Svinjska rebrca s krompirjem

Pogasimo lakoto - recept 1

Sestavine za 4 osebe:

  • 1 kg mariniranih svinjskih reber
  • 1 kg krompirja 
  • 3 korenčki
  • 3 stroki česna
  • 500 g šalotke 
  • 200 g pora
  • 200 g suhega paradižnika 
  • 2 dcl piščančje jušne osnove
  • koriandrova semena
  • poprova zrna in mleti poper
  • zvezdni janež
  • rožmarin
  • kumina
  • sol
  • žlica medu
  • lovor 

Priprava:

Rebrom odstranimo kosti. V lonec pristavimo 5 litrov vode, dodamo lovor, zvezdni janež, rožmarin in poprova zrna ter zavremo. V vrelo vodo damo svinjska rebrca in kuhamo približno 20 minut. Koriandrova semena prepražimo, da zadišijo, nato jih malo zdrobimo v možnarju. Meso po kuhanju solimo, popramo ter dodamo kumino, žlico medu in pražena koriandrova semena. Vso zelenjavo narežemo na približno enake kose in dodamo še suh paradižnik. Solimo, zalijemo z jušno osnovo in začinimo z lovorovim listom ter zvezdnim janežem. Začinjeno zelenjavo damo na dno posode in nanjo položimo meso. Pokrito z žerjavico pečemo približno 1 uro in 45 minut.