Žar mojster in pikantni komik sta se potegovala za prestižni naslov ŽAR LEGENDE, ki pa v resnici pripada nam vsem. V kuharski oddaji, ki ste jo lahko spremljali na POP TV in Kanalu A, vam je Darko postregel z uporabnimi nasveti in vročimi triki za pripravo kakovostnih Lidlovih izdelkov za žar. Miha pa vam je pokazal, kako na pikniku s pekočimi šalami poskrbeti za dobro vzdušje gostov in sproščenost glavnega kuharja.

Poglejte si oddaje

Žar legende, oddaja 1

Žar legende, oddaja 1

V prvi oddaji ŽAR LEGENDE boste spoznali dinamični duo, ki ga sestavljata nabrušen nož in nabrušen jezik. Darko Klemen, mojster žara vam bo predstavil kako narediti najboljše čevapčiče iz svoje zmesi. Miha Brajnik pa vam bo postregel z začinjenimi šalami in tako sprostil glavnega žar mojstra.

Žar legende, oddaja 2

Žar legende, oddaja 2

ŽAR LEGENDE je komična kuharska oddaja, kjer vam trike za peko na žaru servira Darko Klemen, s pikantnimi šalami pa vas zabava Miha Brajnik.

V drugi oddaji se je nabrušen par lotil ustvarjanja svojih piščančjih nabodal. Kaj menite, komu so uspela bolj okusna in sočna? Preverite v ŽAR LEGENDAH!

Žar legende, oddaja 3

Žar legende, oddaja 3

T-bone zrezek je eden najbolj cenjenih kosov mesa, zato je pomembno, da ga znamo na žaru res pravilno pripraviti. V novi oddaji ŽAR LEGENDE vam bo Darko Klemen razkril, kako se lotiti takšnega velikega zalogaja. Miha Brajnik bo tudi tokrat skrbel za ustrezno sprostitev glavnega žar mojstra in seveda okušanje žar specialitet.

Žar legende, oddaja 4

Žar legende, oddaja 4

Ob ogledu nove kuharske oddaje ŽAR LEGENDE se vam bodo tudi tokrat cedile sline. Darko Klemen bo namreč pokazal, kako na žaru pripravimo in spečemo sočna svinjska rebra. Miha Brajnik mu bo pomagal pri pripravi marinade, kjer pa seveda, kot po navadi, ne bo šlo vse tako gladko. Vsekakor pa bo zabavno.

Žar legende, oddaja 5

Žar legende, oddaja 5

Paella (tudi paelja) je po vsem svetu poznana španska jed. Osnovna sestavina je riž, ki se mu dodajo poljubni dodatki. Poglejte oddajo in spoznajte, kako naši ŽAR LEGENDI, Darko Klemen in Miha Brajnik, obrneta klasičen recept na glavo in postrežeta z res slastno jedjo, ki bo popestrila vsak vaš piknik. 

Žar legende, oddaja 6

Žar legende, oddaja 6

Ko se bliža čas dobrih piknikov, je tudi pravi trenutek, da poskusimo kaj novega in slastnega. Da bodo vaše vrtne zabave še boljše, jih popestrite s svežimi in kakovostnimi piščančjimi nabodali. ŽAR LEGENDI Darko Klemen in Miha Brajnika vam bosta zaupala vsak svoj recept in vam pokazala, da se lahko tudi z malo truda pripravi legendarno žar pojedino.

Žar legende, oddaja 7

Žar legende, oddaja 7

Poznate trik, kako v ribarnici najti svežo ribo? Darko Klemen in Miha Brajnik vam bosta to razkrila v novi oddaji ŽAR LEGENDE. Poleg tega pa boste izvedeli tudi, kako pred peko začiniti ribo in jo na žaru speči tako, da ostane sočna. Seveda ne bo manjkalo tudi prilog in začinjenih šal. Vaši vikend pobegi na morje bodo od zdaj naprej še bolj okusni.

Žar legende, oddaja 8

Žar legende, oddaja 8

Kako na pikniku zadovoljiti vse vrste okusov in lačnih ust? Darko in Miha priporočata Kraljevsko ploščo za žar. V oddaji ŽAR LEGENDE sta jo ustvarila sama in nanjo naložila sočnega purana, slovensko pečenico ter mešano meso na srbski način. Klasični okusi, ki pa so tudi tokrat navdušili predvsem Miho in mu podali veliko inspiracije za sočne komične vložke.

Žar legende, oddaja 9

Žar legende, oddaja 9

Darko je v zadnji oddaji ŽAR LEGENDE pripravil presenečenje za Miho. Pripravljala sta namreč zelenjavni krožnik. Navdušeni mesojedec Miha je bil ves čas v dvomih, kako je lahko zelenjava na žaru več kot samo priloga. Njegov obup se je še povečal v trenutku, ko je Darko na žar položil liste zelene solate. Ker pa mojster žara ve kaj dela, je bil Miha na koncu nad zelenjavno pojedino navdušen, sam pa jo je začinil še z nekaj pikantnimi šalami.

Žar legende, oddaja 10

Žar legende, oddaja 10

Marsikdo si misli, da je hamburger ena izmed najenostavnejših jedi z žara. Darko in Miha pa pravita, da je potrebno biti pri peki in ustvarjanju zelo pozoren. V oddaji ŽAR LEGENDE vam tokrat svetujeta, kako pravilno oblikovati pleskavico in kolikokrat jo nato na žaru tudi obrniti. Nad slastnimi hamburgerji je bil navdušen predvsem Miha, ki je dokazal, da lahko vase spravi več kil, kot jih ima sam.