Lidl Slovenija | Preprosto več za vas
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Otroci so vaše in naše največje bogastvo, zato v Lidlovih prodajalnah prav zanje ponujamo zelo kakovostne izdelke pod blagovno znamko Lupilu. Ekološka hrana, plenice, izdelki za higieno občutljive otroške kože in pranje perila so za dojenčke, majhne otroke in njihove mamice vedno na voljo v vseh naših trgovinah po zelo ugodni ceni.

Text And Image Section

IZDELKI ZA OTROŠKO NEGO


Dojenčkova koža potrebuje posebno nego in najbolje je, da za čiščenje uporabite negovalne vlažilne robčke, ki otrokovo kožo dobro navlažijo. Občutljivo kožo lahko zaščitite tudi z negovalnimi olji, otrok pa bo užival tudi v nežni masaži, saj je vsak dotik zanj zelo pomemben. Ker se razdraženi koži včasih ne da izogniti, uporabite otroški puder za blaženje draženja in s tem otroku povrnite veselje in zadovoljstvo.

Text And Image Section

PLENICE ZA OTROKE


Ni večjega veselja kot sveže previt dojenček. Pleničke je treba menjati tudi do šestkrat na dan, če želimo, da je naš otrok čist, suh in zadovoljen. Med kakovostnimi plenicami Lupilu boste zagotovo našli pravšnje za svojega malčka.

Text And Image Section

MIGAJTE Z URŠKO


Urška in njen mali Maks vas bosta skozi simpatične vloge popeljala po prelepih poteh in slikovitih kotičkih slovenije, primernih tako za družine z majhnimi otroki kot tudi pasje sopotnike. oglejte si tudi njene simpatične vaje za nosečnice, novopečene mamice in vaje z dojenčkom.


PREVERI IDEJE ZA IZLETE

Prvo kopanje se običajno priporoča za peti do sedmi dan po rojstvu otroka, ko se dojenček že nekoliko navadi na dom, starša pa sta bolj sproščena. Nekateri otroka okopajo tudi že prej. Zelo pomembno je, da popkovino po kopanju temeljito posušite, da koža ostane zdrava.

Preden se lotite kopanja novorojenčka, segrejte sobo na temperaturo med 20 in 23 stopinj celzija, voda v kopeli pa naj ima 37 stopinj, kar lahko preverite z vodnim termometrom. Preden otroka slečete, si pripravite brisače, previjalno površino in kakšen vrč ali plastično skodelico, da boste malčka lažje umivali.

Kopanje dojenčka v prvih dveh mesecih priporočamo do trikrat na teden, kasneje pa se lahko kopa tudi vsak dan, še posebej če je otroku to všeč.

Med kopanjem ne hitite, gibe izvajajte počasi, pustite dojenčku in sebi uživati v teh posebnih trenutkih. Nežno položite otrokove roke na trebuh, da lahko vidi vodo in najprej vanjo namočite noge. To je pomembno, saj tako otrok razvija občutek varnosti, preden namoči celotno telo. Brez naglice obrnite novorojenčka na hrbet in nežno potopite trebuh in ramena, še posebej pa morate paziti, da glava ne pade v vodo, zato jo skupaj z rameni skrbno podprite. Čeprav je čofotanje otroku z vsakim kopanjem bolj zanimivo, je potrebno opraviti tudi nego. Umijte vratne gube, pazduhe, za ušesi, glavo, noge in roke. V prvih mesecih umivajte otroke le z navadno vodo iz pipe, kasneje, ko se mali razposajenec že kje umaže, pa je bolje uporabljati izdelke brez mila, kot denimo pralni gel za dojenčke Lupilu. Ta ne vsebuje mila, je dermatološko testiran in nežno očisti dojenčkovo kožo, hkrati pa ne draži oči, zato je primeren tudi za umivanje otrokovih las.

Otroci so po kopanju običajno zadovoljni in dobro razpoloženi. Če pa temu ni tako, razmislite, če morda niste kopeli pripravili prehitro po hranjenju ali pa je bil morda otrok med kopanjem lačen. Nekateri otroci so po kopanju zelo aktivni, zato jih je bolje kopati zjutraj ali čez dan, saj jih je zvečer težje pomiriti in uspavati.

Po kopeli nežno osušite dojenčkovo kožo, vse gube in kožo za ušesi in obraz, še posebej nežni pa bodite s popkom, ki ga je potrebno temeljito osušiti. Bodite pri tem še posebej nežni. Otroka lahko po kopeli tudi nežno zmasirate, pri čemer kožo natrete z lupilu otroškim oljem na bazi sončničnega olja, ki vsebuje za otroka dragocen vitamin e.

Kadar niste doma, lahko malčka očistite z vlažilnimi robčki. V lidlovih trgovinah izberite lupilu vlažilne robčke sensitive, ki so še posebej nežni in s tem primerni za občutljivo otroško kožo. Imajo nevtralen ph in so dermatološko testirani, za večjo zaščito otrokove kože pa vsebujejo pantenol in nežen losjon z biolipidi. Za nego otroka izbirajte izdelke brez dodanega alkohola, dišav in barvil, ki lahko slabo vplivajo na otrokovo kožo in povzročijo vnetja. Ker lahko pri negi otroka porabimo veliko količino vlažilnih robčkov, lidl ponuja tudi povsem biološko razgradljive mokre robčke, ki ne povzročajo nepotrebnega onesnaževanja okolja, a z izvlečki vode, aloje in ognjiča poskrbijo za odlično nego otroške kože. Dodani so tudi pantenol, alantoin in vitamin e za lažje čiščenje in pomirjujoče učinke.

Staršem svetujemo, da izberejo plenice z indikatorjem vlažnosti na sprednji strani in jih menjajo takrat, ko se spremeni njegova barva.

Izbirate lahko med lupilu mini plenicami s posebnim indikatorjem vlažnosti, ki označuje, da se je otrok polulal, plenicami tipa midi, ki imajo posebne oblikovane utore za dodatno udobje in lupilu hlačnimi plenicami. Te lepilnih trakov ob straneh nimajo in so primerne za otroke, ki so že bolj spretni in se veliko gibljejo.

Če boste plenice zatesnili preveč ohlapno, bo zaščita slabša. Prepognite rob plenice čez popek. Plenice so pravilno zatesnjene takrat, ko lahko med kožo in plenico brez težav vstavite prst.