Maj - inline

Tokrat vam predstavljamo tri dopadljiva vina, pravo izbiro za poletne dni. Ob kosilu si postrezite z avstralskim chardonnayjem, ki bo odličen spremljevalec različnim jedem. Za darilo gostitelja razveselite z ugodnim, osvežilnim penečim se rosejem, pridelanim po charmat metodi, in za posebno priložnost nazdravite s karakternim sauvignonom iz Haloz.

Ob kosilu

Ob kosilu - junij

CIMAROSA - Chardonnay

Belo vino z aromami po citrusih, grenivki, jabolku, breskvi, hruški in ananasu. Še malo vanilje, medu in masla. V ustih je vino suho, mineralno, srednje polnega telesa, velike sadnosti ob malo maslenih not in vanilje. Pookus je dolg, osvežilen in saden, z malenkost prijetne grenkobe na koncu.
Odlično se bo podalo ob vokadu, vegetarijanskih jedeh, morskih rižotah, testeninah, solatah, aromatičnim, bolj mastnim ribam, perutnini, odojku ali pečenkah. Je dobra spremljava ob različnih sirih.

Za darilo

Za darilo - junij

ZAJC - Penina rose

Penina živahne češnjeve barve, ki ponudi arome drobnega rdečega sadja. Razveselile vas bodo prijetne vonjave po češnji, malini, jagodi, rdečem jabolku ter maslenem pecivu s tem sadjem. Pookus je osvežilen, zapeljivo saden in srednje dolg.
Pri hrani jo ponudite ob meloni s pršutom in olivami, k različnim aromatičnim mesninam, hladnem roastbeefu, tatarju iz govedine ali tuni.

Za posebne priložnosti

Za posebne priložnosti - junij

ZAVEC - Sauvignon

Vino svetlejše limonine barve s herbalnimi in sadnimi aromami. Je suho, višje svežine, mineralno, osvežilno, srednje polnega telesa. Pookus je srednje dolg, osvežilen in prijeten,z malo všečne grenkobe. 
Idealen spremljevalec ob hrani, ki je drugače malo problematična za spajanje z vinom: ob artičokah, beluših, kuhanih jajcih, svežih solatah. Odlično se bo odrezalo ob testeninah z zelenjavo, ribjih jedeh, ko ribo mariniramo, pražimo ali pečemo, piščancu, pečeni svinjini ali gosjem mesu.