Visoka šola žara

Visoka šola žara

Darko Klemen je še bolj nabrusil svoj nož in v Visoki šoli Žar legend razkriva še več začinjenih trikov za slastne žar pojedine. Skupaj z zabavnimi gosti je jedi dvignil še nivo višje in za vas pripravil nekaj zanimivih receptov, ki jih v TV oddaji nismo pokazali. Ali ste vedeli, da lahko na žaru spečemo lepinje in celo palačinke, da v marinado za piščanca lahko dodamo mango, da gredo skupaj morski sadeži in svinjina ter da je lahko francoska solata tudi lahka!? Preverite spodaj!

Visoka šola - napovednik
Urška Fartelj - Lepinje

Urška Fartelj

Lepinje

Najbolj okusna in preprosta priloga k čevapčičem ali pleskavicam so seveda lepinje. Darko in Urška Fartelj sta jih v Visoki šoli pripravljala kar sama. In to na žaru! Urška je za svoje uporabila prav posebno sestavino, s katero je presenetila tudi našo Žar legendo. V videu preverite, zakaj.

Terkaj - Francoska solata

Terkaj

Francoska solata

Solata, ki ne manjka ne na pikniku ne na praznično obloženih mizah, je bila tokrat glavna akterka v Visoki šoli. Z njo se je spopadel Rok Terkaj, ki je zamešal klasično francosko solato, Darko pa je za vse, ki imate raje lažje jedi, pripravil še manj kalorično možnost, s katero je Terkaja povsem navdušil. Preverite v videu.

Hana Verdev - Morska nabodala

Hana Verdev

Morska nabodala

V TV oddaji Žar legende smo že slišali za piščančja in zelenjavna nabodala, kaj pa za morska? Darko se je odločil, da bo v Visoki šoli predstavil še recept za pripravo sočnih morskih nabodal. Z izzivom se je spopadla osebna trenerka Hana Verdev, ki obožuje morsko hrano, eno sestavino pa še prav posebno. Katero? Preverite v Visoki šoli.

Blaž Babič/Tim Kores - Palačinke

Blaž Babič/Tim Kores

Palačinke

Darko je za radijska voditelja Tima Koresa in Blaža Babiča pripravil prav poseben izziv ‒ v Visoki šoli ju je naučil, kako se pripravi palačinke na žaru. Vendar tokrat ni kuhal Darko, ampak sta se morala izkazati kar Tim in Blaž. Komu je uspelo pripraviti boljše palačinke in kako jih sploh pripraviti

David Urankar - Marinada za perutnino

David Urankar

Marinada za perutnino

David Urankar, nekdanji atlet in voznik boba, se še vedno rad ukvarja s športom in zdravo prehrano, zato se na njegovem jedilniku večkrat znajde tudi piščanec. Z Darkom sta v Visoki šoli pripravila dve slastni marinadi za piščanca. Je Davidu uspelo navdušiti Darka? Preverite v videu.