VINA MESECA - APRIL

april inline

Tokrat predstavljamo tri vina iz Goriških brd, pridelana iz tipičnih sort tega vinorodnega okoliša: rebule, sivega pinota in cabernet sauvignona. Vse tri sorte ljubijo toplo mediteransko klimo, višje temperature in obilico sonca. Hladen vetrc, ki prihaja iz Alp, hladi grozdje in posebej ponoči zniža temperaturo zraka. Zaradi razlike v dnevno-nočni temperaturi grozdje razvije lepo svežino in bogato sadnost.

Ob kosilu

April - ob kosilu

SIMČIČ - Cabernet Sauvignon

Vino srednje globoke rubinaste barve, ki vam v nosu in ustih ponudi arome in okuse po višnjah, prezrelih borovnicah, malinah, črnem ribezu, robidah in črnem popru. Pookus je srednje dolg, zaokrožen z bogato sadno paleto.
Idealen spremljevalec ob rdečem mesu - jagnjetini, divjačini, govedini ..., pripravljeni na vse načine. Ljubitelji rdečega vina ga lahko uživajo tudi ob bolj mastni, aromatični ribi, posebej, če je pripravljena z rožmarinom.
Od sirov bi izbrali zorjeni kravji sir.

Za darilo

April - za darilo

QUERCUS - Beli pinot

Belo vino polne limonove barve z aromami in okusih po rumenem jabolku, hruški, grenivki in ananasu. V ustih je polno, mehko in zaokroženo, z zelo prijetno svežino. Pookus je srednje dolg, harmoničen in uglajen z lepo citrusno svežino in malenkost dopadljive grenkobe. Odlično vino ob lažji hrani. Odličen spremljevalec morske solate, pečene zelenjave, vseh vrst rib ter rižot in testenin z zelenjavo in plodovi morja. Enako dober bo ob piščancu, svinjini ali ob kremnih sirih z belo plesnijo.

Za posebne priložnosti

April - za posebne priložnosti

SIRK - Rebula

Svetlo limonove barve z aromami in okusi po rumenem cvetju, jabolku, breski in grenivki. Vino, ki pričara ugodje z lepo uravnoteženim alkoholom, svežino in sadnostjo.
Izbrani spremljevalec suhomesnatim izdelkom - pršutu, klobasah, salamah, panceti ... Očaral vas bo ob ribjih jedeh, zelenjavnih rižotah, mlečnih, sirnih testeninah, ob pečenem piščancu, svinjskih kotletih na žaru, ob zorjenih sirih.