Lidl Slovenija | Preprosto več za vas
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Odkrijte čudovite vinske pokrajine in naj vas vinski okusi popeljejo po svetu. Preverite tudi, h kakšni kulinarični kombinaciji se izbrano vino najbolje poda.

Text And Image Section

TOSKANA IN CHIANTI


Ko omenimo znano italijansko regijo Toskano, nam misel takoj uide k znamenitemu rdečemu vinu chiantiju, pridelanemu iz grozdja sangiovese. Obilje čudovite pokrajine z mehkimi griči, rodovitnimi dolinami in gostimi hrastovimi ter kostanjevimi gozdovi se zrcali v tamkajšnjem vinu in izvrstni hrani.


PREBERITE VEČ

Text And Image Section

MALBEC CIMAROSA - PRIJETNO VINO IZ MENDOZE


Argentina je s svojimi desetimi vinskimi regijami ena od najboljših in največjih proizvajalk vina v Južni Ameriki. Plemenito vinsko trto so na ta oddaljeni kontinent že v 16. stoletju prinesli evropski osvajalci in kasneje priseljenci. V začetku 17. stoletja se je gojenje evropske trte »vitis vinifera« razširilo v številne države.


PREBERITE VEČ

Text And Image Section

CEPA LEBREL, ROSADO – SUHO VINO PRIJETNE SVEŽINE


Španija je že dolgo med največjimi pridelovalkami grozdja in vina v Evropi, tamkajšnje številne vinske regije, razpotegnjene od severa do juga, so znane po vsem svetu. Najbolj popularna je severna regija Rioja, okoli 200 kilometrov pod Bilbaom. Rioja je prva ponesla slavo izvrstnih španskih vin po svetu; dolga je 100 kilometrov in razdeljena v tri regije, ki se razlikujejo po klimi, in sicer kontinentalni, atlantski in mediteranski. Imajo različno sestavo tal in vinograde na različnih nadmorskih višinah.


PREBERITE VEČ

Text And Image Section

NERO DI TROIA – Z GLOBOKO RUBINASTO BARVO


Apulija je ena od dvajsetih italijanskih dežel, ki jo še najlažje prepoznate na zemljevidu. Je dežela sonca, bogate zgodovine, čudovite arhitekture ter seveda odlične hrane in vina. Eno od teh, pa je tudi odlično vino Nero di troia iz kleti Duca di Sasseta. Ko vino nalijete v kozarec, vas očara globoko rubinasta barva, aroma prezrele borovnice, vijolic, višnje, robide, suhe slive, temnih rozin, likoricije, čokolade …


PREBERITE VEČ

Text And Image Section

MALVAZIJA, DAR SONCA


Malvazija je pogosto na mizi ljubiteljev žlahtne grozdne kapljice. V naših koncih, predvsem v Istri, Vipavski dolini in na Krasu, to belo, aromatično sadno vino pridelajo iz vinske sorte istrska malvazija, ki jo najbolje poznamo. Vino je lahko belo ali rdeče, obstaja pa več kot 30 vrst grozdja, ki mu rečejo malvazija.


PREBERITE VEČ

Text And Image Section

BORDEAUX – POKRAJINA GRAVES


Na vprašanje, katera je najbolj znana vinska pokrajina na svetu, vam bo vsak ljubitelj vina brez obotavljanja odgovoril: Bordeaux. Leži na jugozahodu Francije, na bregovih reke Garona, ki teče iz notranjosti dežele in se zliva v Atlantski ocean. Vinska pokrajina se deli na levo in desno stran, odvisno, na katerem bregu reke leži.


PREBERITE VEČ

Text And Image Section

GORIŠKA BRDA - ŠČUREK


V pokrajini, kjer se mehki grički prelivajo in naslanjajo drug na drugega, kjer zorijo prve debele rdeče češnje, kjer medene dišeče breskve vpijajo toploto sonca, široki nasmehi gostoljubnih domačinov razveseljujejo obiskovalčevo srce. A Goriška brda, znano vinsko območje na severozahodu Slovenije ob meji z Italijo, ponujajo še veliko več. Pogled na številne vinograde, v katerih se grozdje nastavlja soncu, vedno znova prevzame.


PREBERITE VEČ

Text And Image Section

RIOJA – NAJBOLJ ZNANA ŠPANSKA VINSKA POKRAJINA


Pogosta značilnost velikih vinskih regij je, da po njih teče večja reka. Tako je tudi v Španiji, kjer obrežje reke Ebro objema najbolj znana regija Rioja, v kateri se združujeta tisočletna tradicija in razburkana inovativnost.


PREBERITE VEČ

Text And Image Section

BARBARESCO, PRINC IZ PIEMONTA


Če bi ljubitelje rdečega vina po svetu vprašali, katero je najboljše italijansko rdeče vino, bi dobili enoten odgovor: barolo. S pojasnilom, da je to vino kraljev in kralj med rdečimi vini. Barolo ima mlajšega brata, ki mu rečejo barbaresco, in potemtakem bi bil on princ med rdečimi vini.


PREBERITE VEČ

Text And Image Section

SHIRAZ/SYRAH – PRILJUBLJENA VINSKA LEGENDA SVETOVNEGA SLOVESA


Syrah je francosko ime za svetovno znano in popularno sorto rdečega grozdja, identično grozdju, ki mu v Avstraliji, Južni Afriki ali Ameriki rečejo shiraz. Takoj je treba ovreči zmotno prepričanje, da je njegova domovina oziroma poreklo iz iranskega mesta Shiraz. Prav nobene povezave ni, kajti sorta shiraz je nastala s križanjem dveh starih sort grozdja iz doline Rone. Shiraz/syrah je priljubljena sorta in čislano rdeče vino po vsem svetu.


PREBERITE VEČ

Text And Image Section

POKRAJINA OBILJA, KJER SONCE SIJE SKORAJ VSAK DAN


Verjetno najbolj obiskana pokrajina v Španiji je Katalonija na severovzhodu Iberskega polotoka, katere glavno mesto Barcelona oblegajo številni turisti z vsega sveta. V to čarobno mesto smo se zaljubili tudi mnogi Slovenci, ko smo občudovali vrhunske graditeljske presežke najbolj znanega arhitekta Gaudija, uživali v majhnih slikovitih ulicah starega dela mesta ali se sprehajali po živopisani pešconi Rambla, ki vodi od centra do obale, ter zavili v prebogato tržnico La Boqueria.


PREBERITE VEČ