Oglejte si vide posnetke, kjer Mira Šemić svetuje, kako pravilno servirati vino, katero vino paše h kateri jedi, katere kozarce uporabljamo in še več...

Vsi posnetki so na voljo tudi na Lidlovem You Tube kanalu. Vabimo vas, da nas spremljate.

Točenje in okušanje vina

Točenje in okušanje vina

Vino se načeloma toči maksimalno do nivoja, kjer je kozarec najširši. To je posebej pomembno za nadaljnje degustiranje vina. Spoznajte vso Mirino resnico o pravilnem točenju, okušanju in pravilnem opisovanju okušenega vina.

Temperatura vina

Temperatura vina

Kdaj je vino postreženo prehladno in kdaj pretoplo? In kaj pravzaprav sploh pomeni sobna temperatura? Mira razkriva vso resnico o pravilnih temperaturah serviranja in uživanja vseh vrst vin.

Prehladno vino

Prehladno vino

Mira Šemić vam postreže še z eno koristno resnico, ki vam bo prišla prav takrat, ko boste svojim gostom želeli postreči ravnokar ohlajeno vino. Tako se nobenemu od vaših gostov ne bo treba bati, da bi dobil postrežen kozarec s prehladnim vinom.

Odpiranje vina

Odpiranje vina

Odpiranje vina je pomemben obred, ki ga je treba izvesti na pravilen način. Prvo pravilo tega obreda je, da si moramo pustiti čas in da ne hitimo. Mira vam razkriva vse ostale korake uspešnega prezentiranja in odpiranja žlahtne kapljice.

Odpiranje penečega se vina

Odpiranje penečega se vina

Kdo si ne želi slišati znanega poka ob odpiranju penečega se vina. Vendar ali je to pri poznavalcih in sladokuscih vin sploh zaželeno? Mira vam razkriva vse postopke pravilnega odpiranja in serviranja penečega se vina.

Kozarci za vino

Kozarci za vino

Vino razvije svoj okus in svoje specifične arome šele takrat, ko ga postrežemo v ustreznem kozarcu. Mira razkriva vso resnico o ustrezni uporabi kozarcev in njihovih posebnostih.

Hlajenje vina

Hlajenje vina

Kako ustrezno hladiti vino? Je dovoljena uporaba zamrzovalnika, ali je to povsem nesprejemljivo? In ali morda obstajajo načini hlajenja, ki ne ogrožajo dobrega okusa vina? Mira vam razkriva ustrezno rešitev.

Degustiranje rdečega vina

Degustiranje rdečega vina

Degustiranje in opisovanje rdečega vina je lahko prava poezija. Sploh kadar pride iz ust naše vinske strokovnjakinje Mire Šemić. Prepustite se njenemu edinstvenemu razkrivanju resnice okusov in arom, ki jih v sebi skriva rdeče vino, ki je prišlo iz novega sveta, natančneje iz Argentine.

Degustacija penečega se vina

Degustacija penečega se vina

Mehurčki so elementarni del pri izkušnji pitja penečega se vina. Mehurčki nam pa lahko pripovedujejo veliko več kot si mislimo. Mira vam razkriva vse skrivnosti, ki jih pripovedujejo mehurčki penečega se vina.

Minister za zdravje opozarja: „Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!”