Video prehrana - priprave na poletje 2

Drži ali ne drži?

  • Maščobam se moram pri hujšanju za vsako ceno izogniti
Poglejte si video

Piščanec po toskansko

Piščanec po toskansko

Sestavine:

  • Česen, 2 do 3 stroke
  • Parmezan (Lovilio), 50 g
  • Gorčica (Thomy)
  • Olivno olje (Extra virgin olive oil, Primadona)
  • Sušeni paradižniki v olju (Baresta), ½ kozarčka
  • Krema za kuhanje (Milbon) ali sladka smetana (Milbona), 1 x
  • Piščančje prsi (Naše nam paše), 0,5 kg
  • Sveža špinača (pakirana), 1 x (150 g)
  • Začimbe: Sol (Lidl Deluxe), poper (Lidl Deluxe), paprika v prahu (Kania)

 

Priprava:

Piščančje zreske z obeh strani posujemo z začimbami. V ponev nalijemo 0,5 dcl olja in jo dobro segrejemo. Popečemo meso z obeh strani, tako da dobi zlato rjavo barvo. Pečeno meso premaknemo na ogret krožnik.

V ponvi nadeljujemo s pripravo omake. Popražimo sesekljan česen , dodamo sušene paradižnike, žlico gorčice ter sladko smetano (na šibkem ognju počasi mešamo), solimo in po potrebi dodamo vodo. Dodamo še parmezan in špinačo.

V ponev dodamo piščančje zrezke in pustimo nekaj minut na šibkem ognju. Za piko na i, omaki dodamo nekaj kapljic limoninega soka.

Piščanec po toskansko