Lidl Slovenija | Preprosto več za vas
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Piknik. Za vsakega gosta.


Toplo vreme ne prebuja le narave, ampak na plano k žarom zvabi tudi vse mojstre domače priprave pečene hrane. Krotilci razbeljene žerjavice bodo tudi letos želeli razveseliti, nahraniti, predvsem pa očarati vse svoje goste. In če med mojstre pečenja na vrtu sodite tudi sami, potem boste letos na svojem pikniku zagotovo gostili vsaj enega izmed gostov, ki so nam vsem zelo dobro poznani. Veste, o katerih govorimo? O gostih, kot so Žarkademik, Drobtinar, Pikado, Alkimistka, Oči lačne, Tihi prinašalec, Šlapec, Mamadžerka in še mnogi drugi. Že v lanski grill sezoni ste se spoznali tipične goste, ki ne manjkajo na nobenem pikniku, s svojimi željami, prepričanji ali značajem pa gostitelju mnogokrat (ne)namerno otežijo delo. Letos pa bomo spoznali še druge, ki Žar legendo ne malokrat postavijo pred izzive. A brez skrbi, vsaka žar legenda jim bo brez težav ugodila. Kako? S svežimi in kakovostnimi izdelki iz Lidla, seveda!

Družinska žar pojedina

Prvi sončni žarki na plano zvabijo najbolj zagrizene žar mojstre, njihove družine in vsem znane like.

 1. Vzreditelj najrazličnejših rastlinskih vrst. Polprofesionalni kmetovalec in velik zagovornik domačih vrtnin na vsakem pikniku razveseljuje (in se vsiljuje) s svežimi domačimi pridelki, ker je “damače pa res tanarbulše”.

 2. S težkim srcem se odpove ogledu športnega vikend programa, a ve, da ima raje mir kot pa neprestane očitke, da preživi premalo časa v družbi tašče in ženine sestrične v drugem kolenu ter vseh njenih sosedov.

 1. Poduhovljena človeka, ki sta prerasla svoje bogato življenje in se vračata h koreninam. Spoznala sta, da denar ne more kupiti sreče, pristni medčloveški odnosi pa jo lahko.

 2. Iskreno in brez ovinkarjenja si priznajmo, da se po dobrem obroku vedno prileže malce počitka. No, Žagar si tega ne drzne le priznati, ampak brezskrbno tudi izvesti. Na vsakem pikniku ga brez izjeme najdete na ležalniku ali v viseči mreži.

 1. Njena nerodnost ne izvira iz brezbrižnosti ali malomarnosti. Cvetka je prijazna, dobrosrčna oseba, ki želi ustreči mnogim. Je ena tistih ljudi, ki bi jih najraje udobno posedli na ležalnik in ji postregli okusen sladoled.

 2. Prizadeva si, da gostom ponudi vrhunsko kulinarično doživetje. Njena odličnost v znanju za peko na žaru še dodatno razširi z zagotavljanjem najkakovostnejših lokalnih sestavin, s katerimi lahko naredi edinstvena in nepozabna jedilna doživetja.

Aktualna ponudba

Morski grill v kampu

Ko nastopi čas, da pavšalist na svoji parceli otvori kamp sezono, se za mizo vedno znajdejo isti gostje.

 1. Pavšalist na sosednji parceli v avtokampu, za katerega si želiš, da ni Slovenec. (Ne)Zvone je oseba, ki mu je ves čas dolgčas, zato vedno išče žrtev za ‘hočešnočeš’ druženje. Prepričan je, da je sosedu treba vedno priskočiti na pomoč.

 2. Mojstrica mešanja okusov zna iz še tako preprostih omak, polivk in prilog izvabiti ves njihov skriti potencial. Verjame, da je vsaka omaka še boljša, če jo zmešaš z nečim nepričakovanim.

 1. Otroci so vedno na prvem mestu. Pa na drugem in tretjem tudi. Mamadžerka nikakor ni preveč zaščitniška, je samo, kot pravi sama, bolj skrbna kot ostale mame. Njena torba je vedno polna igralnih rekvizitov, zdravih prigrizkov, sadja in zaščitnih sredstev.

 2. Gost, ki ima »od rib najraj' svinjsko rib’co« velja za enega največjih razočarancev klasičnih morskih žar zabav. A če ga uspete pretentati in mu tuno namesto kot ribo postreči kot tunin steak, bo hitro postal eden najbolj hvaležnih gostov, kar ste jih gostili.

 1. Večni optimist, ki ve da bo za vsakim dežjem posijalo sonce, še bolj pa ve, da nad vsakim dežjem že sije sonce. Dežurni meteorolog vsake piknik zabave bo znal tudi ob najtemnejših nevihtnih oblakih napovedati sonce in … čas za piknik.

 2. Prizadeva si, da gostom ponudi vrhunsko kulinarično doživetje. Njegova odličnost v znanju za peko na žaru še dodatno razširi z zagotavljanjem najkakovostnejših lokalnih sestavin, s katerimi lahko naredi edinstvena in nepozabna jedilna doživetja.

Obletnica mature

Ob zasuku drugega desetletja se na bolj ali manj uspešno organiziranih srečanjih zberejo sošolke in sošolci, ki so štiri leta skupaj gulili klopi lokalne gimnazije. Po odpisani maturi, odplesanem maturantskem plesu in nepozabnem maturantskem izletu, pa so se, kljub obljubam, da bodo ostali večni prijatelji, njihove poti razšle, stiki pa ohladili. Do sedaj. 20 let kasneje, na obletnici mature.

 1. V srednji šoli je bil droben kot zobotrebec, po maturi pa se je zaprl v telovadnico in začel s telogradnjo, ob tem pa mu je poleg mišic zrastel tudi ego ... in tako je mali Jaka postal veliki Jaki.

 2. Po duši zabavljač in vedno poln energije ve, da lahko noro zabavo zaključi le - nora zabava. Drži se življenjskega načela, da za dober žur potrebuješ samo dobro ekipco in na stara leta morda kakšno kavico več.

 1. Spoznala sta se na prvi dan srednje šole in od takrat sta nerazdružljiva. Drug drugemu sta dopolnjevala stavke in zaključevala misli, nosila ujemajoče se obleke in bila okronana za kralja in kraljico maturantskega plesa.

 2. Že od prvega letnika srednje šole je dežurna šaljivka, ki vsaki izjavi parira z novo šalo. Te so bile včasih sveže, sedaj pa so že kar dobro uležane. Je vedno nasmejana in jezika nikoli ne špara, v življenju pa si rada privošči dobre stvari.

 1. Parfum zavohaš že na daleč in lahko bi rekli, da so bile odpete srajce ustvarjene posebej zanj. Samooklicani razredni Casanova že od mladih let navdih za svoj videz črpa od strica iz Nemčije, ki mu je povedal, da je spogledovanje del njihove družinske genetike.

 2. Prizadeva si, da gostom ponudi vrhunsko kulinarično doživetje. Njegova odličnost v znanju za peko na žaru še dodatno razširi z zagotavljanjem najkakovostnejših lokalnih sestavin, s katerimi lahko naredi edinstvena in nepozabna jedilna doživetja.

Moško popoldne ob roštilju

Ob pravih temperaturah se okoli žara in skrbno urejenega piknik prostora zberejo tipični samci.

 1. Verjame, da če se stvari lotimo, je prav da jih naredimo do konca. Well done zanj pomeni le, da je dovolj dobro pripravljeno, nikakor pa da je dovolj dobro pečeno. Ne verjame, da mesu dajo okus lastni sokovi, pač pa vročina razbeljene žerjavice in dim.

 2. Praktičen in precej racionalen človek, predvsem pa neustavljiv ljubitelj svežega kruha in pekovskih izdelkov. Razume, da stvari v življenju nekaj stanejo, predvsem pa ga moti, da nekdo po nepotrebnem povzroča škodo – še posebej, če meče hrano stran.

 1. Manj akademski in bolj kritik vseh, ki pečejo na žaru. S svojim bogatim teoretskim znanjem in praktično ničnimi praktičnimi izkušnjami jo lahko podžge še tako dobrim žar mojstrom. Poznavalec najnovejše tehnologije na področju obdelave mesa.

 2. Bolečino zaradi preveč pikantnega občutiš samo dvakrat, slava pa je večna! Medtem ko se ljudje sprašujejo, če bi poskusili to ali ono pekočo omako, on to in ono pekočo omako že zliva po svojem kosu mesa.

 1. Brezskrbnež, veseljak, človek z najboljšimi nameni. Verjame, da si prav vsak zasluži lepe trenutke in da dodaten par (lačnih) ust na pikniku ne pomeni razpada sistema. Pozna veliko ljudi, z vsakim lahko naveže stik, včasih pa zabavo ljudi postavi pred ostale goste.

 2. Prizadeva si, da gostom ponudi vrhunsko kulinarično doživetje. Njegova odličnost v znanju za peko na žaru še dodatno razširi z zagotavljanjem najkakovostnejših lokalnih sestavin, s katerimi lahko naredi edinstvena in nepozabna jedilna doživetja.

Piknik med bloki​


Kadar nežen vetrič ponese vonj žara po vsem stanovanjskem naselju, ta iz blokov privabi vsem poznane goste.

 1. Kdo pa pravi, da če je človek jedel doma, ne sme malce prigrizniti še na pikniku? Konec koncev je hrana na mizi in na voljo, da si z njo postreže kdorkoli, kajne? Oči lačne se težko upre pogledu na slastne perutničke in popolno zapečen kos mesa.

 2. Samooklicani dežurni šaljivec, ki čuti odgovornost da neprenehoma dviguje razpoloženje vseh prisotnih, četudi za to ni nobene potrebe. Ljubitelj bolj in manj kakovostnega humorja je zagovornik dobre volje in nenehnega smeha.

 1. Na pikniku si lahko vsak postreže z vsem, kar je na mizi, a če prehitro posežeš po izdelkih, ki so namenjeni le njemu, bo nekdo od vaju imel problem. V najslabšem primeru pa oba. Alergenij živi po jasnem principu – brez laktoze, brez glutena … brez skrbi!

 2. Kaj dobiš, ko združiš popolno organiziranost, natančnost, nadzor in intenzivnost? Osebo, ki bo (po)skrbela, da v vsakem trenutku prav vse poteka točno tako, kot mora. Besedna zveza »Tega je zmanjkalo« pri njej ne obstaja.

 1. Prva roka piknika. Snajper in sprinter na kratke proge. Človek neustavljivih refleksov in nezmotljive natančnosti, ki se požvižga na vljudnost in vedno prvi vzame zadnjo stvar z mize – zadnji kos kruha, zadnjo hrenovko, zadnji čevapčič ...

 2. Prizadeva si, da gostom ponudi vrhunsko kulinarično doživetje. Njegova odličnost v znanju za peko na žaru še dodatno razširi z zagotavljanjem najkakovostnejših lokalnih sestavin, s katerimi lahko naredi edinstvena in nepozabna jedilna doživetja.