Lidl Slovenija | Preprosto več za vas
The browser is not supported
To display the website correctly, please use one of the following browsers.CautionPlease update your browser, if you proceed with this browser, your shopping experience might not be successful!

Ujemimo trvniške barve

Kaj misliš, kakšne barve je travnik? Zelen? Ne, ni le zelen! Travnik skriva v sebi ogromno odtenkov zelene barve, vendar tudi dosti drugih barv, za celo mavrico jih je. Poišči barvito cvetje, žuželke in metulje različnih barv. Pojdiva skupaj raziskovat, pripravil sem dva predloga.


NAVODILA ZA IZDELAVO BARVNE PALETE

Te dni smo vsi z mislimi pri vročih poletnih dneh brez obveznosti, saj se bodo kmalu začele počitnice … Pot do osvežitve v potokih in jezerih pa velikokrat vodi čez travnike – danes sem jih skupaj z Lucijo iz 1000 ur zunaj raziskoval. Kaj misliš, kakšne barve je travnik? Zelen? Ne, ni samo zelen!

Text And Image Section

Kaj potrebuješ?

karton

škarje

ošiljena palčka

dvostranski lepilni trak

barve in čopič

Text And Image Section

Iz kartona najprej izreži dve obliki, in sicer obliko slikarske palete in mavrice.

Text And Image Section

Na slikarsko paleto z različnimi barvami nariši kroge in vanje pritrdi dvostranski lepilni trak.

Text And Image Section

Mavrico izreži ter z ošiljeno palčko ali žebljem naredi luknjice, v katere boš zapičil cvetlice.

Text And Image Section

Zdaj pa greva na travnik in poiščeva vse barve, ki si jih narisal na karton! Nekatere boš precej hitro našel, za druge pa se boš moral nekoliko potruditi.

Text And Image Section

V mavrico pa zapiči po celo vrsto enakih cvetlic. Čim večjo podlogo za mavrico si naredil, več vrst cvetlic lahko zapičiš. Poglej, kako lepa je moja mavrica!

Text And Image Section

Pripravili smo ti dve različni zamisli za nabiranje travniških barv, sam pa se lahko domisliš še kopice dejavnosti. Tako lahko izdelaš herbarij – in potem s suhimi cvetlicami okrasiš zvezke ali jih uokviriš kot slike in z njimi okrasiš stene. Iz kartona lahko oblikuješ vazo in vanjo narediš luknjice ter vanje zapičiš posušeno travniško cvetje. Spleteš lahko venčke in jih posušiš v senci, da bodo cvetlice obdržale barvo. Lahko pa ustvarjaš tudi pisane vzorce ali mandale iz drobnih cvetk, cvetnih listkov in listov.

Text And Image Section

Pazi: nekatere travniške rastline so zaščitene! Zato ne trži cvetov arnike, planike, alpske možine, rumene maslenice, sviščev, lilij in podobnih zavarovanih rastlin, da bodo obstale v našem okolju!

OGLEJ SI VIDEO S POSTOPKOM IZDELAVE