Veseli šolarji

Lačni znanja, željni novih izzivov in v pričakovanju napetih nalog! Med šolskim letom pa ni pomembno samo učenje, temveč tudi prosti čas, druženje s prijatelji in predvsem veliko zabave!  Zate smo pripravili vse potrebno za nepozabno šolsko leto: pester nabor šolskih potrebščin, pametno podporo pri domačih nalogah, nasvete za ustvarjalne počitnice.

Preveri, kaj je v šoli nepogrešljivo in zasij!

Letak

Veseli šolarji letak

Prelistaj letak

Preveri bogato ponudbo šolskih in pisarniških potrebščin

Kliknite in prelistajte

Si pripravljen na start?

Kontrolni seznam

Kontrolni seznam za prvošolce

Prvo šolsko leto je še posebno vznemirljivo. Ne nazadnje je veliko stvari, ki jih je treba odkriti. Da boš od samega začetka odlično pripravljen na uspešen start, smo tukaj zate sestavili majhen kontrolni seznam. S tem lahko načrtuješ svoj dan in se dobro organiziraš:

Klikni in si natisni seznam
Kontrolni seznam

Urnik

Urnik

Da ne boš pozabil, kaj vse te čaka na določen dan v tednu, se nujno opremi z urnikom oz. več urniki - saj veš, gotovo bo tudi babico zanimalo, kateri dan boš imel čas za obisk. Najbolje je, da urnik izpolniš skupaj s starši in ga namestiš tja, kjer bo vsem na očeh, na primer na hladilnik v kuhinji.

Klikni in si natisni urnik
DIY

Ta super torta je res nekaj posebnega in je imenitno presenečenje za začetek šole. Barvni svinčniki, flomastri, voščene barvice, tanke barvice, debele barvice, svinčniki ali preprosto pisana mešanica – vse je dovoljeno. Kdor želi, lahko torto poleg tega okrasi ali napolni še s šilčki, radirkami in drugimi koristnimi potrebščinami.In to naredimo takole:

1. Material

Seveda so pisala najpomembnejša. Z njimi torej ne smemo varčevati! Za »tortno podlago« lahko vzamemo okrogle, različno velike plošče iz stiropora. Uporabimo lahko dve ali tri, odvisno od tega, kako bogato torto želimo izdelati. Zelo primerne velikosti je plošča s premerom 25 cm za spodnjo tortno podlago in nekoliko manjša s premerom 15 cm za drugo plast.

2. Za stabilnost

Najprej moramo vse tortne podlage oviti z lepilnim trakom za pakete. Nato nanje prilepimo pisala. Flomastri so primerni za obrobo spodnjih tortnih podlag, saj poskrbijo za dobro stabilnost, debeli flomastri pa celotno konstrukcijo lepo poudarijo. Ampak pozor! Pisala so sicer pritrjena na lepilnem traku, vendar jih je treba z drugim trakom pritrditi še z zunanje strani. Darilni trak je videti lep in je zelo primeren, da ga uporabimo.

3. Vse dobre stvari so tri

Za tretje nadstropje torte potrebujemo nekaj, kar bo po obsegu manjše od drugega tortnega dna. Narobe obrnjen plastični kozarec za vodo je lahko odlična rešitev. In okoli njega lahko nato spet lepo razvrstimo pisala.

4. Tortni nadev  

Na vrh zdaj postavimo še drugi plastični kozarec za vodo, in sicer pravilno obrnjenega z odprtino navzgor, tako da ga lahko po želji napolnimo. V njem je prostor na primer za otroške škarje, radirko, šilček in podobne drobne potrebščine.

5. Dekoracija

Po želji lahko vrhnji kozarec za vodo dodatno okrasimo z listi, ki jih sami izrežemo in pobarvamo. Odprtine med tortnimi podlagami lahko imenitno zapolnimo z nakodranim darilnim trakom ali drobnimi stvarmi, ki pridejo prav pri kreativnem ustvarjanju, lahko pa tudiz otrokovimi najljubšimi posladki.