Za darilo

Za darilo - avgust

Ptujska klet - Pinky Chick Rosé

Vino je blede lososove barve, nižjega alkohola, narejeno s kratkotrajno maceracijo iz dveh sort grozdja – žametne črnine in zweigelta. Zelo pitno, na nosu nam pričara aromatiko rdečega sadja – češenj, jagod, rdečega jabolka in prijetno svežino grenivke. Čeprav je polsladko, nekaj gramov nepovretega sladkorja ne izstopa, če je dobro ohlajeno. Pookus je srednje dolg, osvežilen z malo prijetne grenkobe. Vino je primerno kot aperitiv ali kot odlična spremljava solatam, lososu na žaru, testeninam z morskimi sadeži, ob raznolikih azijskih jedeh ter ob ne presladkih sadnih sladicah.

Za darilo - september

Klet goriška Brda - Quercus Rebula

Sveže suho vino iz grozdja sorte rebula iz Goriških brd. Vino odlikujejo arome in okusi po limoni, grenivki, rumenem cvetju, rumenem jabolku in rumeni slivi. Gre za sadno in mineralno vino, prijetnega in dolgega pookusa.
Je idealni spremljevalec številnim jedem - ribam in morskim sadežim, rižotam in testeninam, jedem iz belega mesa pa tudi pršutu in siru.

Za darilo - oktober

Sainte Croix-du-Mont - Chateau Grand Dousprat

Sladko belo bordojsko vino zlate barve, pridelano iz sauvignona in semillona. Očarale nas bodo arome in okusi po suhem cvetju, lipi in akaciji, marelici, nektarini, medu, pomarančni skorji, vaniliji. Zelo dopadljivo vino bogatega in dolgega pookusa. Je odličen spremljevalec surovim morskim dobrotam, tudi ob slani in pikantni hrani, mesnim narezkom, sirom, staranim in z modro plesnijo. 

Vino za darilo - november

Zajc - Modra frankinja

Rdeče vino rubinaste barve z modrimi odtenki. Arome in okusi nam pričarajo jagode, zrele maline, višnje, borovnice, malenkost popra in dimnih not. Modra frankinja je po nekaj letih stagnacije ponovno na svojem zmagoslavnem pohodu. Zato bo idealno darilo prijatelju, da mu predstavite vse vrline te izvrstne sorte. Pri Zajčevih znajo ta potencial odlično prezentirati.

Za darilo - dec - brez cene

Radgonske gorice - Srebrna radgonska penina

Srebrni radgonski penini pravimo tudi penina slovenskih src, saj po njej Slovenci posežemo največkrat. Najprej nas razveseli nežno rumena barva z zlatimi odtenki, navdušijo pa požirki, v katerih se skrivajo zeleno jabolko, melona, kokos in agrumi. Penina muškat pa nam v svetlo rumenih odtenkih odkriva tipični muškatni karakter, ki dela penino med penečimi vini čisto samosvojo. Navdušuje z aromatiko in hkrati prevzema z lahkotnostjo in živahnostjo.

Januar - za darilo

Štekar - Bio vino

Belo vino zlatorumene barve. Že v vinogradu je grozdje pridelano po bio principih samo z naravnimi škropivi in tudi v kleti ni velikih posegov v proces vinifikacije. Gre za sadno vino mile svežine in polnega okusa po rumenem sadju. Pookus je srednje dolg z malo grenkobe. Vino se bo dobro ujelo z narezkom iz salame in pršuta, s pečenim svinjskim vratom, polnjenimi telečjimi prsmi, pečenimi klobasami in z zorjenimi kravjimi siri.

Za darilo - februar 2021 - brez cene

VINAKRAS - Izbrani teran Elite

Globoke rubinaste barve z vijoličastimi odtenki. Navdušijo nas bogate arome rdečega in temnega zrelega jagodičevja, zrele višnje, črnega popra. V ustih je vino suho, zelo sadno, izrazito sveže, zaznavnih taninov in lepo pikantno. Pookus je saden, osvežilen in srednje dolg. Vino se prileže ob suhih mesninah, testeninah, rižotah z mesno omako ali z gobami, posebej z gomoljiko.

Vina meseca - marec2021 - za darilo - brez cene

PULLUS - Chardonnay

Suho vino svetle limonove barve z aromami in okusi po citrusih, grenivki, rdečem jabolku, nektarini, ananasu in kutini.
Vino bo razkazalo vse svoje kvalitete ob različnih jedeh. Ob rižotah, mlečni polenti, kremnih juhah, testeninah z masleno ali sirno omako, ob ribi na vse možne načine (na žaru, iz pečice), ob ocvrtih kalamarih, piščancu, puranu, teletini. Tudi ob avokadu, koruzi, bučki, ki nosijo sladkobni okus. Od sirov ga priporočamo ob camembertu ali zorjenem kravjem siru.