Lidl Slovenija | Preprosto več za vas
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

IZZIV ZA LETO 2023: 1000 UR ZUNAJ

Text And Image Section

Ali v povprečju preživite več časa zunaj ali pred ekrani? Vedno več se govori o negativnih posledicah preživljanja časa pred ekrani, hkrati pa je znanih vedno več pozitivnih učinkov preživljanja časa zunaj. Ne glede na to, je delež časa, ki ga preživimo v notranjih prostorih vsako leto višji. Da bo v letu 2023 drugače, smo za vas pripravili izziv – 1000 ur zunaj.


Za ta namen smo pripravili drevo s 1000 listki in za vsako uro, ki jo boste preživeli zunaj, pobarvate en listek na drevesu. Cilj izziva je, da bo konec leta pobarvana cela krošnja drevesa, kar pomeni, da boste v letu 2023 preživeli zunaj vsaj 1000 ur. Kaj počnete teh 1000 ur ni pomembno, lahko sadite rožice, hodite v hribe, pijete kavo na balkonu ali delate prevale sredi travnika.

V povprečju to pomeni, da ste vsak dan 2 uri in 42 minut zunaj, kar se v zimskem času zdi veliko, vendar naj vam zaostanek v začetku izziva ne uniči motivacije, ker verjamemo v to, da bo poleti drevo kar naenkrat ozelenelo.

NASVET ZA BARVANJE LISTKOV:

Drevo si namestite na mesto kjer vas bo vsak dan opomnilo, da pobarvate listke. Vsak mesec listke barvajte z drugo barvo, tako boste konec leta lahko naredili analizo in videli, katere mesece ste bili zunaj največ in katere najmanj.


Čas, ki ga preživimo zunaj, pozitivno vpliva na naš imunski sistem, na naše fizično in mentalno zdravje.

Uživajte vseh 1000 (in še več) ur zunaj v vsakem vremenu.

Ideja o beleženju časa preživetega zunaj izhaja iz ZDA in je razširjena po vsem svetu. Več o izvoru ideje in njenih različicah najdete na spletni strani: https://www.1000hoursoutside.com/.

KLIKNITE TUKAJ ZA PRENOS DREVESA V DVEH VELIKOSTIH:

Za ogled PDF datoteke potrebujete Adobe Acrobat Reader.
Za ogled PDF datoteke potrebujete Adobe Acrobat Reader.

Za spletno stran Zdravka Lidla pripravila: Lucija Odar – @1000urzunaj


Za še več namigov preživljanja časa v naravi preverite zavihka Ustvarjalnica in Igralnica.