Vitalnica - recepta - supanje

SUPer veganski recept

Za veganski recept video začnite gledati pri 5:15.

Poglejte si video

Vegi pisana nabodalca

Vegan - supanje

Sestavine:

  • Rumena paprika
  • Zelena bučka
  • 15 češnjevih paradižnikov Lušt
  • 6 svežih šampinjonov
  • 1 paket tofuja (Tofu nature - Chef select)
  • Šparglji
  • Veganski namaz (Dairy free spread original - Vegan island)
  • Bio kruh
  • Sol
  • Bio oljčno olje

Ostali pripomočki: deska, nož, nabodala in krožnik

 

Priprava:

Zelenjavo operemo, papriko in bučke narežemo na manjše koščke (približno 1 x 1 cm), šampinjone na četrtine. Tofu odcedimo in ga ravno tako narežemo na manjše kocke (približno 1 x 1 cm). Vse sestavine razporedimo v manjše posode in jih potem v različnem barvnem zaporedju napičimo na nabodalo. Pripravljena nabodala odlagamo na krožnik in jih tik preden jih položimo na žar še rahlo posolimo in pokapamo z olivnim oljem. Na žaru jih pečemo približno 2-3 minuti na vsaki strani. Rahlo posolimo in naoljimo tudi šparglje; ravno tako so pripravljeni v približno petih minutah.

 

Medtem ko čakamo, da se nabodala spečejo, narežemo BIO kruh in nanj namažemo veganski namaz. Po želji, lahko kruhke še dodatno popopramo ali dodamo kakšno drugo svežo začimbo po želji.

Vegan - supanje