Lidl Slovenija | Preprosto več za vas
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!
Text And Image Section

Skupaj z lokalnimi dobavitelji vam nudimo skrbno izbrano sadje in zelenjavo.*Tisto, ki je zraslo pri nas. Za vas.


S projektom Lojtr'ca domačih smo na vsakem koraku vpeti v lokalno okolje, saj želimo z njim povečati prepoznavnost lokalnih dobaviteljev, ki ustvarjajo raznolike butične izdelke in vzgajajo odlične slovenske pridelke. Prav te domače dobrote namreč bogatijo našo ponudbo ter dajejo edinstveno priložnost za doživetje lokalnosti. V preteklih sezonah Lojtr’ce domačih se je na naših policah že predstavilo skoraj 300 vrhunskih slovenskih butičnih izdelkov. To dokazuje, da je tak projekt lahko odlična odskočna deska za vseslovensko prepoznavnost ter tudi navdih za nadaljnje ustvarjanje in razvoj.*Pridelki iz Lidlove Lojtr'ce domačih so na voljo v vseh Lidlovih prodajalnah v omejenih količinah do razprodaje zalog. Pred nakupom preverite aktualno ponudbo.

Text And Image Section

GlobalG.A.P. je en standard za vse!


Vsi naši dobavitelji sadja in zelenjave morajo imeti certifikat svetovno priznanega standarda GlobalG.A.P., katerega glavna cilja sta varna in trajnostna kmetijska proizvodnja izdelkov. Med drugim zajema sledljivost, varovanje okolja, varno delovno okolje delavcev, dobro počutje živali ter celostno zatiranje škodljivcev. Ker želimo našim dobaviteljem sadja in zelenjave omogočiti pridobitev novih poslovnih znanj ter izkušenj in jim omogočiti nove možnosti razvoja, jim bomo letos ponudili tudi popolno podporo pri pridobitvi certifikata GlobalG.A.P., ki ga bomo izbranim dobaviteljem subvencionirali kar dve leti.

Text And Image Section

KMETIJA PLEŠKO: PAPRIKA, SOLATA, RADIČ, MLADI ČESEN, OKROGLI PARADIŽNIK IN BUČKE


Kmetijo Pleško boste našli na manjši vzpetini nad Otočcem, kjer se s kmetovanjem ukvarjajo že vrsto let.

PREBERITE VEČ


Text And Image Section

JELE KITT – AMERIŠKE BOROVNICE


Podjetje, ki danes obdeluje največje nasade ameriških borovnic v Sloveniji, ima bogato družinsko tradicijo in potrjuje, da se vztrajnost in delavnost vedno obrestujeta.

PREBERITE VEČ
Text And Image Section

KMETIJA ŠINIGOJ – HRUŠKE ABATTE FETEL


Kmetija Šinigoj se lahko pohvali z izjemno zgodovino, ki sega že v leto 1647.

PREBERITE VEČ
Text And Image Section

KMETIJA BUČAR – BUČKE, SOLATNE KUMARE IN JAJČEVCI


Kmetija Bučar leži v vasi Veliko Mlačevo pri Grosuplju, kjer že od leta 1990 pridelujejo zelenjavo.

PREBERITE VEČ


Text And Image Section

KMETIJA LILIJA – EKOLOŠKO PRIDELANE MALINE


Veliko posestvo v lasti družine Lilija, ki se razprostira v kraju Sv. Tomaž na Štajerskem, je najbolj znano po nasadu malin, ki navdušijo tudi najbolj zahtevne stranke.

PREBERITE VEČ


Text And Image Section

EKOKMETIJA HABJAN – SOLATA, PARADIŽNIK, PAPRIKA, ČESEN, PETERŠILJ, BUČE HOKAIDO IN ZELJE IZ EKOLOŠKE PRIDELAVE

Pri Habjanovih so se leta 2012 lotili intenzivne ekološke pridelave zelenjave, sicer pa ima posestvo Habjan res dolgo tradicijo in bogato zgodovino, saj njihova kmetija obstaja že od leta 1780 in poleg poljedelstva obvlada tudi živinorejo.

PREBERITE VEČ


Lojtr'ca domačih je nastala z željo in vizijo pomagati slovenskemu malemu gospodarstvu, butičnim podjetnikom in lokalnim pridelovalcem, ki so v razvoj svojega izdelka ali pridelka vložili mnogo energije, ljubezni, spoštovanja do slovenske kulture in tradicije. Sedaj na poti do prepoznavnosti, potrebujejo malo pomoči in dodaten zagon.


V preteklih sezonah smo tako že pomagali ogromno manjšim in večjim dobaviteljem ter dopolnili našo ponudbo z odličnimi butičnimi izdelki. Ker pa so ti izdelki le del raznolike ponudbe vsega, kar v Sloveniji znamo, smo v aktualno zgodbo Lojtr’ce domačih vključili še pridelke. S tem želimo podpreti slovenske kmete, ki bodo s plodovi svojega dela priplezali na naše police in obogatili Lidlovo tržnico. Čas je, da z našo pomočjo poberejo sadove svojega dela in zavzamejo naše police.


V Lidlu Slovenija verjamemo, da smo z bogato mrežo svojih trgovin in prakso akcijskih predstavitev izjemnih produktov zunaj redne prodaje odličen partner vsem, ki potrebujejo omenjeno pomoč. Lojtr'ca domačih živi in diha za male podjetnike, naša ekipa pa se po izboru novih dobaviteljev vsakemu posveti tako s prodajnega kot marketinškega vidika ter skupaj z njim pridelek po potrebi izpopolni za predstavitev na Lidlovih prodajnih policah.


Na Lojtr'ci domačih smo v šestih sezonah predstavili lepo število izdelkov, pravzaprav zelo veliko število izdelkov, ki bogatijo našo ponudbo ter nam tudi dajejo novo energijo in spodbudo za nadaljnje delo. Zdaj pa je čas, da temu dodamo tudi pestro ponudbo sadja in zelenjave ter tako izbranim pridelovalcem omogočimo vzpon po naši Lojtr'ci domačih.