno oljčno olje
  • kumina

Omaka:

  • 2 nasekljani šalotki
  • 2 dcl kečapa
  • 2 žlici sojine omake
  • 0,5 dcl ananasovega soka
  • žlica medu
  • čili
  • sol
  • poper

Za solato:

  • narezano zelje
  • narezano rdeče zelje
  • naribano korenje
  • sok limete
  • pest kaper iz slanice
  • žlička dijonske gorčice
  • 2 žlici kisle smetane
  • sol
  • poper

Priprava:

Iz reber odstranimo belo membrano. Posolimo, popramo, dodamo kumino in pražen koriander, ki med praženjem sprosti eterično olje in doda izjemno prijetno aromo lešnikov in limone. Na močnem ognju vse skupaj popečemo. V ognjevarno posodo damo čebulo, prečno razpolovljen česen, korenček, timijan, dimljeno oljčno olje, rožmarin, popečena rebra in vse skupaj pokrito pečemo na 130 °C, približno 2 uri.

Omako premažemo po rebrih tik pred koncem pečenja in odkrito zapečemo, da dobimo karamelizirano skorjico.

Poleg postrežemo zeljnato solato.