Druga sezona

V drugi sezoni legendarnega dua je Darko Klemen z nabrušenim nožem postregel najnovejše žar poslastice, Miha Brajnik pa je z nabrušenim jezikom pikal s pekočimi šalami. Z različnimi gosti iz cele Slovenije sta poskrbela za slastne piknike. Pridružili so se jima zmagovalci velike nagradne igre za gasilce iz prejšnje sezone, gurmanka Mira Šemić, inovativni kmet leta Matic Vizjak, vplivnež Jože Robežnik in še mnogo drugih. Žarili so hamburgerje, tuje specialitete po domače, premium steake, morske ribe in celo veganske za prste obliznit dobre jedi.

 

Žar legendi sta nas naučila, kako si izvrstne kulinarične žar trenutke lahko ustvarimo kar doma. Darko je postregel z uporabnimi nasveti za pripravo izvrstnih žar jedi s pomočjo Lidlovih izdelkov, Miha je s kakšno pekočo šalo na žaru obrnil kar Darka. O domači, sveži in kakovostni Lidlovi ponudbi izdelkov za piknik sta poročala vsako epizodo, kjer sta v iskrivem žarovskem vzdušju vedno znova predstavila drug recept.

2020 Legendarni žar ocvrki 1

Legendarni žar ocvirki - recept za jesensko zloženko

Darko in Miha tokrat na žaru pripravita jesensko zloženko s polento za svojega zadnjega letošnjega gosta. Kam Darko doda ocvirke in koliko jih pred tem poje Miha, si oglejte v videu.

2020 Do najboljšega 1

Do najboljšega po Lojtr'ci domačih - recept za piščančji giros

Tokrat bo pri Žar Legendah dišalo po mediteranskih začimbah in Grčiji. Darko in Miha bosta na žaru pripravila piščančji giros, h kateremu se odlično podajo čili omake njunega gosta Matica Vizjaka. Oglejte si video ter si nato grško pojedino pripravite kar doma.

2020 Dober ulov 1

Dober ulov, odličen ribji žar - recept za brodet v kotličku

Gostu Vinku Mojstršku bosta Darko in Miha pripravila ribiško klasiko - brodet iz kotlička. Miha se je tudi tokrat ob Darku naučil marsikaj novega o pripravi rib in brodeta, medtem ko je Darko med pripravo recepta izvedel kar nekaj novega o Mihi.

2020 Žar miks 1

Žar mix za žar vplivneža - recept za Žar mix

Darko in Miha bosta danes svojemu vplivnemu gostu pripravila Žar mix za prave dede. Kdo je jokal ob rezanju čebule in kako sta si naša žar mojstra krajšala čas med peko mesa, si oglejte v videu.

2020 Premium pojedina 1

Premium pojedina - recept za ramstek s šalotko in grozdnim sirupom

Danes Darko in Miha predstavljata recept za ramstek s šalotko in grozdnim sirupom, ki ga bosta pripravila svoji naslednji gostji. Kako sta si tokrat razdelila delo v kuhinji, si oglejte v videu.

2020 Pogasimo lakoto 1

Pogasimo lakoto - recept za rebrca s krompirjem

Darko pripravlja svinjska rebrca s krompirjem, medtem ko Miha razmišlja, kako bi se reklo živali, ki bi bila križanec med ribo in pujsom. V tokratni oddaji torej vsak počne tisto, v čemer je najboljši.

Prva sezona

Žar mojster in pikantni komik sta se potegovala za prestižni naslov ŽAR LEGENDE, ki pa v resnici pripada nam vsem. V kuharski oddaji, ki ste jo lahko spremljali na POP TV in Kanalu A, vam je Darko postregel z uporabnimi nasveti in vročimi triki za pripravo kakovostnih Lidlovih izdelkov za žar. Miha pa vam je pokazal, kako na pikniku s pekočimi šalami poskrbeti za dobro vzdušje gostov in sproščenost glavnega kuharja.

2019 Žar legende, oddaja 1

Žar legende, 1. oddaja

V prvi oddaji ŽAR LEGENDE boste spoznali dinamični duo, ki ga sestavljata nabrušen nož in nabrušen jezik. Darko Klemen, mojster žara vam bo predstavil kako narediti najboljše čevapčiče iz svoje zmesi. Miha Brajnik pa vam bo postregel z začinjenimi šalami in tako sprostil glavnega žar mojstra.

2019 Žar legende, oddaja 2

Žar legende, 2. oddaja

ŽAR LEGENDE je komična kuharska oddaja, kjer vam trike za peko na žaru servira Darko Klemen, s pikantnimi šalami pa vas zabava Miha Brajnik.

V drugi oddaji se je nabrušen par lotil ustvarjanja svojih piščančjih nabodal. Kaj menite, komu so uspela bolj okusna in sočna? Preverite v ŽAR LEGENDAH!

2019 Žar legende, oddaja 3

Žar legende, 3. oddaja

T-bone zrezek je eden najbolj cenjenih kosov mesa, zato je pomembno, da ga znamo na žaru res pravilno pripraviti. V novi oddaji ŽAR LEGENDE vam bo Darko Klemen razkril, kako se lotiti takšnega velikega zalogaja. Miha Brajnik bo tudi tokrat skrbel za ustrezno sprostitev glavnega žar mojstra in seveda okušanje žar specialitet.

2019 Žar legende, oddaja 4

Žar legende, 4. oddaja

Ob ogledu nove kuharske oddaje ŽAR LEGENDE se vam bodo tudi tokrat cedile sline. Darko Klemen bo namreč pokazal, kako na žaru pripravimo in spečemo sočna svinjska rebra. Miha Brajnik mu bo pomagal pri pripravi marinade, kjer pa seveda, kot po navadi, ne bo šlo vse tako gladko. Vsekakor pa bo zabavno.

2019 Žar legende, oddaja 5

Žar legende, 5. oddaja

Paella (tudi paelja) je po vsem svetu poznana španska jed. Osnovna sestavina je riž, ki se mu dodajo poljubni dodatki. Poglejte oddajo in spoznajte, kako naši ŽAR LEGENDI, Darko Klemen in Miha Brajnik, obrneta klasičen recept na glavo in postrežeta z res slastno jedjo, ki bo popestrila vsak vaš piknik. 

2019 Žar legende, oddaja 6

Žar legende, 6. oddaja

Ko se bliža čas dobrih piknikov, je tudi pravi trenutek, da poskusimo kaj novega in slastnega. Da bodo vaše vrtne zabave še boljše, jih popestrite s svežimi in kakovostnimi piščančjimi nabodali. ŽAR LEGENDI Darko Klemen in Miha Brajnika vam bosta zaupala vsak svoj recept in vam pokazala, da se lahko tudi z malo truda pripravi legendarno žar pojedino.

2019 Žar legende, oddaja 7

Žar legende, 7. oddaja

Poznate trik, kako v ribarnici najti svežo ribo? Darko Klemen in Miha Brajnik vam bosta to razkrila v novi oddaji ŽAR LEGENDE. Poleg tega pa boste izvedeli tudi, kako pred peko začiniti ribo in jo na žaru speči tako, da ostane sočna. Seveda ne bo manjkalo tudi prilog in začinjenih šal. Vaši vikend pobegi na morje bodo od zdaj naprej še bolj okusni.

2019 Žar legende, oddaja 8

Žar legende, 8. oddaja

Kako na pikniku zadovoljiti vse vrste okusov in lačnih ust? Darko in Miha priporočata Kraljevsko ploščo za žar. V oddaji ŽAR LEGENDE sta jo ustvarila sama in nanjo naložila sočnega purana, slovensko pečenico ter mešano meso na srbski način. Klasični okusi, ki pa so tudi tokrat navdušili predvsem Miho in mu podali veliko inspiracije za sočne komične vložke.

2019 Žar legende, oddaja 9

Žar legende, 9. oddaja

Darko je v zadnji oddaji ŽAR LEGENDE pripravil presenečenje za Miho. Pripravljala sta namreč zelenjavni krožnik. Navdušeni mesojedec Miha je bil ves čas v dvomih, kako je lahko zelenjava na žaru več kot samo priloga. Njegov obup se je še povečal v trenutku, ko je Darko na žar položil liste zelene solate. Ker pa mojster žara ve kaj dela, je bil Miha na koncu nad zelenjavno pojedino navdušen, sam pa jo je začinil še z nekaj pikantnimi šalami.

2019 Žar legende, oddaja 10

Žar legende, 10. oddaja

Marsikdo si misli, da je hamburger ena izmed najenostavnejših jedi z žara. Darko in Miha pa pravita, da je potrebno biti pri peki in ustvarjanju zelo pozoren. V oddaji ŽAR LEGENDE vam tokrat svetujeta, kako pravilno oblikovati pleskavico in kolikokrat jo nato na žaru tudi obrniti. Nad slastnimi hamburgerji je bil navdušen predvsem Miha, ki je dokazal, da lahko vase spravi več kil, kot jih ima sam.