Mala šola žara

Mala šola

Miha Brajnik je za vas in svoje goste pripravil Malo šolo Žar legend, v kateri se do potankosti posveti najpomembnejšim osnovam za peko na žaru. V spletnih epizodah vas bo naučil, kako se pravilno zvalja čevapčiče, reže čebulo brez joka, prižge žar, odpre mehurčkaste pijače in ulovi svežo ribo. Ali so njegovi gosti uspešno upoštevali pikantne nasvete in diplomirali? Preverite spodaj!

Napovednik

Mala šola - napovednik
Urška Fartelj - Rezanje čebule

Urška Fartelj

Rezanje čebule

Čebula je v kuhinji ena najbolj vsestranskih sestavin in zato redno prisotna v domačih jedeh. Zaradi žvepla, ki ga vsebuje, povzroča, da se ob rezanju naše oči solzijo. Kako se temu izogniti, vam v Mali šoli razkriva Miha Brajnik, ki je pred tovrsten izziv postavil Urško Fartelj, ustvarjalko bloga 220 stopinj poševno. Je Urška jokala od sreče ali zaradi čebule?

Terkaj - Prižiganje žara

Terkaj

Prižiganje žara

Prave Žar legende vedo, da ni žar pojedine brez prižganega žara. Kako to pravilno storiti, je Miha Brajnik v Mali šoli razložil Roku Terkaju. Ta je ugotovil, da je prižiganje žara lahko zapleteno, sploh če ti manjka nekaj osnovnih stvari. V videu si poglejte, kako sta se znašla in ali jima je nazadnje le uspelo zanetiti ogenj.

Hana Verdev - Lovljenje rib

Hana Verdev

Lovljenje rib

Ali veste, kako zagotoviti, da so na vašem žaru in krožniku res sveže ribe? Ulovite jih sami! S čim in na kakšen način je Miha v Mali šoli razkril osebni trenerki Hani Verdev. Naša ambasadorka vitalnega načina življenja se je v vlogi učenke znašla celo bolje kot njen učitelj. Kako sta lovila ribe in kdo jih je nalovil več, si poglejte v tokratni Mali šoli.

Blaž Babič/Tim Kores - Valjanje čevapčičev

Blaž Babič/Tim Kores

Valjanje čevapčičev

Najpomembnejša stvar pri peki čevapčičev ni le dobra masa, ampak tudi pravilna oblika. Svoje trike je Miha Brajnik razkril radijskima voditeljema Timu Koresu in Blažu Babiču, ki sta celoten učni proces še dodatno začinila s svojo tekmovalnostjo ter šalami. Kdo je dobil petko in koga se je poslalo v kot? Preverite v videu.

David Urankar - Mehurčkaste pijače

David Urankar

Mehurčkaste pijače

Zagotovo poznate občutek, ko ste za piknik oblekli svojo najljubšo poletno majico in nato z nerodnim odpiranjem pijače poškropili sebe in vse naokoli … Miha je zato v Mali šoli pripravil nekaj trikov, kako odpreti mehurčkasto pijačo, da se pri tem ne polijete. Njegove nasvete je preizkusil tudi David Urankar. Poglejte video in preverite, ali je bil pri tem uspešen.