Planinarjenje recept - anze

Najboljša malica za v hribe

Oglejte si video

Sendvič z lososom, omaka za stebelno zeleno in osvežilna limonada

inline planinarjenje vsejedci

SENDVIČ Z LOSOSOM

Sestavine:

  • polovica bagete
  • velika žlica sirnega namaza Goldesa (Milbona)
  • polovica avokada
  • 2 rezini (približno 80 g) dimljenega lososa Organic smoked salmon (OceanSea)
  • 4 češnjeve paradižnike
  • 8 lističev mlade špinače
  • poper
  • limona

Priprava:
Polovico bagete prerežemo na pol. Polovico bagete namažemo s sirnim namazom in dodamo dve rezini dimljenega lososa. Razpolovimo avokado in polovico avokada še v lupini narežemo. Avokado izdolbemo z žlico in razporedimo po bageti (nad dimljenim lososom). Avokado pokapamo z limoninim sokom in po želji popramo. Na tanko narežemo češnjeve paradižnike ter jih razporedimo, preko paradižnikov pa damo lističe mlade špinače (tako se kruh ne bo napil paradižnikovega soka). Sestavine pokrijemo z drugo polovico bagete in naš sendvič je pripravljen.

OMAKA ZA STEBELNO ZELENO

Sestavine:

  • 150 g pasirane skute / Skyra (Pilos)
  • 1 pločevinka (80 g) tunine v olivnem olju (Nixe)
  • 8 manjših kislih kumaric
  • 10 zelenih oliv (Baresa)
  • 5 stebel stebelne zelene

Priprava:

V okvirno 150 g pasirane skute ali Skyra vmešamo tunino (predhodno odlijemo odvečno olje), drobno nasekljane kisle kumarice in zelene olive.Omako zajemamo s stebelno zeleno.

OSVEŽILNA LIMONADA

Sestavine:

  • 1 l vode
  • 3 limone
  • ingver
  • velika žlica medu

Priprava:

V poljubno količino vode naribamo ingver (za čajno žličko), dodamo sok ožetih limon in sladkamo z medom.

inline planinarjenje vsejedci 02