Zelenjavni krožnik

Gobov šašlik

  • 500 g rjavih šampinjonov 
  • 8 šalotk (podobne velikosti) 
  • 300 g sejtana

Marinada:

  • sojina omaka
  • svež čili
  • limeta
  • sezam

Pesto:

  • olivno olje 
  • pinjole
  • šopek peteršilja
  • poper 

Iz sojine omake, olivnega olja, čilija, limete in sezama naredimo marinado. Gobe, sejtan ter šalotko prelijemo z marinado in pustimo 5 min marinirati. Gobe, sejtan in šalotko izmenično nataknemo na inox nabodalo in jih popečemo na srednje do močnem ognju. Iz pinjol, ki smo jih predhodno popražili, olivnega olja in peteršilja naredimo pesto in ga prelijemo čez ražnjiče. 

 

Cezarjeva solata iz žara

  • 3 baby lettuce
  • vejico češnjevca
  • česen
  • 1 dcl kozjega jogurta
  • sol, poper
  • limona
  • 100 g sira pecorino

 

Solato prerežemo, naoljimo z olivnim oljem in jo na zelo močnem ognju popečemo, da dobi lepe črne črte. Popečemo tudi paradižnik. Iz kozjega jogurta, soka limone, česna, soli in popra naredimo dresing, ki ga prelijemo po pečeni solati. Na koncu dodamo rezine pecorina. Ponudimo s toplo lepinjo iz LIDLA.