Veganske sladke energijske ploščice

Recept smucanje vegan

Sestavine:

  • 100 g suhih brusnic (Alesto),
  • 100 g rozin (Belbake),
  • 100 g suhih marelic (prebranih iz Alesto "Trockenfruechte Mix),
  • 100 g celih mandljev (Alesto),
  • 20 g sesekljanih bučnih semen (Belbake),
  • 40 g sončničnih semen (pražena, posoljena, Alesto),
  • 100 g kosmičev (Oat flake, fini, Croenfiel),
  • 1 dl vode.

Postopek priprave:

Pečico segrejemo na 170 stopinj. Brusnice in rozine speremo z vodo ter jih damo v veliko posodo. V posodo dodamo vse ostale sestavine (mandlji, bučna in sončnična semena, kosmiče).

Marelice speremo  z vodo in jih skupaj z 1 dl vode zmešamo v »marelično pasto«, ki  jo dodamo ostalim sestavinam. Zmes dobro premešamo.

Maso razporedimo po pekaču, obloženem s papirjem za peko, dobro potlačimo in poravnamo. Pečemo 25–30 minut na 170°C. Ko se zmes ohladi, jo razrežemo na poljubno velike ploščice.

hranilneVrednosti_VEGANploscice_recept2

*Hranilne vrednosti so podane za ploščice, pripravljene s sestavinami in količinami iz recepta. Vrednosti so okvirne

Uporabni nasveti:

  • Ploščice so najbolj okusne dan po pripravi.
  • Tako pripravljene ploščice lahko hranite do 3 dni.
  • Ploščice zavijte v alu folijo ali jih shranite v priročni posodici.
  • Na smučišču ploščice ne hranite v zunanjih žepih oblačil. Hranite jih bližje telesu, tako ne bodo pretrde, ko bo prišel čas malice.
  • Zaradi svoje sestave so ploščice primerne tudi za zajtrk.

Tako pripravljene ploščice vsebujejo le naravne sestavine, priprava pa vam vzame samo 10 minut. Seveda ste pri pripravi lahko tudi kreativni! Ploščice vsebujejo veliko kompleksnih ogljikovih hidratov, vlaknin in nenasičenih maščob . So prava energijska bomba, ki vas bo poganjala po smučišču!

Video prehrana

Preverite, kako sta energijske ploščice pripravila Hana in Anže.

Poglejte video