Orada iz pečice

Tek -recept orada

Sestavine:

  • 2 porcijski oradi (Cromaris)
  • 0,5 kg sladkega krompirja
  • Olivno olje (Bio organic –Primadona)
  • Poper in sol
  • 1 limona

Priprava:

  1. Prižgemo pečico in nastavimo na 200°C.
  2. Oradi operemo, dobro osušimo ter začinimo (tudi odznotraj).
  3. Operemo sladki krompir in ga narežemo na poljubne koščke (koščki naj ne bodo premajhni). Sladki krompir lahko po želji olupimo ali pa narežemo kar neolupljenega.
  4. Pladenj pokrijemo s peki papirjem, ki ga malo pokapamo z olivnim oljem.
  5. Po pladnju razporedimo sladki krompir in oradi in pokapamo z olivnim oljem.
  6. Pladenj damo v segreto pečico na 200°C in pečemo  35 do 40 min.
  7. Jed serviramo. Po želji lahko orado dodatno pokapamo z olivnim oljem in limoninem sokom.