Vina meseca - oktober

Vina meseca - oktober

Pravo slovensko, nedeljsko kosilo bo na mizo prineslo govejo juho, pečenko, restan krompir, mešano solato in zavitek iz sezonskega sadja. Kakšno vino izbrati? Eno, da bo odgovarjalo pri celotnem kosilu. Za sladico bi pripravila torto z nektarinami, belo čokolado in maskarponejem.

VINA MESECA - NOVEMBER

Vina meseca novembra

Če si ob prijetnem branju zaželimo kozarec prijetnega vina ali če so prijatelji zbrani ob mizi, ki se šibi pod različnimi jedmi, je Quercus Chardonnay izvrstno, prijetno družabno vino, ki z lahkoto steče. Za ljubitelje bolj močnih, toplih belih vin, je Sivi pinot Aljoše Sirka pravi izbor za poseben sproščen trenutek. 

Modra frankinja je po nekaj letih stagnacije ponovno na svojem zmagoslavnem pohodu. Zato bo idealno darilo prijatelju, da mu predstavite vse vrline te izvrstne sorte. Pri Zajčevih znajo ta potencial odlično prezentirati. 

Ob kosilu

Vina meseca - oktober - ob kosilu

Ščurek Goriška Brda - Strune Rose

Prijeten rose, svetlo čebulne barve z zlatimi odtenki. Pridelan iz petih rdečih sort grozdja. Nos in usta bosta prepoznala arome in okuse češenj, gozdnih jagod, suhih trav, rdečega jabolka, belega popra. Vino je srednjega telesa, prijetne svežine, srednje dolgega sadnega pookusa z malo prijetne grenkobe. Postrežemo ga ob pečeni zelenjavi, ribah, različnih testeninah, perutnini, svinjskem mesu, suhomesnatim izdelkom in kravjem srednje zorjenem siru.

Več predlogov
Vino ob kosilu - november - cena

Quercus - Chardonnay

Sveže belo vino svetlo rumene, limonine barve. Na nosu in v ustih se nam razkrijejo arome in okusi po rumenem sadju - jabolkah, marelicah, breskvah, grenivki in ananasu. 

Če si pripravimo samo nekaj „za piknit“ ali če se nam miza šibi pod različnimi jedmi, je Quercus Chardonnay izvrstno, prijetno družabno vino, ki z lahkoto steče.

Več predlogov

Za darilo

Vina meseca - oktober - za darilo

Sainte Croix-du-Mont - Chateau Grand Dousprat

Sladko belo bordojsko vino zlate barve, pridelano iz sauvignona in semillona. Očarale nas bodo arome in okusi po suhem cvetju, lipi in akaciji, marelici, nektarini, medu, pomarančni skorji, vaniliji. Zelo dopadljivo vino bogatega in dolgega pookusa. Je odličen spremljevalec surovim morskim dobrotam, tudi ob slani in pikantni hrani, mesnim narezkom, sirom, staranim in z modro plesnijo. 

Več predlogov
Vino za darilo - november - cena

Zajc - Modra frankinja

 

Rdeče vino rubinaste barve z modrimi odtenki. Arome in okusi nam pričarajo jagode, zrele maline, višnje, borovnice, malenkost popra in dimnih not. Modra frankinja je po nekaj letih stagnacije ponovno na svojem zmagoslavnem pohodu. Zato bo idealno darilo prijatelju, da mu predstavite vse vrline te izvrstne sorte. Pri Zajčevih znajo ta potencial odlično prezentirati.

Več predlogov

Za posebne priložnosti

Vina meseca - oktober - posebne priložnosti

Vipava 1894, Vipavska dolina - Modri Pinot

Arome in okusi rdečega in temnega sadja kot so zrele maline, jagode, borovnice, višnje dominirajo ob malo gozdne podrasti in črnega popra. Suho, pitno vino mehkih taninov, prijetne svežine, srednjega alkohola pusti dolg eleganten in kompleksen pookus. Ob narezkih, šunki, pršutu, kozjem ali kravjem siru, ob gosti mesni juhi, testeninah s paradižnikom, pečeni svinjini ... 'modri' bo vedno odličen izbor.

Več predlogov
Vino za posebno priloznost - november - cena

Sirk Aljoša - Sivi pinot

Svetlo rumena barva niti ne nakaže, da bo v kozarcu tako polno, mehko in toplo vino. 

Če ste ljubitelj bolj močnih belih vin, če radi sami uživate v kakšnem kozarcu ali ta užitek delite s prijatelji, je to vino pravi izbor za poseben trenutek.

Več predlogov