Lidl Slovenija | Preprosto več za vas
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

ZDRAVKO LIDL IMA SVOJO ČAKALNICO

Text And Image Section

V začetku septembra je Pionirski dom Ljubljana – Center za kulturo mladih postal bogatejši za urejeno čakalnico Zdravka Lidla. Ob tem je Barbara Murn Vrviščar, direktorica Pionirskega doma povedala: “Zdravka Lidla so otroci na spletni strani Lidla spoznali že na počitniških šolah. »Učil« jih je o uravnoteženi prehrani in gibanju, kar smo na počitniških šolah tudi prakticirali.”


V Pionirskem domu je prostor, ki se mu reče čakalnica. Odslej Zdravkova čakalnica. Prostor je tako prijeten, da se starši, ki čakajo svoje otroke, radi usedejo na stole in berejo knjige. “Vidim kdaj koga, ki si je prinesel prenosni računalnik, a ga hitro ugasne in raje bere. To me zelo veseli, saj se v Pionirskem domu zavzemamo, da bi bilo ekranov v prostem času pri otrocih čim manj. Da pa smo s tem navdušili tudi starše, je prijetna nadgradnja,” ob tem pove direktorica, ki se spominja dneva otvortive in doda: “Seveda pa je bil Zdravko Lidl »glavna faca« na otvoritvi Lidlove čakalnice. Lepo je bilo, da so ga otroci spoznali tudi v živo, kar oči so se jim zasvetile. Najprej previdno, nato bolj pogumno so pristopili do njega, mu dali petko, na koncu so ga že objemali in z njim plesali. Zanimivo je, kako so želeli starši z njim spregovoriti, čeprav je molčeč. Otroci so to takoj sprejeli in začeli z njim komunicirati drugače, z gibi.


Malčki, ki pridejo s starši, rišejo po tabli, listajo knjižice, zlagajo kocke, počivajo na mehki blazini. Zdravkova čakanlnica je postala topel in domač kotiček. Čez dan, ko ni tečajev, gre tudi ekipa Pionirskega doma posedet v čakalnico, včasih pokramljajo ali opravijo sestanek. V zavetju Plečnikovih stebrov je občutek res poseben. “Veseli nas, da smo kotiček v Plečnikovem Pionirskem domu opremili ravno v letu, ko praznujemo 150-letnico rojstva velikega arhitekta in se mu tako na svoj način poklonili,” je ob tem zaključila direktorica Pionirskega doma.